Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
A.s. zondag: Koopzondag!
Categorieën
Merken

Nando Harmsen Reviews

Review Sony A9


3 oktober 2017

Alle moderne camera’s zijn stuk voor stuk hoogstandjes van techniek, maar ze zijn over het algemeen nog steeds gebaseerd op het oude maar bewezen spiegelreflex systeem...

Review Fuji GFX 50s


14 juli 2017

Ik ben in 2016 fan geworden van Fujifilm, al vanaf het eerste moment dat ik met de X100t fotografeerde en de resultaten zag. In de loop van dat jaar schreef ik een uitgebreide impressie over deze camera waarbij ik mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken schoof...

Review Sony HX400


07 juli 2017

Stel dat je een camera hebt, met een objectief dat van groothoek tot super-tele reikt. Stel dat je daar zowel groothoekfoto’s van landschappen mee kunt fotograferen, alsmede dieren van dichtbij. Stel dat de camera makkelijk mee te nemen is, klein, compact, licht en vooral betaalbaar. Zou dat niet ideaal zijn?

Review Hasselblad X1D-50c


20 maart 2017

“That's one small step for man, one giant leap for mankind.” Deze legendarische woorden sprak Neil Armstrong in 1969 nadat hij als eerste mens een voet op de Maan zette...

Review Profoto B2 250 AirTTL


3 januari 2017

De reportageflitser is over het algemeen niet populair in de wereld van fotografie. De foto’s die met een reportageflitser zijn gemaakt zijn ook lang niet altijd mooi: hard licht, lelijke schaduwen en een zwarte achtergrond.

Review Nikon D500


21 november 2016

Rond 2005 stapte ik in de wereld van de spiegelreflex camera’s. De digitale spiegelreflex welteverstaan. In de decennia voorafgaand had ik altijd met de analoge Praktica en Minolta SLR camera’s gefotografeerd, maar de hernieuwde intrede verplichtte me in die tijd om te kiezen voor Nikon of Canon. Meer was er toen niet.

Landschap fotografie = groothoek


22 september 2016

Een mooi landschap fotograferen is op de juiste plek zijn, op de juiste tijd en onder de juiste omstandigheden. Mooie kleuren in de lucht, laagstaande zon en indrukwekkende wolken leveren een betoverend beeld op.

Fotograferen met superresolutie


21 april 2016

Ik kwam de methode om een superresolutie foto te maken tegen als tutorial van fotograaf Ian Norman en heb het maar eens uitgeprobeerd.

Vuurwerk fotograferen


29 december 2015

Met nieuwjaar wordt er zoals elk jaar weer verschrikkelijk veel vuurwerk de lucht in geschoten. Dat levert prachtige, kleurrijke momenten op. maar het is na ongeveer een uur weer voorbij. Genoeg reden om dat prachtige vuurwerk op de foto vast te leggen zodat we er langer van kunnen genieten.

Fotograferen van de volle maan


10 augustus 2015

Begin 2015 ben ik regelmatig op pad gegaan om de volle Maan te fotograferen. Hoog aan de hemel is de volle Maan eenvoudig te fotograferen: bij voorkeur een flink tele objectief, de camera op ISO100, diafragma f/8 en ongeveer 1/250 seconde doet de truc.

Vallende sterren fotograferen


10 augustus 2015

Vallende sterren zijn natuurlijk geen echte sterren die uit de hemel vallen. Het zijn stofjes en steentjes die uit het heelal naar de Aarde vallen. Dit gaat met enorme snelheid waardoor de stofjes verdampen en een lichtspoor in de atmosfeer achterlaten.

Fotograferen met een flitser – deel 2


17 mei 2015

Aan de hand van een twee artikelen wil ik uitleggen hoe een reportage flitser het beste gebruikt kan worden. Het doel is een foto met flits die het niet uitstraalt dat er een flitser is gebruikt.

Fotograferen met een flitser – deel 1


16 mei 2015

Over het algemeen wordt het fotograferen met flitslicht verfoeid. De reden is heel eenvoudig; fotograferen met een flitser levert lelijke foto's op. Er zijn harde schaduwen, de belichting is verre van perfect, koud en lelijk, de sfeer van de omgeving wordt teniet gedaan.

Bevestig een draagriem goed aan je camera


14 mei 2015

Een tip voor iedereen die zijn of haar camera aan een draagriem heeft hangen, ongeacht welk merk, soort of type.

De maansverduistering fotograferen


22 september 2015

Anders dan een zonsverduistering komt een maansverduistering redelijk vaak voor. Gemiddeld zijn er iets meer dan 2 per jaar, waarvan er maar liefst gemiddeld 1 per jaar...

Het histogram op je camera


17 december 2014

Een histogram is “een grafische weergave van de frequentieverdeling van in klassen gegroepeerde data, afkomstig uit een continue kansverdeling. Dit diagram toont kolommen met oppervlakte ter grootte van de (relatieve) frequenties opgericht boven de klassen.”

Creatief gebruik van autofocus


22 oktober 2014

Er wordt vaak gevraagd waarom ik gebruik maak van de AF-ON knop op de achterkant van mijn camera. Heel simpel: ik stel niet scherp met de ontspanknop.

Waarom zoveel scherpstelpunten?


13 oktober 2014

Heb je je wel eens afgevraagd waarom een camera meer dan één scherpstelpunt heeft? Het aantal scherpstelpunten kan per camera variëren van 9 tot wel meer dan 60. Wat is het nut daarvan?

De camerasensor en een laser


7 september 2014

Ik heb een nare ervaring met een lasershow. Tijdens het fotograferen van een concert waarbij een aantal lasers voor een mooi lichtspel zorgden, en waar ik natuurlijk een foto van wilde maken, werd de sensor van mijn Canon EOS 5D Mark III beschadigd.

loadingLoading...
To Top