Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Categorieën
Merken


Wat is een instelslede?


Je camera staat op een statief en je bent klaar voor de foto, maar je wilt nog net een klein stukje voor- of achteruit. Het hele statief met camera verplaatsen is een hoop gedoe, zeker als het om centimeters of misschien zelfs milimeters gaat. Met een instelslede wordt dit echter een fluitje van een cent! Een instelslede is, zoals de naam al zegt, een slede waarop de camera een stukje voor- en achteruit kan glijden. Er zijn verschillende soorten, van goedkoop tot heel duur.


Hoe werkt het?


Je plaatst de slede op een statiefkop en op het glijstuk van de slede komt de camera. Het glijstuk is met de hand te verplaatsen of, zoals bij de duurdere soorten, met een draaiknop. Als de camera exact in de juiste positie staat, kun je de slede vergrendelen.


Wat voor soorten zijn er?


Instelsledes onderscheiden zich in uitvoering en kwaliteit. De goedkope soorten worden met de hand bediend (het naar voor en achter schuiven). De duurdere hebben hiervoor een tandheugel en met het draaien aan een knop verplaats je de camera. De mooiste uitvoering is diegene waarbij je in twee richtingen kan verstellen. Je kunt ze zo kopen of twee 'gewone' op elkaar monteren.


Stabiliteit.


Let op bij de aanschaf dat je kiest voor kwaliteit. De camera met lens is vaak zwaar en je hebt een stabiele verbinding nodig om trilling te voorkomen. Ook het schuiven over de slede gaat bij een duurder model veel nauwkeuriger en zonder speling.


Keuzehulp macrofotografie

Vond je dit artikel leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
To Top