Nikon D810 Body
Nikon D810 Body
€ 2.899,00
€ 2.899,00

Tijdelijk uitverkocht

  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Voor 17:30 besteld is morgen in huis
  • Meer dan 10.000 producten
  • Echt advies van onze experts
  • Klanten geven Cameraland.nl een 9,3
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon D810 Body

Nikon D810 body

De compleet nieuw ontworpen D810 streeft zijn voorganger voorbij met een ongekende beeldkwaliteit, snelle prestaties en flexibele Full HD-video en zet daarmee een nieuwe maatstaf voor hogeresolutie-opnamen. De gloednieuwe FX-formaat sensor, het bijzonder grote ISO-bereik en de EXPEED 4-beeldverwerking geven een ongekende scherpte, rijke kleuren en minder ruis over het gehele gevoeligheidsbereik. Elk onderwerp kan met grote precisie worden vastgelegd dankzij de uitstekende AF-prestaties, serieopnamen tot 7 bps en Full HD-filmopnamen met 1080/60p. Bovendien is met Nikon's Picture Control 2.0 een uitstekende en flexibele beeldbewerking en -optimalisatie in de camera mogelijk. Dit is de ultieme beeldenmachine voor in de studio en erbuiten, voor serieuze fotografen die hun visie in sublieme details willen vastleggen.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, zegt hierover: "Als reactie op verzoeken van professionals heeft Nikon met de D810 het ultieme gereedschap ontwikkeld voor fotografen met visie in uiteenlopende disciplines. Deze camera legt de lat hoger voor hogeresolutiefotografie met aanmerkelijke verbeteringen in snelheid en ISO-veelzijdigheid en beschikt over nieuwe functies die de interne trillingen van de camera tijdens opnamen tot een minimum beperken en zo een zeer hoge stabiliteit bieden. Als u de vrijheid wilt om in elke situatie groots uit te pakken, levert de D810 geweldige resultaten."


Uitblinker in hoge resolutie

De D810 tilt creatieve vrijheid naar nieuwe hoogten en biedt fantastische nieuwe mogelijkheden voor hogeresolutiefotografie. De gloednieuwe FX-formaat sensor bevat maar liefst 36,3 megapixels, toonaangevend in zijn klasse, en is ontworpen zonder laagdoorlaatfilter, waardoor prachtige details in zowel foto- als filmbeelden kunnen worden gereproduceerd. Het zeer grote ISO-bereik van de D810 is een primeur voor D-SLR-camera's en start bij ISO 64 voor scherpere beelden met meer details in opnamen bij helder licht en loopt door tot ISO 12.800. Het bereik is nog verder uit te breiden tot het equivalent van ISO 32 of ISO 51.200. De D810 is uitgerust met dezelfde EXPEED 4-beeldverwerkingsengine als Nikon's topmodel, de D4S, waardoor de prestaties over de hele linie aanzienlijk toenemen: de beeldreproductie en ISO-prestaties zijn merkbaar verbeterd voor zowel foto als video en de geavanceerde nieuwe algoritmen maken een opmerkelijke helderheid en verbeterde gradaties mogelijk met een tastbaar gevoel van diepte over het hele gevoeligheidsbereik.

Betrouwbaarheid op hoge snelheid: snel, krachtig en voor alles gereed

De D810 is gebouwd om uit te blinken onder alle omstandigheden en de krachtige, snelle functies zorgen voor een buitengewone veelzijdigheid, waardoor zelfs vliegensvlugge en onvoorspelbare onderwerpen prachtig kunnen worden vastgelegd. De hogere continu-opnamesnelheden en het topklasse Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem maken nauwkeurige en compromisloze beelden van volledige resolutie mogelijk met 5 bps. De camera kan tot wel 7 bps maken in de DX-uitsnede. Nikon's nieuwe stand Groep-veld-AF, zoals we al kennen uit de Nikon D4s, zorgt voor een snelle scherpstelling en isoleert relatief kleine onderwerpen beter van de achtergrond als deze zich dicht bij een contrastrijke of afleidende achtergrond bevinden. Een nieuw sluiter-/spiegelmechanisme vermindert trillingen en geeft een stabiel zoekerbeeld met een minimale black-out tijdens snelle opnamen. U kunt de nieuwe elektronische eerste-gordijnsluiter activeren om interne trillingen nog verder te minimaliseren en zo de kans op micro-onscherpte in subtiele details te verminderen. Nikon's bestandsindeling RAW formaat S levert rijk geschakeerde, ongecomprimeerde 12-bits Nikon NEF-bestanden en maakt een snellere overdracht en eenvoudiger nabewerking mogelijk.


