Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken


Wat is een hoekzoeker?


De naam zegt het al, met een hoekzoeker kun je om een hoek kijken. Het is een accessoire die je plaatst op de zoeker van je camera en waarmee je dan door je zoeker kijkt. Daarnaast kun je de hoekzoeker 360 graden draaien, waardoor je kan vanuit ieder standpunt door de zoeker van je camera kunt kijken. Een wereld van mogelijkheden gaat voor je open!


Waarom is dit handig?


Bijvoorbeeld macro fotografie, maar ook in architectuur fotografie is een laag standpunt vaak erg mooi en komt een hoekzoeker goed van pas. Zonder deze accessoire zul je op de grond moeten gaan liggen om te kunnen zien wat je fotografeert, wat niet altijd even prettig is. Denk bijvoorbeeld aan het fotograferen van paddestoelen in een bos, zonder hoekzoeker zul je vaak plat in de prut moeten gaan liggen om een mooie macrofoto te kunnen maken. Ook omgekeerd, met de camera boven je hoofd, werkt dit heel gemakkelijk.


Welke hoekzoeker heb ik nodig?


Vrijwel ieder cameramerk maakt een hoekzoeker die uitsluitend geschikt is voor de eigen camera's. De kwaliteit is uitmuntend, maar de zoeker past alleen op een specifiek type. Daarnaast zijn er ook universele hoekzoekers, deze passen op vrijwel iedere populaire reflexcamera en de kwaliteit is ook uitstekend. Aangezien je de zoeker alleen gebruikt om je beeld te bekijken, heeft de kwaliteit van de hoekzoeker geen invloed op je foto's.


Hoe bevestig ik een hoekzoeker?


Je verwijdert de reeds aanwezige oogschelp op de zoeker van je camera, meestal door inknijpen en omhoog schuiven, en je plaatst daarop de meegeleverde hoekzoekeradapter voor jouw specifieke camera. Op de hoekzoekeradapter plaats je vervolgens de hoekzoeker en je kunt direct aan de slag.


Keuzehulp macrofotografie

Vond je dit artikel leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top