Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Categorieën
Merken

Optische illusies


Bij optische illussies gaat het voor de verandering niet om je fototechnische capaciteiten of de kwaliteit van je camera, maar puur om je creativiteit en inzicht in ruimtelijke verhoudingen.


Optische illussies zijn afbeeldingen die in eerste instantie niet lijken te kloppen en daardoor uitnodigen om iets langer naar te kijken. Er zijn tal van voorbeelden hoe je de kijker voor de gek kunt houden. Een veel gebruikt onderwerp is bijvoorbeeld de zon. Zo'n ronde bal in de lucht kun je eenvoudig gebruiken om mee te spelen, denk aan de illussie dat je de zon als bal wegkopt. Je kunt ook gebruik maken van verschil in afstand tussen mensen en onderwerpen. Iemand die ver weg staat is optisch gezien veel kleiner dan iemand die dichtbij staat, je kunt daardoor grappige foto's maken waarbij de voorste "grote" persoon de kleinere persoon daarachter oppakt of weggooit.


Concreet advies geven is lastig, want er is geen vaste regel hoe te handelen. Zoals gezegd draait het allemaal om creativiteit,Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
To Top