Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken

Open School 'Fotograferen met een Afstandsbediening'

Bij het woord afstandsbedieningen denken de meeste mensen aan de variant waarmee je een tv bedient, wellicht minder bekend is dat afstandsbedieningen ook in de fotografie veelvuldig gebruikt worden. En niet zonder reden, de creatieve mogelijkheden worden hiermee eindeloos vergroot. Wat te denken van druppelfotografie met een afstandsbediening met een sensor, een startrailfoto met timelapse of een lange sluitertijdfoto met een simpele afstandbediening van nog geen 20 euro?Tijdens de Open School 'Fotograferen met een afstandsbediening' zal Hahnel expert Peterjan Jansen uitgebreid ingaan op alle mogelijkheden die afstandsbedieningen jou als fotograaf bieden, maar ook op de verschillende modellen en hoe je deze gebruikt. Peterjan zal verschillende mogelijkheden live demonsteren, waaronder hoe je met behulp van de Hahnel Captur Pro, twee Nissin Di700A flitsers en een Air 1 commander schitterende druppelfoto's kunt maken. Maar we gaan ook op een interactieve manier aan de slag met het triggeren van een flitser of camera met behulp van licht, geluid en een laser.

De Open School 'Fotograferen met een Afstandsbediening' vindt plaats op zaterdag 10 maart van 13:30 tot 15:30. Het is een doorlopende demonstratie waarbij je op elk moment kunt aanschuiven en je ook volop de ruimte hebt om vragen te stellen. Deelname is gratis en voor iedereen toegankelijk, schrijf je dus snel in!
Velden met een * zijn verplicht.


Fotograferen met de IR infrarood module

Het gebruik maken van infrarood is een zeer beproefde methode om een camera of flitser aan te sturen. Deze wordt bijvoorbeeld veel toegepast om ('s nachts) schuwe dieren te fotograferen, maar ook om op precies het juiste moment een bewegend object vast te leggen. Je kunt de infrarood Module op de Captur op verschillende manieren instellen en toepassen.


Fotograferen met een laser trigger

Wil je een foto maken waarbij je een druppel ziet opspatten in een glas? Dit is geen eenvoudige opgave, alles komt aan op de perfecte timing. Wat als je in staat zou zijn om het vallen van een druppel te registreren en te gebruiken als sein om bijvoorbeeld een flitser aan te sturen? Met een laser trigger is dat precies wat er gebeurt. Zodra een object de laserstraal onderbreekt, en dat kan al met objecten zo klein als een druppel, wordt een camera of flitser geactiveerd. Dit geeft je geweldige mogelijkheden voor super creatieve foto's.


Fotograferen met een licht trigger

Heb je wel eens geprobeerd om bliksem te fotograferen door op het moment van de bliksem af te drukken? Waarschijnlijk was je net te laat, onze reflexen zijn gewoon niet snel genoeg. Wat als je een foto op het exacte moment kon maken dat de bliksem op zijn felst is? Dat kan door gebruik te maken van de licht trigger op de Hahnel Captur Pro. Je bepaalt vooraf de minimale lichtintensiteit om af te drukken en de Captur doet de rest.


Fotograferen met geluidstrigger

Een startsein? Het kapotvallen van een glas? Het moment dat een golfer de bal raakt? Dit zijn allemaal voorbeelden van geluiden die de Hahnel Captur Pro triggert om af te drukken. Tijdens de demonstratie zullen we laten zien hoe deze feature werkt, wanneer deze van toepassing komt en laten we uiteraard ook voorbeelden zien. In onderstaande video wordt ook al een mooi voorbeeld gegeven, we moeten jullie alleen wel vooraf telerustellen: We zullen tijdens de demo niet met een pistool in onze winkel gaan schieten...Cameraland Open School


Adres
Van Ostadelaan 290-292
1816 JH Alkmaar
+31 (0)88-515 01 00
info@cameraland.nl


Datum en tijd
Zaterdag 10 maart
Van 13:30 tot 15:30


Cameraland Open School

Cameraland Open School

Cameraland is meer dan alleen een camerawinkel waar je terecht kunt voor foto-apparatuur. Al onze medewerkers zijn gepassioneerde fotografen en wij delen dan ook graag onze kennis over - en passie voor fotografie. De Cameraland Open School is een initiatief dat volledig aansluit op onze overtuiging dat fotograferen een geweldige hobby die iedereen kan leren, mits zij de kans daartoe krijgen. De Open School is hierom ook zo laagdrempelig mogelijk gehouden, de lessen zijn voor iedereen toegankelijk en gratis bij te wonen. De nadruk ligt op praktische kennis die je direct moet kunnen toepassen, onze docenten zijn dan ook veelal fotografen die hun eigen kennis en ervaringen delen.

Lijkt het jou leuk om zelf een keer les te geven? Informeer gerust naar de mogelijkheden, neem hiervoor contact op met Jelle Wognum - jelle@cameraland.nl

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top