Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken


Epson en Canon flatbed scanners behoren tot de top scanners op het gebied van foto´s en dia´s. voor werkelijk iedere doelgroep en kwaliteitsklasse is er wel een scanner te koop. Of u nu dia´s wilt scannen voor op tv of voor het maken van een perfecte vergroting is er een Canon of Epson scanner voor u geschikt.


Hoe gaat het scannen van negatieven, dia´s en foto´s in zijn werking?

Voor het scannen van dia´s en negatieven is een speciale houder vereist. Deze wordt standaard geleverd bij alle negatief en dia scanners. Hierin zijn de meeste dia´s en negatieven vast te klemmen. Heeft u ingeraamde dia´s dan is dat geen enkel probleem, hiervoor is de diahouder. Mochten uw dia´s nog niet ingeraamd zijn dan kunt u zie in de negatievenhouder leggen.Vervolgens wordt de houder in de scanner gelegd en het scanprogramma opgestart. Hier kunt u aangeven dat u negatieven of dia´s wilt inscannen. In het scanprogramma zelf kunt u aangeven wat voor soort negatieven of dia´s u inscant, of het gaat om kleur, of om zwart-wit. Daarnaast kunt u ook aangeven op hoeveel dpi u de foto gescand wil hebben. De afkorting dpi staat voor dots per inch ofwel punten per 2,54 cm. Dit bepaald de resolutie van uw foto en zo ook de grootste afmeting waarop de ingescande dia of negatief kan worden afgedrukt.


Vervolgens laat de scanner miniatuurweergaven van de gescande negatieven of dia´s zien. Zo kan je alle afbeeldingen die je wilt gebruiken aanvinken en pas op dat moment gaat de scanner de dia´s of negatieven op volledige resolutie stuk voor stuk inscannen. Alle scanners beschikken over software waarmee u stoffen, krassen en ouderdomsverschijnselen volledige automatisch kan corrigeren en/of verwijderen.


Over de kwaliteit, mogelijkheden en dpi kunnen we kort zijn. Het systeem werkt eigenlijk heel eenvoudig, hoe hoger de prijs van de scanner, hoe hoger de kwaliteit en des te groter kunt u een goede afdruk van uw gescande negatief of dia maken.


Vorige pagina Overzicht Volgende pagina


Vond je dit artikel leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top