Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Categorieën
Merken


Objecten verwijderen ZONDER te photoshoppen


Wil je een drukke straat fotograferen, maar geen auto´s in beeld krijgen? Of wil je een foto van een monument of een standbeeld zonder dat je allemaal wandelaars voorbij ziet lopen? Dit is mogelijk door gebruik te maken van grijsfilters (ND-filters).


Een grijsfilter werkt als een zonnebril voor je lens. Deze filters schroef je op je lens waardoor er minder licht binnenkomt. Bij minder licht kun je langere sluitertijden hanteren, zo lang zelfs dat bewegende voorwerpen die door je compositie bewegen niet zichtbaar zijn op de uiteindelijke foto. Zo kun je met een sluitertijd van enkele seconden vaak al voorkomen dat auto´s zichtbaar zijn. Wil je echter in een museum of op straat geen wandelaars in beeld krijgen, dan zul je vaak een sluitertijd van enkele minuten moeten hanteren. Hiervoor kun je gebruik maken van meerdere grijsfilters die je op elkaar schroeft.


Let wel: Bij lange sluitertijden zul je altijd een statief nodig hebben om bewegingsonscherpte te voorkomen.Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
To Top