Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken
Foto van Jan Smit

Langere sluitertijden bij het fotograferen van de zee.

Veel indrukwekkende foto’s van de zee zijn genomen met een langere sluitertijd waardoor je zo’n prachtige waas krijgt. Het idee is eenvoudig: Door een langere sluitertijd in te stellen kun je de beweging van het water vastleggen. Dit effect is al zichtbaar met sluitertijden vanaf 0,5 seconden en wordt dramatischer naarmate je de sluitertijd verlengt. Er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden.

Ten eerste zul je, zoals altijd met een langere sluitertijd, ervoor moeten zorgen dat je camera niet beweegt. Een statief is dus zeker aan te raden. Daarnaast krijg je met langere sluitertijden overdag al snel te maken met een overbelichte foto. Je kunt dit proberen te compenseren met een klein diafragma en een lage ISO-waarde, maar beter is het gebruik te maken grijs (verloop) filters die werken als een soort zonnebril voor je lens en daarmee licht tegenhouden. Lees hier meer over filters.

lens filters

Tot slot een zeer handige tip van Landschapsfotograaf Sander Poppe: Maak altijd je foto wanneer de zee zich terugtrekt! Een terugtrekkende zee, wanneer het water richting de zee beweegt, oogt veel rustiger dan wanneer de zee juist naar je toe beweegt. Dit zie je ook duidelijk terug in de voorbeeldfoto, waar gebruik is gemaakt van een sluitertijd van 1 seconde.Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top