Leica M10 Body Silver
Leica M10 Body Silver

Normale prijs: 6.975,00

Special Price 5.999,00

Leica M10 Body Silver

Normale prijs: 6.975,00

Special Price 5.999,00

Binnenkort beschikbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
€139
korting
€139 korting op Capture One

Koop deze camera samen met Capture One Pro 20 Camera Bundle en ontvang direct 139 euro korting! Deze korting wordt automatisch berekend zodra je de software én een of meerdere camera's in het winkelmandje plaatst. Klik hier voor meer informatie.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica M10 Body Silver

Leica M10 - Zilver

De Leica M10 is een hoogwaardige digitale M-camera die traditie met technische innovatie en extreme degelijkheid combineert. Met zijn compactere afmetingen, verbeterde prestaties en intuïtieve bediening is de M10 een nieuwe mijlpaal in de voortdurende geschiedenis van de Leica M fotografie.

Het is de ontwerpers gelukt om de Leica M10 te verkleinen ten opzichte van de vorige modellen. De camera heeft nu dezelfde compacte afmetingen als de analoge M4 van weleer. De topplaat van de M10 meet - net als bij de M4 - slechts 33,7 mm en daarmee is het de dunste digitale Leica M ooit! Het kleine formaat stond de ontwikkeling van een nieuwe zoeker gelukkig niet in de weg. Deze zoeker heeft een hogere vergroting van 0,72x, een 30% grotere beeldhoek en een 50% grotere eye-relief waardoor de zoeker veel comfortabeler te gebruiken is, met name voor brildragers!

Indrukwekkende prestaties

De Leica M10 is met een compleet nieuwe beeldsensor uitgerust. De full-frame CMOS sensor met 24 miljoen pixels is speciaal voor deze camera ontwikkeld. Hij biedt geweldige prestaties; een indrukwekkend dynamisch bereik, een extreem oog contrastbereik, een geweldige scherpte en een sublieme weergave van details. Door de unieke pixel en microlens architectuur worden ook schuin invallende lichtstralen uitstekend geregistreerd door de fotodiodes, dit is verbeterd ten opzichte van de vorige generatie.

Tot ISO 50.000!

Door het weglaten van een low-pass filter is de beeldscherpte extra hoog. Dit is vooral merkbaar bij groothoek en extreem lichtsterke lenzen. De glazen afdekking van sensor fungeert ook als een effectief infraroodfilter, waardoor een extra filterlaag niet nodig is, zodat spiegelingen door extra glasoppervlakken niet voor kunnen komen. De nieuwe sensor biedt een gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 50.000, waarbij de prestaties bij de hogere gevoeligheden zichtbaar verbeterd zijn. Hierdoor is de M10 in combinatie met een lichtsterke lens de ideale camera voor available light fotografie.

Snelste M-camera ooit

De nieuw ontwikkelde Maestro II image processor levert samen met de beeldsensor een bijzonder briljante beeldkwaliteit. Door de ingebouwde buffer van 2 GB kun je met een seriesnelheid van vijf beelden per seconde fotograferen, zodat je het beslissende moment nooit hoeft te missen. De M10 is hiermee de snelste M-camera ooit! Door de snelle processor is het ook mogelijk om de loepfunctie vrij door het beeld te bewegen waardoor je heel exact scherp kunt stellen. Deze nieuwe functie werkt niet alleen bij het scherm van de camera, maar ook bij de optionele elektronische Visoflex zoeker. Deze hoogwaardige zoeker heeft een resolutie van 2,4 miljoen pixels, een opklapfunctie voor het fotograferen vanuit bijzondere hoeken en een ingebouwde GPS-ontvanger. Hiermee kun je de opnamelocatie toevoegen aan (de EXIF van) je opnamen, handig om later te zien waar de foto gemaakt is.

Mimimalistisch

Wat betreft bediening (en vormgeving!) is de M10 een echte Leica. Minimalistisch is hier niet slechts een modeverschijnsel, want bij Leica M camera's stond vanaf het eerste model concentratie voor de essentiële functies voorop. Een mooi voorbeeld is de achterkant waar je alleen een joystick en drie toetsen (Play, Live View en Menu) ziet. Omdat persoonlijke voorkeuren en fotografische omstandigheden verschillen is er een instelbaar menu met de favoriete functies van de gebruiker. Voor de eerste maal bij een Leica M zijn alle belangrijke fotografische functies, zoals de scherpstelling, de sluitertijd en het diafragma handmatig in te stellen zonder het menu te hoeven gebruiken.

