Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken

Fotograferen in de sneeuw


Minder leuk voor de forenzen die nu wat meer last hebben van de file, maar oh zo leuk voor fotografen. Sneeuw verandert de wereld om ons heen en biedt zo mogelijkheden om deze op een compleet andere manier vast te leggen. Het hekje waar je anders zo langsloopt, ziet er door het witte randje sprookjesachtig uit. Dat lelijke tuinhuisje dat je eigenlijk wilde weghalen, lijkt nu wel rechtstreeks uit een Bob Ross schilderij te komen. Sneeuw biedt volop mogelijkheden voor nieuwe composities en onderwerpen, denk naast de schitterende natuur bijvoorbeeld aan het fotograferen van spelende kinderen of een huisdier dat zich volop vermaakt in de sneeuw.

Waar moet je op letten?


Het belangrijkste bij het fotograferen in de sneeuw is rekening houden met je belichting. Omdat je camera standaard instelt op neutraal grijs, zullen veel foto´s in de sneeuw te donker worden. Stel hiervoor de lichtmeter in op +1 tot +1,5.


Sneeuw smelt en wordt water, zorg er dus voor dat je je camera goed afdekt. Dit geldt overigens tevens voor de lens, het is daarom ook aan te raden een zonnekap te gebruiken.


Sneeuw is het mooiste als deze nog ongerept is. Ga er dus op uit vlak na een sneeuwbui als de omgeving nog bedekt is in een verse laag wit. Probeer er ook op te letten waar je loopt, toch zonde als je ongerepte witte tapijtje wordt verpest door voetstappen....of juist niet als dit de bedoeling is!


Door de kou zullen je batterijen sneller opraken, zorg dus voor reservebatterijen en bewaar deze op een warme(re) plek. Warmteverschil (van buiten naar binnen) zorgt voor condensvorming, dit kun je voorkomen door je camera eerst te laten acclimatiseren in de hal of een andere semi-verwarmde omgeving.Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top