Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken

De maan fotograferen

De maan heeft iets mystieks en is voor veel fotografen dan ook een geliefd foto-object. Maar hoe fotografeer je de maan eigenlijk?

Wellicht de meest belangrijke tip is om zelf de instellingen te bepalen. De maan is een wit object op een donkere achtergrond en je camera zal op automatische stand altijd zoeken naar een neutraal grijze belichting, waardoor de maan te donker wordt. Hoe groter de maan hoe beter, dus het is zeker aan te raden gebruik te maken van een teleobjectief van minimaal 300mm. Daarnaast is het aan te raden gebruik te maken van een statief om bewegingsonscherpte te voorkomen, zeker bij het gebruik van zware telelenzen.

Instellingen:

Hoewel je ´s nachts fotografeert, hoef je, omdat de maan een sterke lichtbron is, geen lange sluitertijd te hanteren. Stel de sluitertijd in tussen 1/100 en 1/250. Gebruik de laagste ISO-stand om ruis te voorkomen (100) en gebruik een diafragma van rond de F/8

Stel nu scherp op de maan (handmatig is aan te raden) en haal je objectief van auto-focus. Je bent nu klaar om af te drukken. Om te voorkomen dat je foto bewogen is, kun je het beste gebruik maken van een draadontspanner of de zelfontspan functie. Maak niet één foto en hoop op het beste, maar schiet er meteen een heleboel met verschillende belichtingen en scherpstellingen. Deze foto´s kun je eventueel later in photoshop samenvoegen.

Je zou het misschien niet verwachten, maar een volle maan is niet altijd het mooiste. Zo´n volle ronde bal oogt op een foto volgens veel mensen wat saaier dan een maan met ´een randje´ en heeft door het rechte licht minder diepte. Dit heeft natuurlijk ook alles te maken met persoonlijke voorkeur, want er zijn ook veel mensen die juist de maan het liefste fotograferen als deze vol is.

Klik hier voor nog meer informatie over het fotografen van een volle maan!Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top