Harry Iwema

Wat doe je bij Cameraland?

Ik verzorg het leeuwendeel van het klantencontact. Wie Cameraland belt heeft een grote kans om mij aan de lijn te krijgen en als je ons een e-mail stuurt ben ik vaak degene die hierop reageert. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de logistiek van goederen die binnenkomen. Ik zorg ervoor dat alles een plekje krijgt en, als ik het goed doe, ook weer makkelijk teruggevonden kan worden. Tot slot spring ik, wanneer het druk is, bij in de winkel.

Wat vind je belangrijk aan jouw functie?

Goede communicatie is een vereiste en het is mijn taak om ervoor te zorgen dat vragen en opmerkingen van klanten op tijd en correct worden beantwoord. Ik zie dit klantencontact als een belangrijk moment om ons als winkel van een positieve kant te laten zien. Doe je het goed, dan wekt dit vertrouwen en heb je een grotere kans dat mensen bij jou (terug)komen.

Wat vind je leuk aan jouw functie?

Ik ben liever moe dan lui en ik geniet dan ook van de afwisseling en de hectiek die deze baan met zich meebrengt. Ik verveel mij geen moment en het geeft altijd een goed gevoel als je na een drukke dag alles toch weer voor elkaar hebt gekregen.

Hoe ben je in de fotohandel terecht gekomen?

Ik ben vanaf mijn 12e al heel intensief bezig met fotografie. Je kunt dus gerust stellen dat ik al enige ervaring heb opgedaan en ietwat van een oudgediende in het vak ben. Mijn eerste camera was een Voigtländer bessy k uit 1965. Mijn eerste spiegelreflex was een Seagull, maar deze sprong spontaan uit elkaar. Toen heb ik direct een Nikon F2 gekocht, een heel betrouwbaar product. Ik heb toendertijd ook diverse cursussen gevolgd, waaronder bij Hans Götze. Deze man was een absoluut fenomeen en stond bekend om zijn geweldige zwart/wit foto's. Eén van de opdrachten die ik nooit zal vergeten was dat ik een foto moest maken van een ei. Klinkt misschien 'ei...genaardig' (heel grappig Harry), maar het idee was dat je ook de meest simpele voorwerpen mooi en perfect belicht moest kunnen vastleggen. Probeer maar eens een mooie en goed belichtte driedimensionale foto van een ei te maken, best lastig kan ik je vertellen.

Fotografeer je nog steeds?

Zeker, ik fotografeer nog steeds regelmatig. Ik heb mijn zware Nikon fullframe set vanwege mijn zwakke knie moeten omruilen voor een Olympus E-M1 PRO set, natuurlijk ook met macrolens. En dat bevalt me ook erg goed. Ik fotografeer het meest tijdens vakanties, dan ga ik er echt op uit. Thuis in mindere mate, dan moet ik er echt tijd voor maken, wat helaas vaak niet lukt. Macrofotografie is wel mijn ding, ik vind het geweldig om het kleine groots in beeld te krijgen. Verder fotografeer ik graag de natuur (bos en heide), landschappen en mijn hond. Optreden van bands vind ik ook leuk om te doen, evenementen vastleggen, en niet te vergeten abstracte onderwerpen, o.a. het lijnenspel in een foto. Af en toe pak ik ook nog wat studiofotografie mee. Zie ook ijmuiden-digital.nl

Foto's