Leica IR/UV Filter E49 Black
Leica IR/UV Filter E49 Black
125,00

Leica IR/UV Filter E49 Black

125,00

Binnenkort beschikbaar

Of 41,67 in 3 termijnen, 0% rente?
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Leica IR/UV Filter E49 Black

Leica IR/UV Filter E49 Black

Het IR/UV Filter E49 Black is speciaal ontworpen voor de Leica M8, de eerste digitale meetzoekercamera van Leica. Om de maximale hoeveelheid licht toe te laten tot de beeldsensor was de M8 voorzien van een relatief zwak infraroodfilter voor de sensor. Het gevolg was dat zwarte synthetische stoffen onder bepaalde lichtomstandigheden (kunstlicht) een rode of paarse tint konden vertonen. Om dit verschijnsel te voorkomen is het gewenst om dit externe filter op de lens te schroeven.

Toen de Leica M8 in 2006 op de markt verscheen sloeg dit in als een bom. De eerste digitale meetzoeker van een bedrijf waarvan men niet eens zeker wist of het ooit in de digitale fotografie zou stappen... Na een tijdje bleek dat de camera een geweldige beeldkwaliteit bood, maar ook dat sommige synthetische stoffen bij een bepaald soort kunstlicht een rode tot paarse tint konden vertonen. De reden was het voor de beeldsensor geplaatste infraroodfilter dat niet sterk genoeg bleek.

IR/UV filter

Leica bedacht een oplossing in de vorm van een extern IR/UV filter dat het verschijnsel efficiënt oploste. Dit hoogwaardige filter met een filtermaat van 49 mm geeft geen licht- en kwaliteitsverlies. Schroef eenvoudig dit hoogwaardige filter voor je lens en de kleuren zullen altijd natuurgetrouw zijn. Ook bij opnamen van een in zwart nylon gestoken model dat wordt verlicht door gloeilampen!

Specificaties
Merk Leica
Soort filter Opschroeffilter
Filtertype Infrarood, UV
Filtermaat (mm) 49
Set Nee
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Leica IR/UV Filter E49 Black of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice