Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken


Schets, retoucheer, bewerk, of gebruik je tablet als touchpad keyboard!


Wat is een tekentablet?

Een tekentablet kun je misschien nog het meest vergelijken met een digitaal kladblok waar je op kunt schetsen. Zeker voor grafisch ontwerpers en fotografen is het een fantastisch en bijna onmisbaar product om snel en nauwkeurig digitale tekeningen en foto´s te bewerken. Door middel van een digitale pen kun je op een zeer natuurlijke wijze gedetailleerde werkzaamheden verrichten, wat met een toestenbord en muis een stuk lastiger is.


Tekenen met je tablet

Tekentablets worden zeker niet alleen door grafisch ontwerpers en professionele fotografen gebruikt, er zijn veel meer mensen die hier een voordeel in zien. Denk bijvoorbeeld aan mensen die graag afbeeldingen bewerken met photoshop. Selecties maken en lijnen trekken gaat een stuk eenvoudiger en nauwkeuriger met een tablet en een pen dan met een muis en een toetsenbord. Je kunt ook eenvoudig een stuk geschreven tekst toevoegen of een eigen handtekening toevoegen aan je foto´sGebruik je tablet als touch pad

Wacom tablets zijn meer dan alleen een teken tablet, je kunt ze ook perfect gebruiken als touch pad. Scroll eenvoudig door pagina´s, selecteer foto´s of links, maak vergrotingen; en dat alles uit de losse hand!

Voorkom RSI

RSI (repetitive strain injury), ook wel een muisarm genoemd, is een gevolg van je hand en pols langdurig in dezelfde positie laten werken. Bij een tablet beweegt je hand net als met een gewone pen en verandert de houding van hand en pols meer. Hierdoor zul je minder snel last hebben van RSI, zeker als je een muis en tablet afwisselt.


Wacom


Het Wacom tekentablet is er in vele soorten en maten, voor amateurs, voor professionals, voor mensen die behoefte hebben aan een grote werkplek, voor mensen die liever een wat kleinere zien. Het kan heel goed zijn dat je daarom door de bomen het bos niet meer ziet en vol zit met vragen; hoe groot moet hij zijn? Wat merk ik van het verschil in drukgevoeligheid? Hoe vind ik er eentje die aan al mijn wensen voldoet. Daarom leggen we hier wat voor je uit en zullen we je helpen met de aanschaf van een tekentablet.


Merk ik het verschil in drukgevoeligheid?

De gevoeligheid van een tablet wordt uitgedrukt in drukniveaus. De huidige Wacom tablets bieden tussen de 512 en 2048 drukniveaus. Hoe meer drukniveaus een tablet heeft, des te gevoeliger het tablet is. Voor een gemiddelde gebruiker zijn 512 drukniveaus al ruim voldoende. Met name professionals die de hele dag werken met een tablet en voor tekenwerk uiterste precisie nodig hebben, zullen de 2048 drukniveaus van een duurder Intuos tablet waarderen, maar noodzakelijk voor het maken van professioneel werk.


Hoe wordt het tekentablet aangesloten op mijn computer?

De tablets zelf worden doorgaans aangesloten op de computer middels een USB kabel. Er zijn ook draadloze modellen beschikbaar, maar het is tevens mogelijk een Wacom tablet door middel van een Wireless Kit draadloos te verbinden. Dit is natuurlijk handig als je op afstand van je computer wilt werken, maar zeker ook als je een computer op een TV wilt aansluiten en hierbij van afstand met een tablet wilt werken.


Waarom hebben de tekenoppervlakten allemaal een andere resolutie?

Hoe hoger de resolutie, hoe preciezer je op je tablet kunt werken. Als een tekentablet ongeveer dezelfde resolutie van je scherm heeft houdt dat in dat elke pixel die op je scherm kan worden weergegeven, die kun je inkleuren met je tekentablet. Hierbij maakt de grote van het tablet niet uit.


Wat hebben de duurste tekentabletten extra?

De duurdere tabletten registreren naast de positie van de pen en de drukniveaus ook de penrotatie en -kanteling, waardoor je bijvoorbeeld kunt kalligraferen, de zijkant van een digitaal potlood kunt gebruiken voor zachtere vlak-inkleuring, en met airbrush vanuit een zijkant kunt spuiten. Wanneer je regelmatig schildert, tekent, of je foto's bewerkt biedt een tekentablet de uitkomst. Laat je leiden door creativiteit en misschien ben jij wel 's werelds nieuwste picasso.Vorige pagina Overzicht Volgende pagina


Vond je dit artikel leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top