Leica Thambar-M 90mm f/2.2
Leica Thambar-M 90mm f/2.2
6.050,00

Leica Thambar-M 90mm f/2.2

6.050,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 134,61 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica Thambar-M 90mm f/2.2

nieuwe versie van de klassieke Leica Thambar-M 90mm f/2.2

Een legende keert terug. Net als zijn voorganger uit 1935, kenmerkt ook deze versie van de Thambar zich door een karakteristiek soft-focus beeld met een unieke uitstraling en onmiskenbare bokeh. De brandpuntsafstand van 90 mm is geschikt voor een verscheidenheid aan fotografische scenario's en is voorbestemd om portretfoto's met een bepaalde esthetiek,die niet reproduceerbaar is in digitale nabewerking, te produceren. Dit maakt de nieuwe Leica Thambar-M1 90mm een spannende aanvulling op de bestaande Leica M-objectieven portfolio en opent nieuwe creatieve mogelijkheden voor fotografen.

Het optische ontwerp van zijn klassieke voorouder is nagenoeg onveranderd gebleven bij de nieuwe Thambar-M 1:2,2/90. Het objectief heeft daarmee ook alle karakteristieke eigenschappen van zijn voorganger geërfd. Het enige verschil is dat de 4 lenselementenin 3 groepen nu voorzien zijn van een enkellaagscoating om het glas te beschermen tegen omgevingsinvloeden en corrosie van het lensoppervlak. Het 20 bladig diafragma geeft een unieke bokeh met perfect ronde weergave van lichtbronnen.

De karakteristieke zachte tekening van de Thambar ontstaat door het bewust accepteren van een ondercorrectie van de sferische aberraties. Deze ondercorrectie neemt toe naar de randen van het optische systeem, waardoor niet alleen de scherptediepte geregeld kan worden met het traploze diafragma, maar ook de mate van soft-focus. Hoe groter de diafragmaopening, hoe sterker het effect, en hoe meer het gesloten wordt, hoe kleiner het soft-focus effect.


Het ontwerp van de originele Thambar-M 1: 2,2 / 90 werd bijna geheel behouden in het huidige ontwerp. Het zwart geschilderde oppervlak, de verhoudingen van het objectief en de rode en witte diafragmawaarden komen overeen met het oorspronkelijke uiterlijk. Daarnaast zijn kleine aanpassingen gedaanom het objectief in lijn te brengen met het minimalistische design van de moderne M-objectieven. Dit is terug te vinden ino.a. de kartelingen, de inscripties en het specifieke gebruik van scherpe randenen kanten die de nauwkeurigheid van het lensontwerp onderstrepen.

Net als bij alle Leica-objectieven is de Leica Thambar-M 90mm vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De beste materialen in het productieproces garanderen de lange levensduur, die zo kenmerkend isvoor Leica objectieven. Net als bij het originele objectief zijn de zonnekap, de ring van het center-spot-filter en de beide lensdoppen van de nieuwe Thambar ook van metaal vervaardigd. De kleinste details, zoals de fraaie viltbekleding aan de binnenkant van de zonnekap en de lensdop, dragen bij aan de hoge kwaliteitsbeleving van dit objectief. Het ontwerp van de harde lederen koker,in de kleur "vintage bruin", komt grotendeels overeen met het meer dan 80 jaar oude origineel, en net als toen kan het center-spot-filter nog steeds veilig opgeborgen worden in het deksel.

Belangrijkste kenmerken van de Leica Thambar-M 90mm F/2.2:

  • Meetzoekerobjectief
  • Vaste brandpuntsafstand: 90mm
  • Vast diafragma: F/2.2
  • Vatting: Leica M
  • Minimale scherpstelafstand: 1 meter
  • Alleen handmatig scherpstellen

Standaard meegeleverd met de Leica Thambar-M 90mm F/2.2:

  • Leica Thambar-M 90mm
  • Lensdoppen
  • Zonnekap
  • Hardleren lenscase
Specificaties
Merk Leica
Lensmount Leica Meetzoekercamera (M)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 49
Diameter/doorsnede 57 mm
Lengte 90 mm
Gewicht 500 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 90
Maximale brandpuntsafstand (mm) 90
Lenselementen 4
Lensgroepen 3
Diafragmabladen 20
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.2
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 100
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica Thambar-M 90mm f/2.2 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice