Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken

Afspelen-menu

Hier vindt je alle functies die je in kunt stellen of aanpassen tijdens het afspelen van opnamen. Je kunt hier bijvoorbeeld een diashow instellen waarbij veel mogelijk is, zoals mooie overgangen en een achtergrondmuziekje. Handig is het ook dat je de GPS-gegevens van je telefoon aan de opnamen kunt koppelen, je weet zo later altijd waar je een bepaalde opname hebt gemaakt. Je kunt hier een time-lapse filmpje maken van de losse opnamen die je in de Interval- en Stop Motion-modus hebt gemaakt. Als je een foto (via de smartphone) op social media zoals Facebook wilt plaatsen kun je hem in dit menu tot de juiste maat verkleinen.

Diashow
Panasonic biedt een uitgebreide diashow-modus. Je kunt ten eerste kiezen wat je wilt tonen: alleen foto's of filmbeelden of allebei, alleen bewerkte beelden, alleen 4K- of Post Focus-foto's of alleen de foto's uit een bepaalde categorie. Een categorie kan bijvoorbeeld bestaan uit foto's met gezichtsherkenning, met een vakantie-kenmerk (koffertje) of een stop motion animatie. Er zijn verschillende leuke en afwisselende overgangseffecten en zelfs een achtergrondmuziekje mogelijk.
Afspeelfunctie
Kies wat je af wilt spelen; alles, of alleen foto's of filmbeelden, alleen bewerkte beelden, alleen 4K- of Post Focus-foto's of alleen de foto's uit een bepaalde categorie.
Locatie vermelden
Je kunt de locatiegegevens van een smartphone aan een opname toevoegen. Je doet dit vanuit de Image app op een aangesloten smartphone.
RAW-verwerking
Fotograferen in RAW heeft vele voordelen. Als je echter een foto wilt afdrukken, per e-mail wilt verzenden of op internet wilt publiceren moet hij het universele JPEG-formaat hebben. Deze camera kan zelf een RAW-opname naar JPEG overzetten, ideaal als je onderweg bent en een JPEG nodig hebt. Je kunt de RAW-foto ook meteen verbeteren, er is een flink aantal functies. Zoals witbalans, belichtingscompensatie, fotostijl, intelligente dynamiek, contrast, aanpassingen van lichte of donkere partijen, kleurverzadiging, filtereffect, ruisreductie, intelligente resolutie, en scherpte. Je ziet steeds in het scherm wat het resultaat van een bepaalde instelling zal zijn en je kunt de sterkte meestal met je vinger aanpassen.
Lichtcompositie
In deze modus kun je foto's uit een 4K foto-serie samenvoegen. Je kunt losse beelden samenvoegen maar ook het eerste en laatste beeld van een serie selecteren en dan alles er tussen samenvoegen. Het mooiste effect krijg je bij foto's met een zwarte achtergrond, zoals bij nachtopnamen en vuurwerkfoto's.
Retouche wissen
De camera beschikt over een retouch-functie. Je kunt storende zaken in foto's verwijderen door er in deze modus met je vinger overheen te wrijven in het aanraakscherm. Je ziet dan dat het ongewenste beeld rood wordt gekleurd waarna je het kunt verwijderen. Handig als er net een waslijn door die mooie zonsondergang loopt. Je kunt het beeld uitvergroten zodat je met meer detail kunt werken.
Titel bewerken
Hier kun je een tekst of commentaar aan een foto toevoegen. Je kunt dit bij een enkele of meerdere (maximaal 100) foto's doen. Je ziet de tekst bij het afspelen en je kunt de tekst afdrukken vanuit de meegeleverde PhotoFunStudio software.
Tekst afdrukken
Hier kun je instellen wat er op een foto gedrukt zal worden, zoals de opnamedatum, de naam (gedetecteerd door de gezichtsherkenning), de ingestelde locatie, de reisdatum en de ingevoerde titel of het dito commentaar.
Tekst afdrukken
Een videoclip kan in twee delen gesplitst worden. Je kunt hiermee dus een oninteressant deel van een mooie clip verwijderen. Als je op het punt bent waarop je de opname wilt splitsen druk je op pauze. Je kunt daarna nog met de vierwegtoetsen het exacte beeld selecteren. De originele filmopname wordt overschreven, denk daarom goed na voor je een opname gaat splitsen. Of maak een kopie op de computer.
Intervalvideo
Je kunt hier een film maken van de losse opnamen die in de intervalmodus zijn gemaakt (zie Intervalopname). Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals de kwaliteit (4K, 1080p, 720p, VGA), beeldfrequentie (1-25 fps) en afspeelrichting (voor- of achteruit). Na het maken van een serie intervalfoto's word overigens ook al gevraagd of je een film van de serie opnamen wilt maken.
Stop-motionvideo
Dat geldt ook voor het maken van een video van stop-motion opnamen. Je kunt dat meteen of achteraf doen. De mogelijkheden zijn vergelijkbaar met die bij intervalvideo.
Nw. rs. (Nieuwe resolutie)
Je maakt foto's bij voorkeur in de hoogste (16 megapixel) resolutie omdat het de beste resolutie geeft. Voor gebruik op internet of voor e-mail is de resolutie echter veel te hoog, waardoor het verzenden en laden veel te lang duurt. Je kunt daarom foto's omzetten naar een handzamer formaat. Dat kan per foto maar het omzetten van meerdere tegelijk is ook mogelijk. Je kunt uit twee formaten kiezen: 8 of 4 megapixel. Om het originele bestand niet te verliezen moet je Ja antwoorden op de vraag Opslaan als nieuw bestand?
Bijsnijden
Een beelduitsnede maken kan ook, je doet dit heel eenvoudig met het voorste en achterste wieltje.
Roteren
Hier kun je beelden handmatig roteren als de camera niet op de automatische rotatiemodus ingesteld stond. Dat kan in stappen van 90 graden, links- of rechtsom.
Scherm roteren
De camera beschikt over een automatische rotatiemodus waardoor een in verticale opnamestand gemaakte opname ook verticaal wordt afgebeeld.
Favorieten
Je kunt een opname als favoriet markeren in deze modus. Hierdoor kun je heel gemakkelijk een diashow van alleen je favoriete beelden instellen. Je kunt ook alle beelden behalve je favorieten wissen. Het maximale aantal favorieten is 999.
Print instellingen
Je kunt hier instellen welke foto's je af wilt laten drukken bij een commerciële afdrukservice. Door het universele DPOF (Digital Print Order Format) kan zo'n centrale of minilab zien hoeveel afdrukken van welke foto's je wilt hebben. Helaas is aangeven van het formaat niet mogelijk.
Beveiligen
Je kunt opnamen beveiligen tegen onbedoeld wissen op deze camera. Let op: deze beveiliging is alleen actief als de geheugenkaart in de camera zit.
Gezichts herkenning bewerken
In deze modus kun je de namen van geregistreerde personen vervangen of verwijderen.
Foto's sorteren
Je kunt de volgorde waarmee de camera de beelden weergeeft wijzigen. Je kunt kiezen uit File Name (bestandsnaam, dus alfabetisch) en Date/Time (datum/tijd, de standaardmodus).
Wissen bevestigen
Hier kun je instellen of er JA of NEE wordt geaccentueerd in het bevestigingsscherm dat getoond wordt na het geven van een wisopdracht. NEE is veiliger, maar JA is sneller omdat je dan niet eerst van NEE naar JA hoeft te gaan.

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top