Fred Hoogervorst

Wat doe je bij Cameraland?

Het adviseren van klanten is de belangrijkste taak binnen mijn functie. Zodra een klant onze winkel binnenkomt, spreek ik deze aan en luister ik naar zijn of haar wensen. Na een kort gesprek volgt er altijd een advies wat past bij de wensen én binnen het budget van de klant. Heeft een klant zelf al een wenslijst dan vind ik daarin de meest geschikte apparatuur. Ik ben gespecialiseerd in de reflexcamera's van Nikon. Door trainingen van Nikon, en veelal door eigen kennis en ervaring, weet ik van vrijwel alle modellen de werking van de verschillende knopjes uit te leggen.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Goed luisteren naar klanten is belangrijk, omdat tijdens communicatie over camera's snel misverstanden ontstaan. Er zijn immers binnen bijvoorbeeld de compactcamera's al meer dan 100(!) verschillende modellen. Ik vind het belangrijk om verschillen in de mogelijkheden van camera's zo eenvoudig mogelijk uit te leggen en in beelden te spreken (d.m.v. voorbeeld foto's).

Wat daagt je uit in jouw functie?

Ik vind het altijd een uitdaging om een klant iets duidelijk te maken wat nog niet duidelijk was toen hij of zij de winkel binnen kwam. Door middel van eigen foto's of foto's van andere fotografen kan ik klanten inspireren en uitleggen wat hij of zij nodig heeft.

Hoe ben je begonnen bij Cameraland?

Ik ben bij Cameraland begonnen als magazijnbeheerder en was verantwoordelijk voor de afhandeling van de internetorders. Ook aanvulling van kantoorartikelen en studioapparatuur in ons magazijn lag binnen mijn takenpakket. Mijn passie ligt meer bij de apparatuur zelf en de verkoop ervan dus ben ik meer gaan verkopen. Ik heb deze werkzaamheden een poosje gecombineerd en heb in de winkel ook reparaties afgehandeld. Hedendaags doe ik enkel nog de verkoop en schrijf ik content voor de website.

Fotografeer je zelf ook?

Fotograferen doe ik vanaf dat ik 7 jaar was. Ik ben door mijn vader, die zelf amateur-fotograaf is, opgevoed met de Nikon FG, FE2, en F3 op negatief en dia. Na enkele jaren flink oefenen ben ik digitale weg ingeslagen met de Nikon D200. Dit werd later, toen de ervaring toenam en de eisen hoger, een D300, D700, D3 en inmiddels de D3s. Ik fotografeer voornamelijk natuur, dieren en vogels. Verder hou ik me bezig met urbex-fotografie waar ik met een groep vrienden oude verlaten gebouwen betreed voor spetterende platen. Portret- en studiofotografie wil ik zo nu en dan ook toepassen, net als een bruiloft of een evenement dat vastgelegd moet worden op de gevoelige plaat.

Heb je nog andere passies buiten het fotograferen?

Ik hou van natuur en het wandelen daarin, wat ik overigens vaak wel combineer met fotografie. Naast fotografie ben ik ook bezig met computers en alles wat daar bij komt kijken. Ik bouw ze zelf en los problemen op in de vrienden en familiekring. Ook met deze hobby ben ik gespecialiseerd in fotocomputers en de bijbehorende software zoals Adobe Lightroom, NikSoftware etc.. Ik wil ook heel graag beginnen met motorrijden, maar dan wel wanneer de zomer aanbreekt en de spaarpot gevuld is. Verder ben ik veel op stal met de paarden in de weer, een hobby die is komen aanwaaien omdat m'n vriendin paardrijdt.

Foto's