Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken


Profoto B1 500 AirTTL "Eerste off-camera flash systeem met TTL meting"


Samenvattend heeft Profoto met de B1 het beste van twee werelden gecombineerd. De monolight combineert de eenvoud van een speedliteflitser met kracht van een studioflitser. Iedereen kan nu snel en eenvoudig flitsen met TTL sturing en heeft maar liefst 500 W/sec tot zijn of haar beschikking. Dit is vergelijkbaar met de output van maar liefst 10 speedlites!


HSS Firmware Upgrade
Download de gratis HSS firmware upgrade en je kunt fotograferen met supersnelle sluitertijden. Behoud die perfecte, diepblauwe lucht, wanneer je fotografeert met open diafragma's. Verkrijg die superscherpe actiefoto zonder "motion blur" veroorzaakt door het omgevingslicht. Doe je dit liever niet zelf? Geen probleem, bij Cameraland helpen we je graag. Kom langs met jouw Profoto B1 voor een gratis firmware upgrade!


De B1 is vormgegeven exact zoals de D1, er is echter een groot verschil: De B1 is een volledig draadloos systeem! De monolight werkt op een lithium accupack wat de gebruiker in staat stelt 220 shots op vol vermogen te halen. De flitskop wordt geleverd in een luxe tas met lader die de accu in slechts 90 minuten weer oplaadt. Een krachtigere lader bestaat er voor hen die de accu binnen 60 minuten opgeladen willen hebben. Voor nog meer mobiliteit bestaat er een auto-lader (12V) zodat het hele systeem ook kan worden opgeladen op locatie. De laadtijd bedraagt ca. 120 minuten wanneer deze via de autolader opgeladen wordt. Voor alle varianten van de D1 heeft Profoto bewust gekozen voor eenzelfde form-factor. Alle flitskoppen zijn van buiten exact hetzelfde wat verpakken en vervoeren van meerdere koppen vergemakkelijkt. Deze vernuftige vlieger gaat ook op voor de B1 omdat deze er praktisch hetzelfde uitziet.


Zoals te zien op de foto is de hoeveelheid stroom in de accu´s te controleren door achterop de accu de "CHECK" knop in te drukken. Deze functie is uitermate handig wanneer men meerdere accu´s in de tas heeft. Let ook op de grote en brede batterijcontacten onderop de accu. Dit geeft de minste weerstand en draagt ook weer bij aan een hoge duurzaamheid. Kortsluiting door verkeerd gebruik is praktisch uitgesloten. Er gaat een enorme hoeveelheid stroom doorheen wat met kleinere contacten haast gevaarlijk zou kunnen zijn.Klik hier voor een review van de Profoto B1 500 AirTTL door Neil van Niekerk


De kracht van dit systeem is dat het mobiel is. Normaliter is men gebonden aan een zware generator of het stopcontact om vergelijkbare lichtoutput te krijgen. Een ander krachtig aspect van deze off-camera flash is dat alle lightshapers (lightvormers: paraplu´s, softboxen etc.) van Profoto beschikbaar zijn. Wat paraplu´s betreft heeft Profoto heel royaal een universele houder geïntegreerd zodat de gebruiker zelf het merk paraplu kan kiezen indien deze gemonteerd wordt.


Waar de accu geplaatst wordt zit een mini-USB aansluiting voor het updaten van de firmware van het apparaat. Profoto is een van de weinige merken waar het complete systeem volledig digitaal werkt. Dit betreft niet alleen de display achterop waar LEDjes de instellingen aangeven maar de complete flitsaansturing die geregeld wordt door een processor. De kracht die hierachter schuilt is een exacte precisie. Elke flits die op bijvoorbeeld ingesteld is op half vermogen (250 W/sec) wordt ook daadwerkelijk afgevuurd als half vermogen. Er is geen verlies van het rendement. Dit is met name voor professionals of enthousiastelingen erg belangrijk wanneer er een serie of rapportage gefotografeerd wordt omdat dit uren in de nabewerking scheelt. Bij analoge systemen van veel andere merken is de output niet precies en consistent en kan een afwijking voorkomen. De ene keer iets meer en de andere keer iets minder licht.