Nikon D810 Body

Creatieve flexibiliteit

Op welk soort fotografie u zich ook richt, de D810 maakt met verve uw creatieve visie waar. Of u nu foto's of video maakt, Nikon's nieuw uitgebrachte Picture Control-systeem van de tweede generatie geeft u waardevolle mogelijkheden voor en na de opname. Het biedt volledige controle over verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging. De nieuwe stand Gelijkmatig geeft u volledige vrijheid tijdens de nabewerking omdat hierbij alle details en een rijkdom aan kleurinformatie in zowel hoge lichten als schaduwen worden behouden. Met de nieuwe instelling Lokaal contrast kunt u het contrast nauwkeurig bepalen en fijne structuren goed laten uitkomen. Op de monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten kunt u tijdens de opname de kleurbalans en helderheid in elke gewenste richting aanpassen om zo aan uw persoonlijke wensen tegemoet te komen. Met de nieuwe split-screen zoom tijdens livebeeld is het mogelijk niveaus en scherpte met grote precisie te controleren. Dit is ideaal voor architectuur- en productfotografie. Andere creatieve mogelijkheden zijn onder meer ongelimiteerde continu-opnamen waarbij u ontelbare JPEG's kunt vastleggen en spectaculaire startrail foto's kunt realiseren.

Filmische vrijheid in cinemakwaliteit

De D810 is een krachtig en flexibel instrument dat de meest veeleisende filmers tevreden zal stellen. De camera neemt films op in Full HD (1080p) met een beeldsnelheid van 50p/60p en aanmerkelijk minder ruis, moiré en valse kleuren. De camera kan worden ingesteld op FX- of DX-sensoruitsnede, biedt ongecomprimeerde HDMI-output en kan opnamen van volledige resolutie gelijktijdig opslaan in de camera en op een externe recorder. In de stand M kunt u de gevoeligheid instellen vanaf ISO 64 tot aan het equivalent van ISO 51.200 en met de functie voor automatische ISO kunt u zelf de maximale ISO-waarden instellen waarmee u wilt werken. Nikon's 3D-ruisonderdrukking vermindert willekeurige ruis, vertekening en flikkering bij filmopnamen met een hoge gevoeligheid. In de stand Weergave hoge lichten kunt u op de cameramonitor zien welke hoge lichten uitgebeten zijn. De voortreffelijke audioregeling verbetert geluidsopnamen en biedt meer flexibiliteit: dankzij een stereomicrofooningang en een audio-uitgang is fijnafstemming van de geluidsniveaus voor en tijdens de opname mogelijk. U kunt het geluidsbereik (groot/stem) instellen en windruis kan worden verminderd als u de ingebouwde microfoon gebruikt.

Total Digital Imaging System

Het uitstekende beeldpotentieel van de Nikon D810 komt nog beter tot zijn recht in combinatie met Nikon's Total Imaging System. Voor een camera met zoveel megapixels is het van vitaal belang om optiek van het hoogste kaliber te gebruiken en Nikon's assortiment NIKKOR-objectieven haalt met gemak alles uit de 36,3 megapixels van de D810. Met hun buitengewoon hoog oplossend vermogen komen de NIKKOR-objectieven tegemoet aan de eisen van fotografen op elk terrein. De D810 is ook volledig compatibel met het toonaangevende Nikon Creatief Verlichtingssysteem en werkt samen met een reeks veelzijdige Speedlight-flitsers voor creative flitsfotografie, waarbij de flitser op of naast de camera kan worden gebruikt.


