Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Categorieën
Merken


De jury


Bij al onze fotowedstrijden is er een vakjury die alle inzendingen beoordeelt. Deze jury bestaat uit een aantal medewerkers uit onze winkel (beoefende fotografen) en een aantal personen gespecialiseerd in het thema van de betreffende wedstrijd.


Hoe gaat de jury te werk?


Gezien het grote aantal inzendingen bij onze fotowedstrijden, is het niet mogelijk alle foto´s door alle juryleden te laten beoordelen. Daarom worden alle inzendingen opgedeeld, waarbij elk jurylid een bepaald aantal foto´s beoordeelt en zijn of haar favorieten selecteert. Deze favorieten worden vervolgens door alle juryleden beoordeeld, waarna een selectie wordt gemaakt van de top-50 van de fotowedstrijd. Hierna wordt het vaak pas echt lastig, want uit de top-50 zullen nu de uiteindelijke winnaars moeten worden geselecteerd en elk jurylid blijkt vaak toch een eigen voorkeur te hebben. Dit resulteert in veelal lange en heftige discussies voordat wij de uiteindelijke winnaars bekend kunnen maken.


Waar kijkt de jury naar?


Wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans maakt om te winnen. Om deze reden kijkt de jury niet alleen naar kwaliteit en techniek, maar net zozeer naar emotie en het gevoel voor compositie. Met een hoogwaardige spiegelreflex camera en een goede dosis technische kennis, zul je beter in staat zijn om een technisch perfecte foto te maken dan iemand met een compact camera en weinig tot geen fotografie kennis. Echter, ook met een relatief eenvoudige camera kun je net dat bijzondere moment vastleggen en de jury imponeren. Iedereen maakt dus kans en de jury probeert altijd een goede balans te vinden tussen verschillende foto´s die op eigen wijze invulling geven aan een bepaald wedstrijd thema.


1. Hoe het is begonnen
2. Spelregels
3. Juryprijzen
4. Publieksprijzen
5. Stemmen
6. Eigendomsrechten


Wall of Fame

Na al onze fotowedstrijden wordt een Wall of Fame samengesteld uit de beste inzendingen. Klik hier om alle winnende foto's te zien.

loadingLoading...
To Top