Meopta MeoPro 10x42 HD
Meopta MeoPro 10x42 HD
589,00

Meopta MeoPro 10x42 HD

589,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Meopta MeoPro 10x42 HD

Meopta MeoPro 10x42HD - lichte verrekijker met uistekende prestaties en 10x vergroting


Een verrekijker uit de MeoPro HD serie valt meteen op door de uistekende beeldkwaliteit en degelijke afwerking. ED (extra low dispersion) en fluoriet lens elementen elimineren CA (Chromatische aberratie) tot een minimum en garanderen een perfecte scherpte, grote helderheid en uistekende kleurweergave. Het maakt niet uit welk model je uit de serie neemt, ze zijn allemaal robuust en degelijk, liggen lekker in de hand en hebben een prettige bediening. De krasvaste MeoShieldTM coating beschermt de lenzen tegen vervuiling en slijtage en de MeoBrightTM coating staat garant voor een uitstekende lichttransmissie.


Rubber coating op de MeoPro HD serie

De rubberen body armour geeft je een uitstekende grip, ook met natte handen. Je verrekijker is beter beschermd tegen schokken en het is lekker comfortabel als het wat kouder is, een rubberen behuizing voelt lang zo koud niet aan als een metalen!


100% Waterdichte verrekijker

Wel zo'n veilig idee, de Meopta MeoPro HD serie is waterdicht. Ideaal voor het waarnemen als het weer wat minder is, of denk bijvoorbeeld aan het gebruik op het strand. Bij het trektellen van vogels aan zee hoef je dus niet bang te zijn voor vochtige, zoute zeelucht, je verrekijker is goed beschermd!
En mocht hij in het water vallen? Wel, door het gewicht zinkt hij natuurlijk. Wil je jezelf helemaal indekken en moet je verrekijker een val in het water overleven, dan bevelen we de Swarovski drijfriem aan. Je kijker blijft dan drijven zodat je hem makkelijk uit het water kan vissen!


Verrekijkers met stikstofvulling

De MeoPro HD serie is stikstofgevuld. Je lenzen van de kijker beslaan dus niet meer, maar wat misschien nog wel belangrijker is: een verrekijker met stikstof vulling is natuurlijk hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Het binnenwerk blijft goed schoon. Stof en atmosferische vervuiling krijgen geen kans. Niet volledig gesealde verrekijkers worden op een gegeven moment toch smerig van binnen, niet bij de MeoPro HD serie!


Lichtgewicht magnesium verrekijker

De behuizing van de MeoPro serie is gemaakt van magnesium; superlicht en supersterk dus! Magnesium is daarnaast extreem stijf, minmale toleranties zijn het gevolg zodat je jarenlang kunt blijven genieten van een perfecte beeldkwaliteit met uitstekende scherpte.


Over de MeoPro 10x42 HD verrekijker

De 10x42 HD uit huize Meopta heeft voor een verrekijker met deze (10x42) specificaties een opvallend groot gezichtsveld 117m, de concurrerende grote merken laten doorgaans toch een kleinere beeldcirkel zien. Je beeld met de MeoPro 10x42 is dus lekker breed. Dat is ideaal om een onderwerp in een landschap op te zoeken, of een vogel in een boom. Ook kun je met zo'n grote beeldcirkel beter bewegende onderwerpen volgen, denk bijvoorbeeld aan vliegtuigspotting of vliegende vogels. Hoe meer je in beeld kunt houden, des te minder snel het uit je beeld verdwijnt!
Met de 10x vergroting haal je alles dichtbij, zonder het risico op teveel trilling van het beeld, wat bij grotere vergrotingen vaak het geval is. Het beeld is rustig en goed helder door de grotere 42mm objectieven. Het waarnemen tijdens donkerder weer of lichte schemering is geen probleem, mede dankzij de MeoBrightTM coatings welke zorgen voor een uitstekende lichttransmissie.Waarom heeft een Meopta verrekijker zo'n goede prijs/kwaliteit verhouding?

Meopta is bij het grote publiek misschien niet meteen bekend als leverancier van optiek; verrekijkers en telescopen. Dit Tsjechische bedrijf maakt al sinds 1939 verrekijkers en telescopen en is één van de weinige fabrikanten die het volledige fabricageproces in eigen huis doet. Dat is uitzonderlijk, slechts weinigen beheersen het bewerken van optisch glas: het fabriceren en bewerken van lensdelen!
Meopta heeft dan ook jarenlang lenzen voor diverse grote, bekende kijker merken gefabriceerd. Tegenwoordig komt Meopta zelf met een complete verrekijker lijn, ook hebben ze een aantal goede telescopen in het assortiment; met als uitgangspunt: zoveel mogelijk kwaliteit leveren voor een goede prijs. Dat lukt ze aardig, ze omzeilen immers externe partijen die ook weer geld moeten verdienen. Daar profiteer jij als eindgebruiker van; je krijgt een goede verrekijker of telescoop, voor een zeer concurrerende prijs en met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

Omdat Meopta als één van de weinigen zelf de lenzen fabriceert, krijg je veel waar voor je geld!

Specificaties
  • Vergroting 10x
  • Objectief diameter 42mm
  • Gezichtsveld 117m op 1000m
  • Kortste scherpstelafstand 8,4m
  • Uittrede pupil 4,2mm
  • Eye-relief 17mm
  • Gewicht 715g
Specificaties
Merk Meopta
Soort Binoculair
Lengte 150 mm
Hoogte 134 mm
Gewicht 714 gram
Prismatype Dakkant
Kijkeropties Gasgevuld, Geschikt voor brildragers, Waterbestendig
Vergroting min (x) 10
Vergroting max (x) 10
Lensdiameter (mm) 42
Uittredepupil (mm) 4.2
Schemergetal 20.5
Eyerelief (mm) 17
Kortste Scherpstelafstand (meter) 2.5
Gezichtsveld op 1000 meter 116.5
Verrekijker gebruik Vogelobservatie, Safari en natuur
Garantie 10
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Meopta MeoPro 10x42 HD of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice