Olympus FL-900 R
Olympus FL-900 R

Normale prijs: 489,00

Special Price 399,00

Olympus FL-900 R

Normale prijs: 489,00

Special Price 399,00

Binnenkort beschikbaar.

Of 133,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 13,23 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Olympus FL-900 R

Olympus FL-900R

De FL-900R is een geweldig veelzijdige professionele systeemflitser met een aantal bijzondere eigenschappen. De flitser heeft een hoog richtgetal, kan snel achter elkaar flitsen en is ook nog eens weerbestendig uitgevoerd. Een prima partner voor de professionele modellen van Olympus, zoals OM-D E-M1 Mark II.

Extreem krachtig

De FL-900R is een uiterst krachtige flitser met een richtgetal van maar liefst 58 (bij ISO 100) die snel repeterende opnamen kan maken. Hij combineert de kracht van de in de camera gebouwde TruePic beeldprocessor met de TTL synchronisatietechnologie voor een perfecte belichting. De flitser heeft een beeldhoek van 12 mm tot 100 mm en bij gebruik van het ingebouwde groothoekpaneel is dat van 7 mm tot 10 mm. Door de ingebouwde LED Movie Light functie met 100 Lux kun je ook filmbeelden van licht voorzien, ideaal voor de filmliefhebbers.

Extreem veelzijdig

De compacte en lichte flitser heeft geweldige mogelijkheden om draadloos te flitsen. Hij kan gebruikt worden als commander om een opstelling met meerdere draadloos aangestuurde flitsers te bedienen. Hierbij zijn de mogelijkheden enorm; er zijn vier kanalen en je kunt maximaal vier groepen aansturen en de belichting aanpassen. De FL-900R kan ook als slave dienen.

10 flitsen per seconde

De FL-900R is uiterst flexibel, de flitskop kan in elke richting verdraaid en gekanteld worden zodat je een plafond of wand als reflectiepaneel kunt gebruiken. De flitser synchroniseert met de high-res opnamefunctie en hij ondersteunt zelfs Focus Bracketing en Focus Stacking! De oplaadtijd bij volledige sterkte is slechts 2,5 seconde zodat je snel achter elkaar door kunt fotograferen. In de seriemodus kan er zelfs met een snelheid van 10 flitsen per seconde gefotografeerd worden waardoor je bijvoorbeeld series van snelbewegende onderwerpen (zoals een model) kunt maken.

Weerbestendig

De Olympus FL-900R is ook uitermate veelzijdig wat betreft gebruiksomstandigheden. Slecht weer is geen probleem voor weerbestendig uitgevoerde camera's, zoals de OM-D-E E-M1 Mark II, E-M1, E-M5 Mark II en de E-M5. Als jouw flitser echter niet weerbestendig is wordt je toch ernstig beperkt in je mogelijkheden. Olympus heeft de FL-900R daarom voorzien van een effectieve afdichting tegen regenwater, zand en stof. Een temperatuur van -10 graden is ook geen enkel probleem. Zodat jij door kunt fotograferen als de omstandigheden minder worden.

Specificaties
Merk Olympus
Type flitser Reportageflitser
Diepte 125 mm
Hoogte 121 mm
Breedte 81 mm
Gewicht 382 gram
Geschikt voor merk Olympus
Richtgetal 58
In- en uitzoomen flitser Automatisch, Handmatig
Zoombereik max (mm) 100
Zoombereik min (mm) 12
Verticiale rotatie min (graden) -7
Verticiale rotatie max (graden) 90
Horizontale rotatie (graden) 180
Flitseigenschappen Af-hulplicht, Draadloze flitsaansturing, Roterende kop, TTL
Instelbaar vermogen max 1/1
Instelbaar vermogen min 1/128
Recycletijd max (sec) 4.5
Recycletijd min (sec) 2.5
Model Accu AA batterijen
Aantal batterijen 4
Flitshulpmiddelen Groothoekdiffusor, Reflectiekaart
Synchronisatie opties High speed synchronisatie, Tweede gordijn synchronisatie
Draadloze aansturing Radiografisch
Kortste flitsduur 1/20000 sec
Langste flitsduur 1/500 sec
Kortste synchronisatietijd high speed 1/4000 sec
Kortste synchronisatietijd normaal 1/200 sec
Productbeoordelingen
1 reviews
“Deze flitser gekocht omdat de Fl 300r te beperkt was”
Beoordeling door Peter Delahaye (geplaatst op 13-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Deze flitser gekocht omdat de Fl 300r te beperkt was. Ik kon hem alleen naar achteren kantelen en dan kon ik niet meer door de zoeker kijken. De fl900 r bevalt uitstekend. Je kunt de lamp in elke wenselijke richting draaien. Als ik hem omhoog richt met de diffusor erop, dan kan ik in de woonkamer indirect flitsen op feestjes zonder dat dit mensen stoort. De belichting is dan heel natuurlijk, ook als iemand met de rug naar het raam zit en anders door het buitenlicht in een silhouet zou veranderen. Ook laadt de flitser razend snel op. Alleen als je de eerste keer batterijen plaatst, dan duurt het even. Het is geen kleine flitser, maar op een Omd Em1 past hij goed. De fl 300r houd ik erbij, die stop je gemakkelijk bij je en kan als slave dienen in een remote opstelling.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Olympus FL-900 R of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice