Metz Mecablitz M400 - Fuji
Metz Mecablitz M400 - Fuji
174,24

Metz Mecablitz M400 - Fuji

174,24

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Metz Mecablitz M400 - Fuji

Metz Mecablitz M400 voor Fuji

Zoek je een krachtige en veelzijdige systeemflitser met compacte afmetingen, bekijk dan vooral de Metz Mecablitz M400. Deze flitser van specialist Metz is 30% kleiner dan vergelijkbare flitsers. De M400 heeft veel mogelijkheden, zoals een handige LED videolamp, waardoor de flitser multifunctioneel is. Of je nu gaat fotograferen of filmen, je kunt de kleine maar krachtige M400 altijd meenemen!

30% kleiner

In de loop der jaren zijn camera's in de populaire klasse gemiddeld kleiner geworden, en dat geldt natuurlijk helemaal als je het over systeemcamera's hebt. Systeemflitsers hebben die trend echter niet gevolgd. De gemiddelde systeemflitser heeft behoorlijke afmetingen en dat valt vooral op als je hem op een systeemcamera of een kleinere spiegelreflex monteert. Metz keert deze ontwikkeling om met de Mecablitz M400, een flitser die ongeveer 30% kleiner is dan andere flitsers. Ondanks deze kleine afmetingen is de flitser heel veelzijdig, degelijk en krachtig.

Veelzijdig

De M400 is het vlaggenschip van de Metz 'Made in Germany' systeemflitsers. De flitser heeft een richtgetal van 40 (bij ISO 100), waardoor je ook probleemloos tegen een plafond of een zijwand kunt flitsen. In de draadloze modus kan de M400 als slave of master dienen. De 24-105mm flitskop past zich automatisch aan de zoominstelling van de camera aan, zodat je altijd een optimale lichtbundel hebt. Door een uitklapbaar paneeltje wordt de lichtbundel nog vergroot tot 12mm groothoek. Hierdoor heb je zelfs bij zo'n extreme groothoek geen donkere randen of hoeken. Is er geen plafond of zijwand, of hebben deze een kleur, gebruik dan het ingebouwde reflectiepaneeltje om het licht te verzachten.

TTL en High Speed Synchronisatie

De flitser meet het licht TTL oftewel door de cameralens waardoor de belichting altijd perfect zal zijn. Bij veel omgevingslicht is het fijn dat je via de HSS (High Speed Synchronisatie) functie bij elke sluitertijd kunt flitsen, tot aan 1/8000s toe, als jouw camera daarover beschikt. Ideaal voor invulflits bij zonlicht. De bediening is heel intuïtief, via het duidelijke OLED scherm heb je de instellingen snel naar jouw hand gezet. De ingebouwde aanpasbare LED lamp is handig om details en schaduwen op te helderen bij het maken van filmbeelden.

USB-poort

De Mecablitz M400 is voorbereid op de toekomst, want via de ingebouwde USB-poort kunnen toekomstige firmware upgrades aan de flitser toegevoegd worden. De M400 is beschikbaar voor verschillende spiegelreflexen en systeemcamera's.

Specificaties
Merk Metz
Type flitser Reportageflitser
Diepte 87 mm
Hoogte 92 mm
Breedte 65 mm
Gewicht 220 gram
Geschikt voor merk Fujifilm
Richtgetal 40
In- en uitzoomen flitser Automatisch, Handmatig
Zoombereik max (mm) 105
Zoombereik min (mm) 24
Verticale rotatie min (graden) 0
Verticale rotatie max (graden) 90
Horizontale rotatie (graden) 360
Flitseigenschappen Af-hulplicht, Draadloze flitsaansturing, Roterende kop, TTL
Instelbaar vermogen max 1/1
Instelbaar vermogen min 1/256
Recycletijd max (sec) 3.2
Recycletijd min (sec) 0.1
Model Accu AA batterijen
Aantal batterijen 4
Flitshulpmiddelen Groothoekdiffusor, Reflectiekaart
Synchronisatie opties High speed synchronisatie, Tweede gordijn synchronisatie
Draadloze aansturing Radiografisch
Kortste flitsduur 1/25000 sec
Langste flitsduur 1/900 sec
Kortste synchronisatietijd high speed 1/4000 sec
Kortste synchronisatietijd normaal 1/200 sec
Productbeoordelingen
1 reviews
“Een goede en compacte flitser”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 06-02-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Een goede en compacte flitser. Het moet zo makkelijk mogelijk mee te nemen zijn, het gaat makkelijk mee in een tas.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Metz Mecablitz M400 - Fuji of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice