Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Categorieën
Merken


Hoe weet ik of er stof op mijn sensor zit


Stof en ander klein vuil op de sensor van een DSLR veroorzaken kleine vlekjes op een foto. Meestal zijn deze vlekjes nauwelijks zichtbaar en daarom ook niet heel erg storend, maar het voegt uiteraard niets toe en je hebt toch het liefste een schone sensor.

Om te controleren of er vuil op een sensor zit, kun je het beste als volgt te werk gaan: Zoek een groot en helder onderwerp, zoals een blauwe hemel. Selecteer het kleinste diafragma (F/22), zoom je camera zo ver mogelijk in en focus op oneindig. Neem een aantal foto ’s en kijk op je computer op 100% grootte of er donkere vlekjes zijn die telkens op dezelfde plek terugkomen. Als dit het geval is, zit er blijkbaar stof op de sensor.


En wat als er stof op mijn sensor zit?


Zoals gezegd is dit geen ramp, maar je wilt natuurlijk liever dat je foto's geen storende vlekjes hebben. Wanneer er stof op je sensor zit zul je deze dus moeten verwijderen, gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf doen. Lees hier meer over het zelf reinigen van je sensor. Je bent ook altijd welkom om langs te komen in onze winkel, Cameraland heeft een ruime voorraad aan reinigingsproducten en wij doen graag voor hoe je hiermee te werk gaat.Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
To Top