Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken

De laatste jaren is het fotograferen met een compact camera door de verrekijker erg in populariteit toegenomen. Hiermee gebruikt u de verrekijker als ware als optische zoom voor de compact camera en beschikt zo over de mogelijkheid om foto's, sport en andere objecten van zeer dichtbij te fotograferen.


Wat heb ik nodig?

Wat u nodig heeft is een digitale compactcamera met het liefst een zo klein mogelijk lensje dat bij het zomen uit de camera komt. Een camera met 3 maal zoom is al voldoende. Daarnaast een verrekijker met een zo groot mogelijke uittredepupil. (leggen we onderaan deze pagina even uit en u kunt ook terecht op onze uitlegpagina verrekijkers)

Wat moet ik doen?

  • Stel op de normale manier scherp met de kijker.
  • Zoom met de camera in tot ongeveer 3 maal zoom.
  • Als de camera beschikt over een landschapsprogramma stel dat dan in.
  • Plaats de camera tegen het oculair. Als de lens in de rubber oogschelp van het oculair past dan laat u deze in de uiterste stand staan. Past het niet draai of schuif dan de rubber oogschelp zover mogelijk in zodat de cameralens tegen het glas van het oculair aankomt.
  • Houd de camera goed haaks t.o.v. de kijker en goed in het midden van het oculair en maak de foto.

Sommige kijkerfabrikanten leveren speciale adapters voor hun kijkers, zo heeft Swarovski bijvoorbeeld de snap shot adapter, een prima hulpmiddel. Deze past alleen op Swarovski kijkers.

 

This image was captured from the Cape May Hawkwatch platform in Cape May, New Jersey using a Swarovski 8x32mm EL binocular, the new Swarovski Snap Shot Adapter, and a Canon PowerShot SD600 digital camera. (It should be noted that this was about the fourth shot I had taken when I first got my hands on the adapter; that's how easy it is to learn to use.) As can assumed from the blazing white of the sparrow's epynomous plummage, it was late in the day with a low angle, full sunlight illumination of the bird occurring when the photo was taken. The technique used was to hold the digibin rig away from my face and use the screen of the camera to focus the image. However, as Clay Taylor, Swarovski's digiscoping guru told me, this isn't the only way the Snap Shot Adapter can be used.


Wellicht ten overvloede, haal de doppen van je kijker.

Wat is uittredepupil?

Een kijker vangt het beeld en projecteert dat als het ware voor uw oog. De grote van het beeld dat u gaat zien wordt bepaald door de combinatie van lichtsterkte en vergroting. Een voorbeeld: een kleine kijker 10 x 25 heeft een uittredepupil van 25 : 10 = 2,5 mm; een grotere kijker 10 x 50 kijker heeft een uittredepupil van 50 : 10 = 5.0. Met andere woorden, de grote kijker projecteert een beeld van rond 5 mm en de kleine slechts 2,5.


Uiteraard kijk je gemakkelijker door een groot 'gat' dan door een klein gaatje. Onze pupillen zijn overdag 2 mm groot, je kijkt dus overdag gemakkelijk door vrijwel iedere kijker. 's Avonds wordt dit anders, u pupil wordt groter (tot wel 7 mm) en u kunt dus door een kleine kijker vrijwel niet meer kijken.


De vorm van de uittredepupil is tevens een indicatie voor de kwaliteit van de kijker. Wanneer de uittredepupil perfect rond is duidt dit op een zeer goede kwaliteit van de lenzen. Bij een slechte kwaliteit van de lenzen is de uittredepupil niet perfect rond, maar hoekig of misvormd, wat resulteert in een verminderde lichtopbrengst en slechtere beeldkwaliteit.


Vorige pagina Overzicht Volgende pagina


Vond je dit artikel leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top