Vergelijk dit met het opendraaien van een waterkraan: Met de hand kan de staal de ene keer iets harder zijn dan de andere keer en zal deze nooit precies gelijk zijn als je hem opnieuw opent. Gaat de kraan echter computergestuurd open en dicht is dit exact en zal er nooit een afwijking zijn. Een computer denkt immers in 0 en in 1 en kent geen tussenweg.


Veel merken claimen digitaal te werken. Wat hier echter vaak bedoeld wordt is enkel het LCD-scherm waarop men met knopjes en draaiwielen de flitser digitaal kan instellen. De aansturing binnen de flitskop is echter niet digitaal. Profoto is een van de weinige merken die 100% digitaal werkt.


KWALITEIT VAN HET LICHT


Waar veel vergissingen door ontstaan is de kwaliteit van het licht. Veel mensen roepen "een flits is toch een flits?" Dit is echter onjuist. Een goede flits begint bij de basis, de bouw en plaatsing van de flitsbuis (het "lampje" wat het flitslicht afgeeft).


De flitsbuizen van Profoto zijn in een naar voren-stekende houder geplaatst en gevormd in een Omega (Ω) vorm. Door deze specifieke vormgeving en plaatsing wordt ook het licht wat naar achteren toe afgevuurd wordt volledig benut omdat dit door de reflector er achter weerkaatst- en nog krachtiger gebundeld naar voren afgevuurd wordt.FLITSDUUR EN KLEURTEMPERATUUR


De flitsduur is een specificatie belangrijk voor fotografen die actie willen bevriezen. De flitsduur van een flitser is eigenlijk de tijd die de lamp nodig heeft om geheel te ontladen. Hoe korter de flitsduur van een flitser, hoe beter deze geschikt is om actie haarscherp te fotograferen. Op het volledige vermogen van een flitser heeft het licht meer tijd nodig om te "verdwijnen" en is een flitser dus langzamer. Zetten we het vermogen echter terug neemt de flitsduur af en kunnen we actie bevriezen omdat het licht sneller is verdwenen.


OPLAADTIJD


Ook de oplaadtijd is belangrijk bij de keuze van een flitser. De Profoto B1 heeft op minimaal vermogen 0,1 seconden nodig om de volgende flits af te kunnen geven en op vol vermogen 1,9 seconden. Dit betekent dat op minimaal vermogen de flitser maximaal 20 flitsen per seconden kan afgeven. Razend snel!KLEURENSPECTRUM


Licht bestaat uit RGB kleuren. (Red, Green en Blue). Wanneer een flitser hard moet werken om een snelle lichtpuls af te geven, gaat dit in de meeste gevallen ten koste van een van de kleuren. Omdat de puls zo snel moet zijn, wordt deze afgekapt voor hij het volledige kleurbereik heeft gehaald. Dit zorgt voor een afwijkende kleurtemperatuur op een foto wat storend is bij het schieten van een serie waarbij alles gelijk moet zijn. Bijvoorbeeld voor fashion- of productfotografie.


Veel voordelige flitskoppen maken de flitspuls niet volledig af en kappen deze af wanneer ze flink gebruikt worden. Ook door analoge sturing ontstaan kleurafwijkingen en kan er een kleurzweem zichtbaar zijn op het eindresultaat. Profoto heeft de eigenschap dat elke foto gelijk van lichtoutput en kleurtemperatuur is, precies zoals deze is ingesteld, ongeacht het aantal shots. Door een betere materiaal keuze, computer gestuurde onderdelen is de hele unit van binnen en van buiten zeer professioneel.


FLITSSTANDEN


Voor normaal gebruik heeft de flitskop de "Normal Mode". In deze stand is het flitsduur iets langer omdat de kleurtemperatuur gelijk blijft. Deze stand is het best geschikt voor normaal gebruik of gebruik in de studio waarbij het belangrijk is dat de kleurtemperatuur gelijk blijft. De flitsduur in Normal Mode bedraagt maximaal 1/11.000sec.


