Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken


Een probleem van alle digitale reflexcamera's is een beeldsensor die uiteindelijk vervuild kan raken. Veel mensen zijn hier angstig voor en proberen vervuiling te voorkomen door niet te wisselen van objectieven, of zelfs bij de aanschaf een objectief te kiezen dat een groter zoombereik heeft en dus niet gewisseld hoeft te worden. Hierdoor mis je soms nét dat moment omdat het onderwerp toch nog iets te ver is, of je fotografeert met minder goede objectieven omdat je een compromis hebt gesloten omwille van het zoombereik. In beide gevallen is dit zonde, want je hoeft nergens bang voor te zijn.


Sensor reiniging is niet eng


De sensor van een camera is goed en gemakkelijk te reinigen. Elke reflex-camera heeft een programma waarmee de spiegel wordt opgeklapt en de sluiter opengaat zodat je bij de sensor kunt komen. Deze sensor is beschermd door een glaasje en beschadiging is dus niet zomaar mogelijk. Als je de ramen gaat lappen, dan is het doorgaans ook niet zo dat je daarna niet meer naar buiten kunt kijken omdat de ramen te bekrast zijn. En anders dan bij een zemenlap voor de ramen, zijn de middelen waarmee sensoren gereinigd worden allemaal onder beschermende atmosfeer vervaardigd en verpakt. Natuurlijk moet je de sensor niet midden op het strand willen reinigen, maar een normale woonkamer is al stofvrij genoeg en zal geen problemen opleveren.


Er zijn verschillende manieren om en sensor te ontdoen van vuiligheid en stof:


Droge reiniging


Wanneer de vervuiling van de sensor zich beperkt tot enkele stofjes is een droge reiniging al voldoende. Deze kan worden uitgevoerd met behulp van een krachtige blaasbalg of bijvoorbeeld met de Visible Dust Arctic Butterfly. De Arctic Butterfly is een borsteltje dat statisch gemaakt wordt waarna je veilig en gemakkelijk het stof van de sensor afveegt.


Nat Reinigen met Sensor Swabs


In sommige gevallen zit er een meer hardnekkige vervuiling op de sensor die niet door een droge reiniging verwijderd kan worden. Ook in dit geval is er niet veel aan de hand.


Een natte reiniging is dan de oplossing. Het systeem bestaat uit een Sensor Swab, dit is een soort dweiltje, en een flesje schoonmaak middel. Je druppelt een beetje van de vloeistof op de swab, en deze haal je vervolgens met lichte druk heen en weer over de sensor. Omdat de vloeistof vluchtig is zal deze snel verdampen en geen strepen achterlaten op de beeldsensor. Deze swabs zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen zodat je altijd de juiste kunt kiezen voor jouw camera. Zowel Sensor Swab als Visible Dust leveren complete start-setjes, maar de producten zijn ook los te koop zodat je altijd kunt aanvullen wat je mist. Je kunt het reinigen gemakkelijker maken door het gebruik van een Visible Dust Dust Snapper of een sensorloupe.


Je bent altijd welkom om langs te komen in onze winkel. Wij laten je graag zien wat voor producten je kunt gebruiken om je sensor te reinigen en doen ook voor hoe deze werken!Vond je dit artikel leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top