Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR
Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR
2.499,00

Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR

2.499,00

Niet meer leverbaar

Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 1.599,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR

Veelzijdige zoomlens voor Nikon FX

De Nikon 80-400/4.5-5.6G ED VR is een veelzijdige en hoogwaardige telezoomlens voor Nikon spiegelreflexen met full-frame (FX) sensor. Door toepassing van ED- en Super ED-glas en Nano Chrystal coating is de beeldkwaliteit fantastisch en dankzij het grote zoombereik is deze lens uitstekend inzetbaar voor het fotograferen van wildlife, vogels en sport. De effectieve beeldstabilisatie biedt de mogelijkheid om een vier stops langere sluitertijd te fotograferen. Bij gebruik op een camera met APS-C (DX) sensor werkt deze lens als een 120-600mm.

Nikon heeft veel aandacht besteed aan deze veelzijdige zoomlens. Het optische ontwerp met vier lenselementen van ED-glas en een element van Super ED-glas levert beelden met een hoge scherpte tot in de hoeken, een hoog contrast en natuurgetrouwe kleuren. Door de bijzondere Nano Chrystal Coating worden beeldfouten zoals nevenbeelden en overstraling, ook bekend als ghost and flare effectief bestreden. De AF wordt aangestuurd door een stille en snelle Silent Wave Motor, waardoor je geen belangrijke opname zult missen. Je kunt het scherpstelbereik desgewenst beperken tot een bereik van 8-6, waardoor de AF een minder groot traject hoeft af te leggen. Het diafragma is uitgerust met negen afgeronde lamellen waardoor je een mooie bokeh krijgt.

Vier stops beeldstabilisatie

De lens wordt met een afneembare en draaibare statiefgondel geleverd, door de plaatsing van deze gondel is de op statief geplaatste camera-lenscombinatie veel beter in balans. Je kunt de lens van de horizontale naar de verticale opnamestand (of andersom) draaien zonder het statief te hoeven verstellen. Fotograferen uit de hand is in veel situaties ook heel handig en daarom is het fijn dat de optische beeldstabilisatie een voordeel heeft van maar liefst vier stops. Dat betekent dus dat je met een vier stops langere sluitertijd kunt fotograferen, bijvoorbeeld 1/30 in plaats van 1/500! Nikon heeft de lens afgedicht tegen spatwater, zand en stof waardoor je door kunt fotograferen op het moment dat anderen hun apparatuur opbergen.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Spatwaterdicht, Stofdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 96 mm
Lengte 203 mm
Gewicht 1570 gram
Type lens Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 80
Maximale brandpuntsafstand (mm) 400
Lenselementen 20
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 5.6
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4.5
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 175
Geschikt voor type sensor APS-C & Full Frame
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-65
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice