Olympus Zuiko Digital 35-100mm f/2.0 ED
Olympus Zuiko Digital 35-100mm f/2.0 ED
2.845,92

Olympus Zuiko Digital 35-100mm f/2.0 ED

2.845,92

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Olympus Zuiko Digital 35-100mm f/2.0 ED

Lichtsterke all-round zoom

De Zuiko Digital 35-100/2.0 ED is een extreem lichtsterke telezoom voor Olympus camera's met Four Thirds-vatting. Door het gebruik van hoogwaardige glaselementen is de beeldkwaliteit van een bijzonder hoog niveau. Deze professionele lens is voorzien van een statiefgondel en een effectieve afdichting tegen spatwater en stof.

De Olympus Zuiko Digital 35-100/2.0 ED heeft - vergeleken met full-frame - een zoombereik van 70-200mm, waardoor hij geschikt is voor veel toepassingen zoals portret-, mode en natuurfotografie. Door de vaste lichtsterkte van F2.0 over het gehele zoombereik kun je ook bij minder licht werken en je hebt bij gebruik van de grotere diafragma's ook een kleine scherptediepte waardoor je onderwerp scherp tegen een onscherpe achtergrond af zal steken. De lens beschikt over een diafragma met negen afgeronde lamellen waardoor onscherpe lichtpunten rond worden weergegeven, en dat geeft een mooie bokeh.

Scherp en snel

De Zuiko Digital 35-100/2.0 ED beschikt over een hoogwaardige optisch ontwerp met een Super ED-element en vier ED-elementen waardoor de scherpte en het contrast uitstekend zijn. Tegelijkertijd worden beeldfouten als lichtafval en chromatische aberratie geminimaliseerd. De autofocus is razendsnel waardoor je nooit een belangrijk moment zult missen. Door inschakelen van de focus-limiter beperk je het scherpstelgebied, waardoor de lens niet het gehele traject van oneindig tot dichtbij hoeft af te leggen.

Statiefgondel

Ondanks de hoge lichtsterkte wil je deze lens vast ook wel eens op statief gebruiken. Daarom is het fijn dat Olympus een afneembare en draaibare statiefgondel meelevert. Na montage op een statief kun je de camera binnen de statiefgondel van de horizontale naar de verticale opnamestand verdraaien en andersom, zonder de statiefkop te verdraaien. Een verder voordeel is dat de lensvatting niet belast wordt door het gewicht van de lens.

Let op!

Deze lens is ontworpen voor gebruik op Olympus Four Thirds spiegelreflexen, dus niet voor de systeemcamera's met Micro Four Thirds (MFT) vatting. Door gebruik van de optioneel verkrijgbare MMF-3-adapter kun je deze lens wel op een MFT-camera monteren waarbij AF en lichtmeting blijven functioneren.

Specificaties
Merk Olympus
Lensmount Olympus Reflex (four-third)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 97 mm
Lengte 214 mm
Gewicht 1650 gram
Type lens Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 35
Maximale brandpuntsafstand (mm) 100
Lenselementen 21
Lensgroepen 18
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.0
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.0
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.9
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 140
Geschikt voor type sensor Four Thirds
Lensopties Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Olympus Zuiko Digital 35-100mm f/2.0 ED of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice