Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken

Hoe fotografeer je bliksem?


Is het weer lekker broeierig? dat betekent dat het wellicht gaat onweren. Bliksem is een fantastisch natuurverschijnsel wat het erg goed doet op een foto, maar hoe krijg je bliksem goed vastgelegd? Je kunt het beste gebruik maken van een zeer lange sluitertijd, zeg 30 seconden. Hierdoor is het absoluut noodzakelijk dat je de camera op een statief zet (en liefst gebruik maakt van een afstandbediening) en dat je de foto maakt als het donker is (door de lange sluitertijd wordt de foto anders overbelicht).


Nu komt het aan op een beetje geluk. Kijk waar als laatste de bliksem is geweest en probeer logisch te redeneren waar de volgende zou moeten komen. Richt je camera en druk af. Met een beetje geluk komt de volgende bliksemschicht binnen 30 seconden op de locatie die je had verwacht. Zo niet, dan is het kwestie van nogmaals afdrukken en eventueel je camera iets verplaatsen.


Veel indrukwekkende foto´s van bliksem zijn eigenlijk meerdere samengevoegde foto´s van verschillende bliksemschichten. Mocht je dus de juiste locatie hebben, ga dan vooral door zolang de bliksem aanblijft.Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
To Top