Novoflex Adapter Nikon lens naar Canon EOS camera
Novoflex Adapter Nikon lens naar Canon EOS camera
149,00

Novoflex Adapter Nikon lens naar Canon EOS camera

Binnenkort beschikbaar.

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Novoflex Adapter Nikon lens naar Canon EOS camera

Novoflex adapter Nikon lens - Canon EOS body

Of je nu van het ene camerasysteem naar het andere bent overgestapt of je een leuke, maar niet op jouw camera passende lens op een rommelmarkt hebt gekocht, er zijn voldoende redenen voor het bestaan van lensadapters. Deze adapter van specialist Novoflex biedt de mogelijkheid om een lens met Nikon F-vatting op een Canon EOS body te monteren.

Lensadapters zijn populair bij gebruikers van systeemcamera's. Met de juiste adapter kun je zo ongeveer elke lens die ooit gemaakt is op jouw systeemcamera gebruiken. Bij spiegelreflexen is de situatie anders, er zijn maar weinig camera's waarop je een 'vreemde' lens via een lensadapter kunt monteren. Dat kan alleen als de zogenaamde flensafstand (de afstand tussen de achterkant van de lens en de beeldsensor) van het ene systeem groter is dan het andere.

Handmatig

De flensafstand van Nikon is 46,5mm en bij Canon is dat 44mm. Door gebruik van een lensadapter met een diepte van 2,5mm kun je een Nikon lens daarom op een Canon EOS camera gebruiken. De afstand kan over het gehele bereik ingesteld worden, ook op oneindig. Omdat het een ring zonder enige overbrenging of elektronica is (er zou ook geen plaats voor zijn), werken veel functies, zoals de AF, het automatisch diafragma en de EXIF-overbrenging niet. Je stelt de afstand dus handmatig in stelt de belichting manueel of via diafragmavoorkeuze in. Let op: deze adapter is alleen geschikt voor lenzen met een fysieke diafragma-instelring.

Over de fabrikant

Novoflex is een fabrikant van uitsluitend hoogwaardige accessoires. In 1948 begon Novoflex met het produceren van toebehoren zoals refexhuizen en balgen voor bekende merken als Leica, Contax en Hasselblad. Tegenwoordig staat Novoflex vooral bekend als producent van hoogwaardige lensadapters en statieven maar ze biedt bijvoorbeeld ook toebehoren voor cine-doeleinden. De producten voldoen aan de strengste professionele eisen waardoor ze extreem soepel werken en een zeer lange levensduur hebben.

Specificaties
Merk Novoflex
Cameramount Canon Reflex (EOS)
Lensmount Nikon Reflex (F)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Novoflex Adapter Nikon lens naar Canon EOS camera of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice