Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR 100th Anniversary Edition
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR 100th Anniversary Edition
€ 3.499,00

Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR 100th Anniversary Edition

€ 3.499,00

Tijdelijk uitverkocht

  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Voor 17:30 besteld is morgen in huis
  • Meer dan 10.000 producten
  • Echt advies van onze experts
  • Klanten geven Cameraland.nl een 9,3
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR 100th Anniversary Edition

Nikon AF-S 70-200/2.8E FL ED VR - 100th Anniversary Edition

Ben jij een professioneel werkende sport-, actie-, portret- of reportagefotograaf en werk je met een Nikon spiegelreflex, dan is de Nikkor AF-S 70-200/2.8E FL ED VR de aangewezen telezoom voor jou. Nikon heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versie van dit populaire objectief toegevoegd. Het resultaat is een geweldig presterende lens die lichter, lichtsterker en handzamer is dan ooit tevoren.

Dit is de speciale uitvoering ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Nikon. De AF-S 70-200/2.8E FL ED VR is een prachtig voorbeeld van de optische kwaliteit die Nikon in haar 100-jarig bestaan heeft ontwikkeld. De lens en de zonnekap zijn uitgevoerd in een bijzondere metallic grijze kleur en op de zijkant staat het 100th Anniversary logo afgedrukt. Nikon levert als extra een display met alle (22) lenselementen van deze lens mee, een bijzonder object voor in je vitrine!

Professioneel

De AF-S 70-200/2.8E FL ED VR is een professioneel objectief voor full-frame spiegelreflexen. De hoge lichtsterkte van F2.8 is constant over het gehele bereik, waardoor je in staat bent om onder meer indrukwekkende portretten tegen een onscherpe achtergrond te maken. De vernieuwde optische constructie biedt uitstekende prestaties van hoek tot hoek. Het ontwerp bestaat uit zes elementen van ED-glas, een fluoriet-element en een HRI (hoge brekingsindex) element. Door het hoogwaardige ontwerp, en dito glassoorten plus de toepassing van de effectieve Nano Chrystal coating worden beeldfouten, zoals overstraling, lichtvlekken en chromatische aberratie geminimaliseerd over het gehele zoombereik.

Effectieve beeldstabilisatie

De optische VR beeldstabilisatie is uitermate effectief. In de stand VR Sport maakt de verbeterde AF-tracking zeer snelle serieopnamen van bewegende onderwerpen mogelijk. In deze stand is ook het beeld in de zoeker gestabiliseerd, zodat je het onderwerp beter kunt volgen. De stabilisatie biedt een voordeel van vier stops, waardoor je dus met sluitertijden die tot vier stops langzamer zijn kunt fotograferen bij gebruik van VR. Door toepassing van een elektromagnetisch diafragma is de belichtingsregeling zeer stabiel, ook bij extreem snelle opnameseries.

Robuust en Licht

Nikon heeft goed geluisterd naar de feedback van gebruikers. Zo is de 70-200mm lichter door gebruik van een cilinder van een nieuwe magnesiumlegering en de toepassing van de reeds genoemde HRI- en fluorietelementen lichter dan voorgaande modellen, terwijl de constructie net zo robuust is gebleven. De 70-200mm is effectief afgedicht tegen regen, spatwater, stof en zand. De kortste instelafstand is verkort tot 1,1 m waardoor je nu nog mooiere close-ups kunt maken. Nikon heeft de plaats van de zoom- en scherpstelring verwisseld, waardoor de balans verbeterd is. Op verzoek van professionele fotografen heeft Nikon ook programmeerbare knoppen toegevoegd, zoals die te vinden zijn op de ultratelelenzen van Nikon. Hierdoor is er extra bedieningsgemak omdat vaak gebruikte functies onder een knop zijn te programmeren.

Laat meer zien
Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Spatwaterdicht, Stofdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 89 mm
Lengte 203 mm
Gewicht 1430 gram
Type lens Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 70
Maximale brandpuntsafstand (mm) 200
Lensgroepen 18
Lenselementen 22
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.21
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 110
Geschikt voor type sensor Full Frame
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-29
Laat meer zien
Laat meer zien
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR 100th Anniversary Edition of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice