Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Categorieën
Merken

Cameralandmedewerker Fred Hoogervorst in actie. Foto gemaakt door Steven Poldner


Hoe houd je een camera vast?

Heb je er wel eens over nagedacht hoe je je camera vasthoudt? Fotografeer je op dezelfde manier met je spiegelreflexcamera als met je telefoon of compactcamera? Wanneer je erop let, kan een goede camera-houding een hoop betekenen voor je fotografie. Als je de camera correct vasthoudt, kan je langer achter elkaar fotograferen zonder dat je last krijgt van je nek of schouders. Daarbij heb je minder kans op bewegingsonscherpte. Een objectief met beeldstabilisatie compenseert dit geheel of gedeeltelijk, maar voorkomen is beter dan genezen. Een tripod is ook een optie voor stabiele beelden, maar die heb je misschien niet altijd bij je, of zet je even snel op. Hieronder lees je dus handige tips om je spiegelreflexcamera of compactcamera verantwoord vast te houden.

Ondersteun je spiegelreflexcamera goed

De meeste spiegelreflexcamera's zijn niet super licht, dus is het belangrijk om de camera goed stabiel te houden. Pak met je rechterhand de greep van je DSLR vast en laat je wijsvinger op de ontspanknop rusten. Met je andere hand ondersteun je de onderkant van de camera of de lens. Zo zorg je niet alleen voor stabiliteit, maar kan je ook comfortabel aan het focuswiel van het objectief draaien. Door je ellebogen dicht bij je bovenlichaam te houden, krijg je meer support en kan je langer in deze houding staan. Een battery grip is ook goed om te overwegen. Hiermee houd je de camera prettig vast als je in de portretstand fotografeert. Een batterygrip heeft een extra ontspanknop aan de onderkant, waar je makkelijker bij kan. Een handige extra van een grip is dat er een tweede accu in past, zodat je langer door kan gaan met fotograferen.Gebruik twee handen voor je compactcamera

Een spiegelreflexcamera houd je door de ingebouwde zoeker dicht bij je oog, maar compactcamera's en point-and-shoot camera's hebben vaak geen zoeker. Je moet de camera wel op een afstandje houden, om het LCD scherm goed te zien. Toch kan je houding hier ook veel uitmaken. Wanneer je foto's maakt met gestrekte armen, terwijl je de compactcamera met één hand vast hebt, liggen onscherpe foto's al snel op de loer. Je creëert al veel meer stabiliteit door de camera met twee handen vast te houden, je armen te buigen en je ellebogen bij je lichaam te houden. Zo sta je én stabiel, en heb je toch goed overzicht over je LCD scherm.

Vind je het toch nog lastig om je spiegelreflexcamera of compactcamera rustig te houden? Leun dan met je volle gewicht tegen een muur voor extra steun. Of laat je ellebogen op een tafelblad, muur, of je knieën rusten. Zo houd je de camera stabiel als je uit de hand schiet.Vond je deze tip leuk of handig? deel dit dan met je vrienden, hebben zij er ook wat aan!


loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top