Kowa zoom oculair TE-11WZ 25-60x
Kowa zoom oculair TE-11WZ 25-60x
699,00

Kowa zoom oculair TE-11WZ 25-60x

699,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Kowa zoom oculair TE-11WZ 25-60x

Voor als je geen concessies wilt doen qua beeldkwaliteit.


Het Kowa TE-11WZ zoom oculair versus de TE-10Z


Beeldkwaliteit
Het Kowa TE-11WZ wide angle zoom oculair is de verbeterde versie van het TE-10Z zoom oculair, Geschikt voor de Kowa TSN-880 en TSN-770 serie telescopen. De TE-11WZ heeft een 20% groter gezichtsveld gekregen. Het is scherper, contrastrijker, en bijna geheel kleur neutraal. De beeldkwaliteit is zelfs zo goed geworden, het lijkt bijna alsof je kijkt door een oculair met vaste vergroting. Zelfs op 60x is er nog erg veel licht en detail aanwezig. De helderheid is ongekend, vooral i.c.m. de TSN-883 telescoop. De vergroting is aangepast en begint niet meer bij 20x maar bij 25x. Dit is overigens geen probleem bij het opzoeken van je onderwerp, want op deze 25x vergroting is het gezichtsveld veel groter dan bij de TE-10Z op 20x.


Hoe doet Kowa dat?
Voor het eerst zijn er twee XD (extra low dispersion) lenzen toegepast in een oculair. Kowa geeft ook voor het eerst het prominar predicaat mee aan een oculair. De 9 lens elementen uit 6 lensgroepen zorgen ervoor dat de scherpte zelfs tot aan de randen optimaal is.


Bescherming
Zoals je mag verwachten is het oculair waterdicht, en zit het stevig vergrendeld in de telescoop behuizing. Het is d.m.v. het indrukken van een knop, gemakkelijk maar nooit per ongeluk uitneembaar. Een goed sluitende afdekdop beschermt het oculair tegen ongewenste vervuiling. Mocht je willen wisselen van oculair, dan is het bijgeleverde lederen opberg tasje erg praktisch en veilig.


Ergonomie en vormgeving
Het oculair voelt degelijk aan. Het zoomen gaat lekker soepel, en er is een schaalverdeling aangebracht zodat je goed de ingestelde vergroting af kunt lezen. Vergrendeling gaat met een solide klik en het ontgrendelen gaat makkelijk met de knop.

Brildragers profiteren met dit oculair van het vaste eye-relief van 17mm over de gehele zoom range. Dit verhoogt het kijkcomfort enorm. Nooit meer de oogschelpen afstellen tijdens het zoomen, iets wat trouwens gelukkig gemakkelijk gaat door het 3 standen klik systeem.Digiscoping met het Kowa TE-11Z oculair?
Het laat zich raden dat ook bij het digiscopen, veel winst behaald kan worden door de verbeterde beeldkwaliteit. Het bredere gezichtsveld is ideaal voor het in beeld brengen, en houden van je onderwerp. Tevens helpt het bij het voorkomen van vignettering, net zoals het constante eye-relief over het gehele zoom bereik.


Onze eigen indruk
Heb je de Kowa TSN880 of TSN770 serie nog aangeschaft met het TE-10Z oculair, overweeg dan toch het TE-11WZ oculair eens. Je gaat er echt met sprongen op vooruit. De prestaties van dit oculair zijn ongekend. Met dit stukje kwaliteitsglas op je telescoop, kan deze zich weer meten met de absolute wereldtop.


Wat zit er in de doos

 • 25-60x zoom oculair
 • Lederen opberg tasje
 • Beschermdopjes
Kenmerken
 • Waterdicht
 • Geschikt voor brildragers
 • Oogschelpen Twist-up (3 kliks)
Specificaties
 • Type TE-11WZ
 • Vergroting 25- 60x zoom
 • Gezichtsveld 42-23m
 • Beeldhoek 2,4-1,32
 • Uittrede pupil 3,5-1,5mm op de 880 serie en 3,1- 1,3mm op de 770 serie.
 • Eye-relief 17mm
 • Gewicht 385g
 • Garantie 10 jaar
Specificaties
Merk Kowa
Soort Oculair
Gewicht 385 gram
Kijkeropties Gasgevuld, Geschikt voor brildragers, Waterbestendig
Vergroting min (x) 25
Vergroting max (x) 60
Uittredepupil minimaal (mm) 1.5
Uittredepupil maximaal (mm) 3.5
Eyerelief (mm) 17
Gezichtsveld min (meter) 23
Gezichtsveld max (meter) 42
Garantie 10
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Kowa zoom oculair TE-11WZ 25-60x of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice