Manfrotto MVMXPRO500 Video Monopod Alu 4 sectie met MVH500 head
Manfrotto MVMXPRO500 Video Monopod Alu 4 sectie met MVH500 head
299,00

Manfrotto MVMXPRO500 Video Monopod Alu 4 sectie met MVH500 head

299,00

Levertijd 4 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 99,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 9,92 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Manfrotto MVMXPRO500 Video Monopod Alu 4 sectie met MVH500 head

Manfrotto MVMXPRO500 - alu 4 Sectie met MVH500 vloeistofkop

De Manfrotto MVMXPRO is een perfecte monopod voor cineasten. De MVMXPRo is een combinatie van een stevige monopod en Manfrotto's geavanceerde FluidTech systeemvoet en bij deze uitvoering krijg je er zelfs een professionele vloeistofkop bij! Het belangrijkste onderdeel is de genoemde FluidTech systeemvoet die bestaat uit een basis met balhoofd, een vloeistofkoppeling en drie uitklapbare pootjes. De MVMXPRO video monopod is leverbaar in aluminium of carbon, met vier of secties en met verschillende videokoppen. De MVMXPRO is de aluminium uitvoering met 4 secties en de MVH500 vloeistofkop. De maximale hoogte is maar liefst 203 cm, in ingeklapte tostand is hij 78 cm lang. Het maximale draaggewicht is 5 kg.

Bij het vastleggen van bewegende beelden, je mag het ook gewoon filmen noemen, kun je de camera op drie manieren gebruiken: uit de hand, vanaf een statief of met een monopod. Als je uit de hand filmt ben je heel flexibel, maar het duidelijke nadeel is dat je veel last van bewegende en trillende beelden kunt hebben. Een statief is technisch gezien veel beter, je zult geen last van bewegingsonscherpte hebben. Het nadeel is dat je veel minder flexibel bent en moeilijk kunt reageren op spontane gebeurtenissen. De derde mogelijkheid, het inzetten van een monopod oftewel eenbeenstatief verenigt de voordelen van het gebruik uit de hand en vanaf een statief.

Voordelen monopod

Vanaf een monopod film je veel stabieler dan vanuit de hand, maar wel minder dan vanaf een statief. Je bent wel veel flexibeler dan bij een statief en dat is een belangrijk voordeel. Een monopod is zo klein en licht dat je hem altijd mee kunt nemen. Enkele bijkomende voordelen zijn het feit dat een eenpootstatief zo licht is dat je hem gemakkelijk omhoog kunt houden, waardoor je over een menigte heen kunt filmen. Je kunt op deze manier ook gebruik maken van een interessant vogelperspectief. Gebruik als een geavanceerde selfie stick is ook mogelijk.

FluidTech

De MVMXPRO monopods combineren stevigheid met een laag gewicht enerzijds en anderzijds een grote werkhoogte met een kleine lengte in ingeklapte toestand. Door de FluidTech basis met vloeistof techniek heb je maximale stabiliteit en je kunt ook nog eens zonder enige moeite vloeiende pans maken. Klap voor extra stabiliteit de inklapbare pootjes uit, het eenbeenstatief kan dan zelfstandig staan, mits je geen zwaar objectief gebruikt en/of het niet te hard waait. Je wordt niet beperkt in je bewegingen na het uitklappen van de pootjes want door het ingebouwde balhoofd kun je de monopod in elke richting bewegen. De MVMXPRO beschikt over D-vormige buizen waardoor draaiing geminimaliseerd wordt.

Specificaties
Merk Manfrotto
Ingevouwen lengte (cm) 78
Verstelmechanisme Clips
Maximaal draagvermogen (kg) 5
Maximale hoogte (cm) 203
Minimale hoogte (cm) 78
Statiefkop aanwezig Ja
Draagvermogen (kg) 5
Type statiefkop Videohoofd
Eigen gewicht statiefkop (kg) 0.9
Type statief Monopod
Aantal pootsecties 4
Statiefopties balhoofd Quick release, Waterpas kop
Statiefopties poten Voetje(s) voor monopod
Model snelkoppelingsplaat 500PLONG
Eigen gewicht statief (kg) 1.95
Productbeoordelingen
1 reviews
“Super, dit neemt makkelijk mee en is ideaal”
Beoordeling door Harold (geplaatst op 18-04-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Super, dit neemt makkelijk mee en is ideaal. De videokop is heel vloeiend het beweegt allemaal soepel.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Manfrotto MVMXPRO500 Video Monopod Alu 4 sectie met MVH500 head of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice