Olympus STF-8 Macroflitser
Olympus STF-8 Macroflitser
419,00

Olympus STF-8 Macroflitser

419,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 139,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 9,32 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 349,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Olympus STF-8 Macroflitser

Olympus STF-8 Macro Flash

Olympus doet er van alles aan om het systeem rond de professionele OM-D E-M1 Mark II en haar andere systeemcamera's uit te breiden. Gebruikers hebben al de keuze uit een behoorlijk assortiment lichtsterke professionele lenzen en accessoires. Daar komt nu een fantastische macroflitser bij in de vorm van de STF-8, een compacte, lichte en zeer solide macroflitser met veel mogelijkheden.

De macroflitser maakt gebruik van twee flitskoppen die je apart of tegelijk kunt gebruiken. Het richtgetal van 8,5 (bij gebruik van beide flitskoppen) en 6 (bij gebruik van een enkele kop), is meer dan voldoende voor macrofotografie. Je kunt de output verhouding tussen de flitskoppen snel aanpassen (tussen 1:8 en 8:1) met behulp van de twee draaischakelaars op het bedieningspaneel. De flitser kan via TTL werken, maar een handmatige instelling tussen 1/1 en 1/128 is ook mogelijk.

Doordacht en veelzijdig

Door een doordachte constructie zitten de flitskoppen nooit in de weg, zodat je ook de kleinste instelafstanden kunt gebruiken. De koppen kunnen tot 60 graden naar boven en tot 40 graden naar beneden kantelen. Je kunt ze ook verschuiven op de ringadapter en ze er zelfs afhalen om ze vauit een andere hoek of afstand te gebruiken. De STF-8 ondersteunt de bijzondere mogelijkheden van de E-M1 Mark II en andere camera's zoals Multi-Flash, Focus Stackimg en High-res opnamen.

Compatibiliteit

De STF-8 Macro Flash is compatibel met drie objectieven: de M.Zuiko Digital ED 30/3.5 macro, de M.Zuiko Digital ED 60/2.8 macro en de M.Zuiko Digital ED 12-40/2.8 Pro. Je kunt step-up/down ringen van andere fabrikanten gebruiken om de de flitser op andere objectieven aan te sluiten. De afstandsbedieningsfunctie is compatibel met het draadloze RC-systeem van Olympus dat met infrarood werkt. Je kunt de optionele verkrijgbare FL-900R flitser en andere flitsers gebruiken bij belichtingen met meerdere units.

Weerbestendig

De STF-8 is de eerste macroflitser ter wereld die bestand is tegen spatwater, stof en vrieskou. Olympus past dezelfde effectieve sealing-techniek die ze bij camera's als de OM-D E-M1 Mark II en veel objectieven gebruikt. Hierdoor kun je deze flitser ook bij slecht weer meenemen en onbeperkt gebruiken, zodat je ook mooie macro's van waterdruppels en ijspegels kunt maken!

Specificaties
Merk Olympus
Type flitser Macroflitser
Hoogte 40 mm
Breedte 45 mm
Diepte 42 mm
Gewicht 283 gram
Geschikt voor merk Olympus
Flitseigenschappen Af-hulplicht, Draadloze flitsaansturing, TTL
Filtermaat (mm) 46, 62
Model Accu AA batterijen
Aantal batterijen 4
Richtgetal 8.5
Horizontale rotatie (graden) 60
Recycletijd min (sec) 0.1
Instelbaar vermogen min 1/128
In- en uitzoomen flitser Nee
Kortste synchronisatietijd high speed 1/4000 sec
Kortste synchronisatietijd normaal 1/200 sec
Productbeoordelingen
1 reviews
“Geweldig voor macrofotografie, meestal heb ik wat meer licht nodig dan 1 flitser meestal geeft en dat maakt dit de de ideale flitser, ik kan nu alles van 2 kanten belichten”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 03-05-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Geweldig voor macrofotografie, meestal heb ik wat meer licht nodig dan 1 flitser meestal geeft en dat maakt dit de de ideale flitser, ik kan nu alles van 2 kanten belichten.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Olympus STF-8 Macroflitser of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice