Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken

Wat is een flitsparaplu?


De naam zegt het al, een flitsparaplu is een paraplu, maar dan voor gebruik in de studio ... met (flits)licht dus. Een flitsparaplu werkt precies zoals een normale paraplu, opzetten en klaar.


Hoe werkt het?


De flitsparaplu verspreidt het licht over een groot oppervlak en zorgt daardoor voor een gelijkmatigere belichting en maakt het licht minder hard. Het zachte licht zorgt er mede voor dat de lichte partijen in je onderwerp meer detail laten zien.


Wat voor soorten zijn er?


Flitsparaplu’s onderscheiden zich door hun soort. Je hebt lichtdoorlatende paraplu’s (wit transparant doek op de baleinen), reflecterende paraplu’s (zilver, wit of goud aan de binnenkant van de paraplu), of de zogenaamde Broley’s, een paraplu die volledig gesloten is (dus ook aan de onderkant.


De soorten en hun effect.


Lichtdoorlatende paraplu’s, diffusor. Het licht gaat door de paraplu en wordt gelijkmatig verspreid en zachter. De kleurweergave is neutraal, want het lichtdoorlatende doek is wit.


Reflecterende paraplu's


Reflecterende paraplu’s zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals wit, zilver en goud. Het licht reflecteert in de paraplu en wordt op je onderwerp gekaatst. Als de flitser goed in het centrum van de paraplu is geplaatst, geeft deze een gelijkmatigere verlichting dan een diffusor. De hardheid van het licht hangt mede af van de kleur van de reflecterende laag. Wit is neutraal, zilver is iets harder en koel, goud is warm en wat zachter.
Brolley’s


Een brolley is een goedkope en eenvoudige vervanger van de softbox, deze zijn uitgevonden om makkelijker mee te nemen naar een lokatie. In- en uitklappen werkt hetzelfde als bij een gewone paraplu en het licht is nog wat diffuser en zachter dan bij een gewone lichtdoorlatende paraplu.


Welke maat moet ik nemen?


De maat van de paraplu hangt in grote mate af van datgene dat je wilt fotograferen. Het mag duidelijk zijn dat een groep van vijf mensen vraagt om een grotere paraplu dan een portret van 1 persoon. Echter, het vermogen van de flitser speelt ook een rol. Om de grote plu te vullen met licht voor er weer iets uit komt, heb je een flitser nodig met een hoog vermogen. De meest verkochte maten in flitsparaplu’s zijn circa 80 cm voor de "gewone" flitsers en 110 cm tot 150 cm voor de zwaardere flitsers.


Flitsparaplu en macro


Voor macro fotografie is de flitsparaplu een zeer handig hulpmiddel. Opgevouwen past hij prima in je tas of rugzak en de paraplu (lichtdoorlatend diffusor) is superhandig om het harde zonlicht te verzachten of het uit de wind houden van je onderwerp.


Keuzehulp macrofotografie

Vond je dit artikel leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top