Is snelheid echter belangijker dan de kleurconsistentie kan de kop in de "Action Freeze Mode" gezet worden. De snelste flitsduur gaat van 1/11.000sec naar 1/19.000 sec. Dit is alleen te bereiken door het blauwe kleurkanaal af te kappen. Dit zal in de nabewerking gecorrigeerd moeten worden.


INSTELLICHT OF VIDEOLICHT?


Naast een fantastische flitsbuis vinden we ook een krachtige 20Watt LED lamp op de B1. Dit kan nuttig zijn voor het uitlichten van het model tijdens het instellen van de camera en voor de autofocus om te kunnen werken evenals een krachtig videolicht voor filmers. De lichtopbrengst is gelijk aan een 70Watt halogeen lamp en gaat z´n 90 minuten mee op een volle accu.


BOUWKWALITEIT EN UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN


Naast een zeer solide flitskop kan men alle Profoto lightshapers gebruiken. Het merk heeft niet voor niets de slogan: "The Light Shaping Company"


De bouwkwaliteit van zowel de flitskop als de lightshapers is bij Profoto zeer hoog en haalt het hoogst mogelijke rendement in lichtopbrengst. Nergens gaat licht verloren in een stukje klittenband of andere overbrengingen. Ook lightshapers van Bowens, Einstein of Broncolor zijn te gebruiken via een speedring.De lightshapers zitten in tegenstelling tot andere merken niet met een bajonet of ander draaisysteem vast op de flitskop. Profoto is gericht op professioneel gebruik waarbij snelheid en eenvoud in een hoog vaandel staan. Standaard beschikt de flitskop al over zoommogelijkheden door een lightshaper in de vorm van bijvoorbeeld een reflector om de unit te klikken en met behulp van de getallen aan de zijkant af te stellen. Hoe snel en makkelijk dit werkt is duidelijk te zien in dit filmpje:AIR TTL REMOTE


Wat deze flitskop zo interessant maakt voor mensen die weinig verstand hebben van studiofotografie is de TTL meting. Net als bij een normale speedlite kan men met de flitskop op de automaat snel en eenvoudig het licht meten door de lens van de camera om zo snel een goede belicht te krijgen.


Een zeer prettige bijkomstigheid is de eenvoud van het complete systeem. Lichtmeten met een lichtmeter is niet noodzakelijk. Schiet de eerste foto op TTL en wissel dan naar manueel via de AIR trigger om de hele serie gelijk te belichten. De flitskop onthoudt de gemeten instellingen als zijnde manueel ingesteld.


Alle functies die achter op de flitskop te bedienen zijn, kun je via de "Air" te bedienen. De trigger heeft net z´n fantastisch afleesbaar display als op de flitskop zelf en laat zich uitstekend bedienen bovenop de camera. De trigger kan tot drie groepen aansturen voor het geval de gebruiker meerdere flitskoppen wenst te gebruiken. Ook kan de B1 aangestuurd worden met andere AIR triggers alleen zonder TTL mogelijkheden. Het AIR TTL systeem heeft een effectief bereik tot maar liefst 300 meter en wordt gestuurd door een radiosignaal wat in verschillende kanalen is in te stellen om eventuele andere fotografen niet te hinderen.SLOT


Voordelen:

  • Eerst TTL gestuurde flitskop.
  • Kracht van een serieuze studioflitser.
  • Zeer korte flitsduur, geschikt voor actiefotografie.
  • Compact en licht in gewicht.
  • Uitmuntend accusysteem.
  • Alle Profoto lightshapers te gebruiken.
  • Uitstekende bouwkwaliteit, gemaakt om te presteren.
  • Goedkoopste Profoto flitser. Serieuze overbrugging tussen speedlite en studio fotografen.

Nadelen:

  • Prijzig in aanschaf voor de doelgroep speedlite fotografen.
loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top