Nikon D810 Body

Overzicht van belangrijke kenmerken
Vernieuwde FX-formaat sensor van 36,3 MP: voor prachtige beelddetails en uitstekende flexibele uitsneden.
Zeer groot gevoeligheidsbereik: ISO 64 tot 12.800, uitbreidbaar tot het equivalent van ISO 32-51.200.
Serieopnamen tot 7 bps: uitmuntende beelden van volledige resolutie tot 5 bps. Bij de DX-uitsnede zijn opnamen van 15,3 MP tot 7 bps mogelijk.
EXPEED 4: tilt de algehele prestaties van de camera naar een geheel nieuw niveau.
AF-prestaties van topkwaliteit: het Multi-CAM 3500 FX 51-punts AF-systeem kan worden geconfigureerd voor een dekking van 9, 21 of 51 punten en is gevoelig tot -2 LW (ISO 100, 20°C).
Stand Groep-veld-AF: snelle scherpstelling en betere isolatie van het onderwerp tegen de achtergrond, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden.
Multi-veldstand D-film: Full HD-films (1080p) in FX- en DX-formaat met beeldsnelheden van 60p/50p. Toegang tot het volledige lichtgevoeligheidsbereik, vanaf ISO 64, en controle over sluitertijd, diafragma en audioniveaus tijdens het filmen.
RAW formaat S: levert rijk geschakeerde, ongecomprimeerde 12-bits Nikon NEF-bestanden en maakt een snellere overdracht en eenvoudiger nabewerking mogelijk.
Picture Control 2.0: eenvoudiger nabewerking waarbij de stand Gelijkmatig een maximaal dynamisch bereik levert; fijnafregeling van details met Lokaal contrast.
Haarscherp: een nieuw sluiter-/spiegelmechanisme en de elektronische eerste-gordijnsluiter staan garant voor de scherpst mogelijke resultaten.
Kleurinstelling op de monitor: RGBW-lcd-monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en anti-reflectiecoating. Verander de kleurbalans en helderheid in elke mogelijke richting.
Split-screen zoomweergave tijdens livebeeld: controleer niveaus en scherpte met grote precisie.Toegankelijk via de 'i'-knop van de camera.
Snelle duurzame sluiter: sluiter van Kevlar en koolstofvezel met een ontspanvertraging van 52 ms, een standaard gebruiksduur van 200.000 ontspancycli, een sluitertijd van 1/8000 tot 30 sec. en flitssynchronisatie tot 1/250 sec.
Ongelimiteerde continu-opnamen: leg ontelbare JPEG's vast en produceer spectaculaire star trail foto's.
EL-15 accu met hoge capaciteit: zeer compacte en lichte, oplaadbare lithium-ionaccu met een hoge capaciteit van 1900 mAh (7,0 V). Maak tot 1200 foto's1 met één lading.
Opslagmedia: twee kaartsleuven voor een probleemloze opnamesessie. Een CF-kaartsleuf voor snelle UDMA 7-kaarten en een SD-kaartsleuf voor snelle SDXC- en UHS-I-kaarten met hoge capaciteit.
Duurzame body van magnesiumlegering: met uitgebreide weerbestendige afdichtingen die ervoor zorgen dat de D810 bestand is tegen stof en vocht.
Bedrade en draadloze verbinding: ondersteunt Ethernet en draadloos LAN. Gebruik voor de verbinding de optionele UT-1 gegevenszender samen met de WT-5 draadloze zender.
Laat meer zien
Specificaties
Merk Nikon
UHS type UHS-I
Type camera Spiegelreflexcamera
Breedte 146 mm
Diepte 123 mm
Hoogte 82 mm
Gewicht 980 gram
Lensmount Nikon Reflex (F)
Inclusief lens Nee
Processor Expeed 4
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 3:2, 5:4
Weersbestendig Spatwaterdicht
Type sensor Full Frame
Cropfactor (x) 1
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 36.3
Formaat sensor (mm) 35,9 x 24
Maximale fotoresolutie (pixels) 7360 x 4912
Opties Zelfontspanner
Autofocuspunten 51
Autofocus type Contrast, Fase detectie
Minimale ISO 64
Maximale ISO 12800
Beelden per seconde 5
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 of 1/2 en 1 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 1229000
Type display Vast, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Optisch
Vergroting viewfinder (x) 0.7
Flitsopties Accessoireschoen, Interne flitser
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/250
Videofunctie Ja
Maximale videoresolutie 1920 x 1080 pixels
Framerate 23.976p, 25p, 29.97p, 50p, 59.94p
Video formaten 1920 x 1080 (60p, 50p, 30p, 25p, 24p)1280 x 720 (60p, 50p)
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Ingebouwde microfoon
Type interne microfoon Stereo
Geheugenkaart CompactFlash, SD Card, SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 1
Type HDMI-aansluiting HDMI C (mini)
Aansluitingen A/V, HDMI, USB
Laadwijze Externe lader
Model Accu EN-EL15
Laat meer zien
Laat meer zien
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon D810 Body of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Nikon D810 Body

Door Nando Harmsen op 1 juni 2018

Profoto is bekend van studioverlichting, waaronder de B2 250 AirTTL die ik vorig jaar met veel plezier mocht testen. Nu heeft deze fabrikant een reportageflitser op de markt gebracht. Het is alleen niet zomaar een reportageflitser, maar een krachtige...

Lees meer