Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Categorieën
Merken

GPS op je camera


Steeds vaker worden digitale camera´s uitgerust met ingebouwde GPS. Je ziet dit vooralsnog het meeste terug bij compactcamera´s, maar er zijn ook al diverse systeem- en spiegelreflex camera´s met deze handige feature.

Wat is GPS op je camera?


Wanneer een camera is uitgerust met GPS (Global Positioning System), worden de GPS coördinaten gekoppeld aan de systeemtijd van de digitale camera. Door middel van geotagging kun je achteraf terugzien op welke specifieke locatie een foto is genomen. Deze informatie staat opgeslagen in je EXIF-gegevens.


Wat maakt GPS zo handig?


GPS op je camera is geen noodzakelijke feature om betere foto´s te maken. Toch is het een bijzonder leuk en handig, zeker wanneer je op diverse locaties fotografeerd. Met een GPS-functie kun je namelijk achteraf zeer precies terugzien waar je een specifieke foto hebt gemaakt, je camera wordt daarmee een soort logboek met informatie over wanneer je waar bent geweest. Je kunt tevens je foto´s letterlijk ´op de kaart zetten´. Diverse bewerkingsprogramma´s en online photo share diensten, bieden de mogelijk om foto´s te koppelen aan de GPS-gegevens en ze daarmee weer te geven op bijvoorbeeld Google-maps. Je bent zo in staat om een reis door middel van foto´s te visualiseren op een kaart, erg leuk natuurlijk als je langere tijd ergens hebt rondgereisd en je wilt je avonturen online delen.

Kaarten met Points of Interest


Naast een GPS module, hebben diverse camera´s een kaart in het interne geheugen met gegevens over bezienswaardigheden (points of interest). Wanneer je deze functie activeert, geeft je camera informatie over bezienswaardigheden bij jou in de buurt. Je camera wordt hiermee dus een soort reisgids die aangeeft waar je eventueel naartoe kunt gaan om mooie foto´s te maken. En als je daar hebt gefotografeerd, kun je dit door middel van de ingebouwde GPS achteraf perfect terugzien, inclusief de tijd dat je daar bent geweest!Vond je dit artikel leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
To Top