Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Categorieën
Merken


Wat is een Pop-up diffuser?


Een pop-up diffuser, of een Gary Fong puffer zoals hij ook wel eens genoemd wordt, is een diffuuskapje voor de kleine ingebouwde flitser op je spiegelreflex- of systeemcamera. Hij verstrooit het flitslicht en geeft daardoor een veel mooiere flitsfoto.


Profiteer nu van een spectaculaire aanbieding en ontvang een set van drie pop-up diffusers van €12,95 voor €5,95


Onderstaande foto van Cameraland directeur Dick Mackaaij laat duidelijk zien wat het verschil tussen een foto met een normale flitser en een foto met een pop-up diffuser voor de flitser.


Hoe werkt het?


De ingebouwde flitser van een camera is heel klein en de flitsbuis daarin is zelfs nog veel kleiner. Daardoor geeft deze flitser een puntverlichting met harde schaduwen en verlicht hij de voorkant veel harder dan de achterkant. De pop up diffuser plaats je voor de ingebouwde flitser en daardoor wordt het licht zachter en beter verspreid.


Je kan het een beetje vergelijken met de zon, deze geeft ook een puntverlichting met hardere schaduwen, hang er een wolkendek voor en je hebt een prachtige diffuser die zorgt voor zacht en verstrooid licht. Een wolk voor de camera is wat lastig vandaar dat Gary Fong de oplossing bedacht in het maken van de puffer. (pop-up diffuser)


Wat voor soorten zijn er?


Pop-up diffusers zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen afhankelijk van de fabrikant en zijn fantasie. De meest voorkomende - en meest gekopieerde - is de uitvoering van Gary Fong.


De soorten en hun effect


Het beste effect hebben wij bereikt met de Gary Fong uitvoering. Door zijn constructie en de gaatjes in het plastic verspreidt hij het licht het beste en geeft het meest zachte resultaat. Er worden vaak diverse kleuren meegeleverd waarmee leuke resultaten te bereiken zijn.


De witte is neutraal en zorgt voor een evenwichtige, mooi belichte flitsfoto. Met de oranje en blauwe zijn leuke effecten te bereiken. De oranje zorgt voor een hele warme uitstraling op de foto terwijl de blauwe juist zorgt voor een wat koelere uitstraling. Daarnaast kun je natuurlijk ook leuke effecten bereiken, probeer maar eens buiten wat verschillende combinaties van witbalans instelling en gekleurde diffuser.


Voorbeeld: Witbalans camera op bewolkt terwijl het daglicht zou moeten zijn. Flitsdiffuser blauw op de flits. Resultaat is een gele achtergrond en een neutrale weergave voor zover de flitser reikt. (meestal een meter of drie). De enige beperking is je fantasie!


Diffuser en macro of produktfotografie


Ook bij macro of produktfotografie is de pop-up diffuser een uitkomst. Het licht wordt meer verspreidt en de schaduwen worden minder hard.
Vorige pagina Overzicht Volgende pagina


Vond je dit artikel leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
To Top