Draadloos

De Leica M10 is de eerste M-camera met ingebouwde WLAN functionaliteit. Hierdoor kun je beelden snel en draadloos verzenden naar een iPhone of iPad waar je ze kunt bewerken en eventueel op social media plaatsen. De Leica M app biedt ook de mogelijkheid om RAW bestanden in DNG formaat naar mobiele apparaten te zenden om ze verder te bewerken met geschikte apps in iOS 10.2. Je kunt de M10 ook bedienen vanaf een smartphone of tablet, waardoor je gemakkelijker vanuit een ongewoon standpunt kunt fotograferen. Deze functie helpt ook om trillingen te voorkomen bij het fotograferen met lange sluitertijden.

Specificaties
 • Cameratype: meetzoeker/systeemcamera
 • Lensvatting: Leica M bajonet met sensor voor 6-bit codering
 • Beeldsensor: CMOS, 24x36 mm
 • Resolutie: DNG: 5976x3992 (24mp), JPEG: 5952x3968 (24mp), 4256x2832 (12mp), 2976x1984 (6mp)
 • Dataformaat: DNG (Adobe Digital Negative), JPEG
 • Bestandsformaat: DNG: 20-30MB, JPEG: afhankelijk van resolutie en inhoud
 • Buffer: 2GB/serie van 16 beelden
 • Opslag: SD tot 2GB; SDHC tot 32GB; SDXC tot 2TB
 • Lichtmeting: bij meting op het eerste gordijn: centrumgericht; bij meting op sensor: spot, centrumgericht, meerveldsmeting
 • Lichtmeetbereik: EV-1 tot EV20 (bij ISO 100, F1.0 en kamertemperatuur)
 • Gevoeligheid: ISO 100-50.000
 • Lichtmeetmodi: diafragmavoorkeuze of handmatig
 • Flitssynchronisatie: max. 1/180s, snellere tijden bij gebruik van HSS-compatibele Leica flitsers
 • Zoeker: grote optische zoeker met heldere kaders en automatische parallax compensatie
 • Oculair: gekalibreerd op -0,5 di0ptrie; correctielensjes -3 tot +3 verkrijgbaar
 • Zoekerkaders: twee tegelijkertijd; voor 35 en 135mm, voor 28 en 90mm of voor 50 en 75mm.
 • Scherm: 3 inch, TFT LCD monitor met 16 miljoen kleurgradaties en 1.036.800 beeldpunten.
 • Beeldweergave ca. 100%. Beschermlaag van extreem sterk en krasbestendig Gorilla glas.
 • Sluiter: metalen sleetsluiter met verticale beweging, 8s -1/4000
 • Seriesnelheid: 5 bps in series van 30-40 opnamen
 • Voeding: 7.4/1300mAh Li-Ion Body: spuitgiet magnesiumlegering, bekleed met synthetisch leder.
 • Boven- en onderplaat van messing, zwart verchroomd
 • Afmetingen: 139 x 38,5 x 80mm
 • Gewicht: 660g (met accu)
Specificaties
Merk Leica
Breedte 139 mm
Diepte 39 mm
Hoogte 80 mm
Gewicht 660 gram
Inclusief lens Nee
Lensmount Leica Meetzoekercamera (M)
Processor Maestro II
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 3:2
Type sensor Full Frame
Cropfactor (x) 1
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 24
Formaat sensor (mm) 35,8 x 23,9
Maximale fotoresolutie (pixels) 5952 x 3992
Opties Zelfontspanner
Minimale ISO 100
Maximale ISO 50000
Beelden per seconde 5
Multishot / Pixelshift Nee
Langste sluitertijd (sec) 8
Kortste sluitertijd 1/4000 sec
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1036000
Type display Vast display
Type viewfinder Optisch
Vergroting viewfinder (x) 0.73
Type accessoireschoen Hotshoe
Videofunctie Nee
Geheugenkaart SD Card, SDHC Card, SDXC Card
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 1
Model Accu BP-SCL5
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica M10 Body Silver of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice