Olympus OM-D E-M5 Mark III Moviekit met 12-20mm en LS-P4 recorder
Olympus OM-D E-M5 Mark III Moviekit met 12-20mm en LS-P4 recorder
1.999,00

Olympus OM-D E-M5 Mark III Moviekit met 12-20mm en LS-P4 recorder

1.999,00

Binnenkort beschikbaar.

€ 150,00 cashback
Prijs na cashback € 1.849,00
Of 666,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 66,31 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

€150
Cashback
€150 CASHBACK

Ontvang nu 150 euro cashback deze camera. Deze actie is geldig t/m 15 juli 2021.

Klik hier voor meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Olympus OM-D E-M5 Mark III Moviekit met 12-20mm en LS-P4 recorder

De kit voor Vloggers & Youtubers - Alle ingrediënten zijn aanwezig

De Olympus OM-D moviekit, met daarin de E-M5 Mark III en de audiorecorder LS-P4, is ideaal voor vloggers, filmmakers en YouTubers die apparatuur van topkwaliteit nodig hebben en graag licht reizen. De basis van de kit wordt gevormd door de veelzijdige E-M5 Mark III-camera met zijn hoogwaardige autofocusmogelijkheden, krachtige beeldstabilisatiesysteem en “OM-D Movie“-functies, die filmmakers een uitgebreid scala aan creatieve opties bieden. Ook bevat de kit de groothoeklens M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0, de lineaire PCM-recorder LS-P4 van Olympus voor kristalhelder geluid en andere accessoires om gegarandeerd zorgeloos videocontent te creëren.

Jelle over de Olympus E-M5 III:

Ik vind het ontzettend knap hoeveel techniek Olympus in zo'n compacte camera weet te stoppen. Naast een uitstekende beeldkwaliteit, zowel van foto's als video's, goede beeldstabilisatie, mooi scherm etc., heb je een paar super leuke features voor de creatieve fotograaf. Denk bijvoorbeeld aan superresolutie door het automatisch samenvoegen van 8 foto's en het eenvoudig maken van geweldige lightpaintings en star trail foto's met live composite. Dat deze camera er met zijn retro ontwerp ook nog eens erg gaaf uitziet is natuurlijk mooi meegenomen.


Olympus E-M5 Mark III - Geavanceerde technologie in een compacte weersbestendige behuizing

Met de E-M5 Mark III brengt Olympus geavanceerde beeldtechnologieën samen in een bijzonder compacte en lichtgewicht body. Fotografiefans en semiprofessionals kunnen hun hart ophalen. De E-M5 Mark III heeft een weerbestendige afdichting, een hoogwaardige autofocusfunctie en een krachtig beeldstabilisatiesysteem. Ook de veelzijdige opnamefuncties, kraakheldere beeldkwaliteit en een scala aan creatieve opties zullen zeker in de smaak vallen bij fotografen en filmmakers. Zelfs wanneer de camera wordt gecombineerd met een professionele M.Zuiko PRO-lens, blijft het volledige camerasysteem zo compact dat je het overal mee heen kan nemen.

De E-M5 III is slechts half zo groot en zwaar als andere uitwisselbare lenssystemen. De verbazingwekkende mobiliteit van dit compacte en lichtgewichte systeem, inclusief lenzen, is dan ook direct het grootste pluspunt. De combinatie van de hoogwaardige lenzen met hoge resolutie en de krachtige beeldstabilisatie zorgt voor scherpe foto's en video's van hoge kwaliteit bij verschillende opnameomstandigheden. De OM-D E-M5 Mark III combineert de nieuwste beeldtechnologieën in een superkleine body en benut deze pluspunten dan ook volledig.

Geavanceerde beeldtechnologie in een piepkleine, weerbestendige body voor hoge beeldkwaliteit onder alle omstandigheden

Alle onderdelen van de OM-D E-M5 Mark III zijn flink verkleind om de kleinst mogelijke body te creëren. De E-M5 Mark III is een van de compactste en lichtste camera's in zijn klasse en kan eenvoudig worden meegenomen op reis, zelfs als je hem combineert met een standaard zoomlens met een grote diameter.

De camera combineert de Live MOS-sensor met 20,4 megapixel en de supersnelle TruePic VIII-beeldprocessor die we al kennen van de OM-D E-M1 Mark II van Olympus met een compact, geïntegreerd 5-assig beeldstabilisatiesysteem. Wanneer de E-M5 Mark III wordt gecombineerd met M.Zuiko-lenzen met hoge resolutie, kan de camera beelden vastleggen met minimale ruis, zelfs bij een hoge ISO-instelling. De beeldkwaliteit is uitmuntend, met minimale vervorming, zelfs aan de randen van de opname.

De body van de camera is stof-, spat- en vorstbestendig, Hierdoor kun je je volledig concentreren op de opnamen en hoef je je geen zorgen te maken om de weersomstandigheden. De veelgeprezen SSWF-technologie (Super Sonic Wave Filter) voor sensorreiniging van Olympus vermindert de hoeveelheid stof en vuil die mogelijk zichtbaar is op foto's of video's. Dit wordt bereikt door de beeldsensorfilter 30.000 keer per seconde te laten trillen bij het inschakelen van de camera. Het karakteristieke ontwerp van de body van de OM-D E-M5 Mark III doet denken aan dat van de oorspronkelijke OM-D. Het is verder verbeterd met duimsteunen aan de achterkant en een grotere greep voor meer houvast bij het gebruik van de camera.

Razendsnel AF-systeem met 121 kruispunten voor ongekende precisie en meer vrijheid bij het scherpstellen

De OM-D E-M5 Mark III is voorzien van het in de chip geïntegreerde fasedetectie-AF-systeem met 121 kruispunten van Olympus, met verschillende opties voor één of meerdere doelen. De voordelen van het gebruik van AF in het grootste gedeelte van het frame vielen al enorm in de smaak bij de professionele OM-D E-M1 Mark II. Bij de autofocus van DSLR-camera's neemt de precisie van de AF af wanneer er een snelle lens wordt gebruikt. Bij deze camera is dat niet het geval. De E-M5 Mark III stelt snel en precies scherp vanaf de maximale diafragmaopening van alle M.Zuiko-lenzen, welk patroon jouw onderwerp ook heeft. Het algoritme is sinds de vorige modellen verder verbeterd, waardoor er niet meer onverwacht op de achtergrond wordt scherpgesteld, zelfs in scènes met onderwerpen die dichtbij en veraf staan.

De E-M5 Mark III gebruikt AF/AE tracking met maximaal 10fps om snel onafgebroken op te nemen, waardoor je onderwerpen die snel bewegen kunt vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan sport- of natuurfotografie. Het algoritme voor bewegende onderwerpen gebruikt AF-gegevens van de Live View en opgenomen beelden om onvoorspelbare bewegingen en snelheidsveranderingen van een onderwerp snel te traceren. De snelle en precieze AF van de OM-D E-M5 Mark III benut het volledige potentieel van het onderscheidende MSC-mechanisme (Movie & Still Compatible). Dit maakt snel en stil automatisch scherpstellen met M.Zuiko-lenzen mogelijk.

Geïntegreerde 5-assige beeldstabilisatie voor een hoge beeldkwaliteit

Olympus heeft een 5-assige beeldstabilisatie-eenheid ontwikkeld om de beeldstabilisatie van deze compacte en lichtgewicht body tot een hoog niveau te tillen. De TruePic VIII-beeldprocessor gebruikt camerabewegingsgegevens van de gevoelige gyrosensor en beeldanalyses om de IS-eenheid nauwkeurig aan te sturen en tot wel 5,5 sluitertijdstappen mogelijk te maken om deze bewegingen te compenseren. Het geïntegreerde beeldstabilisatiesysteem van Olympus zorgt voor stabilisatie met alle lenzen die worden gebruikt met de OM-D E-M5 Mark III. Alle vormen van vervaging worden gecorrigeerd, zodat er ook zonder statief optimaal opnamen kunnen worden gemaakt.

Doordat met Sync IS de geïntegreerde IS van ondersteunde lenzen wordt gesynchroniseerd met die van de OM-D E-M5 Mark III, presteert de beeldstabilisatie nog beter: tot circa 6,5 sluitertijdstappen ter compensatie. Hierdoor is dit de ideale camera voor opnamen bij weinig licht en telefoto-opnamen.

Uitgerust met veelzijdige en unieke opnameopties, zoals Live Composite, Pro Capture, Focus Bracketing en High Res Shot

Live Composite voor opnamen met lange belichtingstijd
De OM-D E-M5 Mark III beschikt over de modus Live Composite, die meerdere opnamen die met dezelfde sluitertijd zijn gemaakt combineert en alleen de lichtste delen gebruikt. Zo ontstaan lichtsporen. Met deze functie wordt voorkomen dat beelden te licht zijn bij een lange belichtingstijd. Je kunt de voortgang van de lichtsporen in realtime bekijken via Live View.


Pro Capture-modus om razendsnelle momenten vast te leggen
Met de Pro Capture-modus kunnen scènes worden vastgelegd die voor de fotograaf moeilijk te timen zijn, zoals een vogel die wegvliegt. De Pro Capture-modus begint met het maken van opnamen zodra de sluiterknop halverwege wordt ingedrukt. Hierbij wordt een buffer gebruikt dat kan worden ingesteld om maximaal 14 frames vast te leggen in hoge resolutie. Zodra de sluiterknop volledig wordt ingedrukt, kunnen de frames achteraf worden geselecteerd, naast de opnamen die zijn gemaakt bij het indrukken van de knop.

High Res Shot met statief voor 50M-equivalente foto's met hoge resolutie
High Res Shot met statief verschuift de beeldsensor met stappen van 0,5 pixel en neemt 8 opnamen achter elkaar. Deze worden vervolgens gecombineerd tot een 50M-equivalente foto met hoge resolutie. Deze functie is ideaal voor opnamen van landschappen, foto's van producten in een studio en andere situaties waarbij beelden met een hoge resolutie vereist zijn.

Focus Bracketing en Focus Stacking voor close-ups
Focus Bracketing kan tot wel 999 opnamen vastleggen met slechts één druk op de sluiterknop. De scherpstelling wordt bij elke opname iets gewijzigd. Voor het aantal verschuivingen van de scherpstelling kan worden gekozen uit tien niveaus. De vastgelegde beelden kunnen worden gecombineerd tot één foto met de beeldbewerkingssoftware Olympus Workspace. Zo kan er een afbeelding worden gemaakt met een scherptediepte die niet kan worden bereikt door de diafragmaopening te wijzigen.

Met de functie Focus Stacking kunnen automatisch beelden worden samengevoegd op de E-M5 Mark III. Acht foto's met verschillende scherpstellingen worden op de camera gecombineerd. Zo ontstaat een foto met een grotere scherptediepte die van de voorgrond tot achtergrond haarscherp is.


Andere functies die fotografen en filmmakers een uitgebreid scala aan creatieve opties bieden

OM-D Movie voor stabiele C4K-video-opnamen
Informatie van de geïntegreerde fasedetectie-AF-sensor wordt gebruikt voor optimale scherpstelling bij het opnemen van video's. Hiermee kun je 4K 30P HD-video's opnemen. Doordat de 5-assige IS wordt gecombineerd met elektronische stabilisatie, kunnen er stabiele video-opnamen worden gemaakt met minimale camerabewegingen. Er is geen speciale stabilisatieapparatuur vereist, zelfs wanneer je actief beweegt.

Grote zoeker voor extra zicht
De E-M5 Mark III beschikt over een OLED-paneel met 2,36 miljoen punten voor hoog contrast en levendige kleuren. Daarnaast zorgt het EVF-systeem (elektronische zoeker) voor minimale vervorming aan de randen van het scherm. Het ontwerp zorgt voor een nauwkeuriger frame, zodat jij je kan concentreren op het fotograferen. Dankzij het lange oogpunt kan de volledige compositie eenvoudig worden gecontroleerd, zelfs wanneer je een bril draagt.

Razendsnelle mechanische sluitersnelheid van 1/8000 seconde
De camera beschikt over een snelle mechanische sluiter die een snelheid van maar liefst 1/8000 seconde behaalt. Zo kunnen er opnamen worden gemaakt met een grote diafragmaopening voor een vervaagd effect, zelfs wanneer er een lens met een grote diameter wordt gebruikt bij veel daglicht in de natuur.

Custom-modus om de camera aan te passen voor verschillende fotografiestijlen
Deze functie kan worden gebruikt om veelgebruikte camera-instellingen op te slaan in de Custom-modus (C op de modusdraaiknop). Nadat de instellingen zijn opgeslagen, kun je de modusdraaiknop naar C draaien om de modus direct te activeren en opnamen te maken met de opgeslagen instellingen.

Eenvoudige wifiverbinding met smartphones via Bluetooth met de OI.Share-app
Via Bluetooth kan de camera automatisch verbinding maken met een smartphone. Vervolgens hoef je alleen maar de app Olympus Image Share (OI.Share) op de smartphone te openen om opgenomen beelden via wifi naar de smartphone over te zetten. Met de functie Share Order kunnen geselecteerde afbeeldingen op de camera automatisch worden verzonden naar een smartphone wanneer de camera wordt uitgeschakeld.

Waarom de Olympus-moviekit de juiste keuze is voor ambitieuze videomakers?

Geavanceerde beeldtechnologie in een ultracompacte behuizing en een hoogwaardige groothoeklens geven moderne videomakers de veelzijdigheid die ze nodig hebben De OM-D E-M5 Mark III met de M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0-lens is een van de meest compacte en lichte groothoeklenzenkits in zijn klasse en dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Zo hoeft er nooit meer een video-opname te worden gemist.

Het ingebouwde 5-assige beeldstabilisatiesysteem van de camera laat bewegende beelden er nog helderder en scherper uitzien door ongewenste cameratrillingen te compenseren. Het zeer nauwkeurige fasedetectie-autofocussysteem (AF) met 121 kruispunten van Olympus brengt het volledige potentieel van het onderscheiden MSC-mechanisme (Movie & Still Compatible) naar boven, waardoor M.Zuiko-lenzen snel en stil automatisch kunnen scherpstellen, zonder “verspringende“ focus. Zo kan de focus in een filmscène niet meer verloren gaan en worden in vrijwel elke situatie of omgeving scherpe beelden geproduceerd.

Met het draaibare LCD-touchscreen van de E-M5 Mark III houden creatievelingen en vloggers de volledige controle over de compositie en achtergrond en hebben ze snel en eenvoudig toegang tot een bedieningspaneel met de belangrijkste instellingen, zelfs bij het maken van zelfportretten of bij het hoog of laag houden van de camera. Dankzij de rechtstreeks en eenvoudig op de E-M5 Mark III aan te sluiten veelgeprezen audiorecorder LS-P4 van Olympus kunnen videoliefhebbers ervoor kiezen om geluid rechtstreeks in het filmbestand op te nemen en het meteen te uploaden, of om geluid en video in de nabewerking samen te voegen. Doordat zowel de camera als de audiorecorder echte Olympus-producten zijn, zijn volledige compatibiliteit en eenvoudige synchronisatie gegarandeerd.

Superieur geluid maakt elke film beter: de Olympus LS-serie voorziet video van heldere, briljante audio

De Olympus LS-serie staat bekend om zijn compacte, strakke vormgeving en uitzonderlijke geluidskwaliteit. De LS-P4 biedt opnamen met geluid dat beter is dan cd-kwaliteit, met een frequentiespectrum tot 20 Hz - 20 kHz, en zorgt voor een rijk stereofonisch geluid. Bij hoge geluidsvolumes komen de mogelijkheid om geluidsdrukniveaus (SPL) tot 120 dB zonder clipping te verwerken en het veelgeprezen Olympus-ruisverminderingssysteem goed van pas. De bijna perfecte sampling rate tot 96 kHz/24-bit bij geluidsopname in PCM, FLAC of MP3 (tevens weergave) maakt de LS-P4 een veelzijdige Hi-Res-audiorecorder. Het apparaat combineert audio van hoge kwaliteit met ultiem gebruiksgemak en flexibiliteit en is daarmee de ideale metgezel voor videoproducties onderweg.

In de nieuwe firmwareversie 1.10 voor de LS-P4 is de Slate Tone-functie toegevoegd. Dit vergemakkelijkt het bewerken van geluidsbestanden en videosynchronisatie. De nieuwe Test Tone-functie helpt gebruikers het opnameniveau aan te passen voor optimale resultaten. Met Olympus Workspace versie 1.3 kunnen de audiobestanden van de opgenomen video eenvoudig worden vervangen door Hi-Res-geluid dat is opgenomen met Slate Tone.

Een meegeleverde GorillaPod van Joby en andere accessoires tillen de veelzijdigheid en het gemak voor videomakers naar een hoger niveau!

Naast de E-M5 Mark III-camera, de hoogwaardige M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0-lens, een metalen zonnekap om het risico op verlaagd contrast en flare door zonlicht te minimaliseren, de audiorecorder LS-P4 van Olympus en andere nuttige accessoires, bevat de nieuwe filmkit ook een GorillaPod van Joby, waarmee de camera op vrijwel elk oppervlak kan worden geplaatst en die het maken van handheldopnamen ondersteunt.

Bij het opnemen van geluid voor video's kan de LS-recorder worden gebruikt als afzonderlijk handheldapparaat of, door gebruik te maken van de meegeleverde antischok-adapter SM2 van Olympus en een 3,5mm-kabel (Olympus KA335), als een flexibele microfoon boven op de camera, om de synchronisatie in de nabewerking te vergemakkelijken. Het meegeleverde windscreen biedt bescherming tegen windgeruis bij het maken van opnamen in de buitenlucht.

Specificaties
Merk Olympus
Breedte 125.3 mm
Diepte 49.7
Hoogte 85.2 mm
Gewicht 366 gram
Inclusief lens Ja
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 3:4, 4:3, 16:9
Geschikt voor vloggen Ja
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Type sensor Micro Four Thirds
Cropfactor (x) 2
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 20.4
Formaat sensor (mm) 17.3 x 13
Maximale fotoresolutie (pixels) 10368 x 7776
Opties Beeldstabilisatie, Eye AF, Handmatige belichting, Zelfontspanner
Autofocuspunten 121
Autofocus type Contrast detectie, Eye AF, Fase detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 25600
Beelden per seconde 10
Multishot / Pixelshift Ja
Langste sluitertijd (sec) 60
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3, 1/2 of 1 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1037000
Type display Draaibaar display, Kantelbaar display, Selfie stand, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/250
Videofunctie Ja
Video resolutie 4K
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale framerate 1920x1080 120
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 120
Video compressie H.264, MPEG-4
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 1
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Microfoon, Micro HDMI
Model Accu BLS-50
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Olympus OM-D E-M5 Mark III Moviekit met 12-20mm en LS-P4 recorder of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice