Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken
Foto van Ron de Vries

Hoe creëer je een zoom effect?

Door in of uit te zoomen tijdens het fotograferen, kun je een effect creëren waarbij het lijkt alsof een onderwerp van je weg of naar je toe beweegt. Deze techniek geeft niet alleen een erg leuk resultaat (mits goed uitgevoerd), maar is ook erg leuk om mee te experimenteren. Hoe ga je te werk: Tijdens het fotograferen (tussen het openen en dichtgaan van de sluiter) gebruik je je zoomlens om in of uit te zoomen van je onderwerp. Klinkt eenvoudig, maar het vergt nogal wat oefening om het juiste resultaat te krijgen.

Begin met je camera op een statief te zetten. Dit is noodzakelijk omdat je twee handen nodig hebt om de camera te bedienen en de lens te roteren, maar eveneens omdat je een iets langere sluitertijd moet hanteren om mooie rechte lijnen te krijgen krijgen. Het effect wordt groter naarmate je verder in- of uitzoomt en het effect is tevens mooier wanneer je heel gelijkmatig zoomt. Het is daarom aan te raden een langere sluitertijd in te stellen zodat je wat meer tijd hebt om de juiste beweging te vinden (1/8 of langer). Maak gebruik van een lage ISO waarde (100-200) om te voorkomen dat je foto te licht wordt.

Om je onderwerp uitgelicht te krijgen kun je gebruik maken van een flitser (het makkelijkst) of je kunt het zoomen even pauzeren. Zoals gezegd zul je wel heel gelijkmatig moeten zoomen (één snelheid), doe je dit niet dan krijg je onherroepelijk rommelige lijnen. Tot slot is het natuurlijk van belang deze techniek toe te passen met een geschikte achtergrond. Het mooiste effect krijg je bij een achtergrond met veel lichtjes, denk bijvoorbeeld aan stadverlichting.Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top