Kenko Converter DG MC7 2x Pentax AF
Kenko Converter DG MC7 2x Pentax AF
168,19

Kenko Converter DG MC7 2x Pentax AF

168,19

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Kenko Converter DG MC7 2x Pentax AF

Kenko Converter DG-MC7 2x Pentax AF

Met een teleconverter, ook wel extender genoemd, kun je de brandpuntsafstand van je telelens snel verlengen. Je plaatst de teleconverter tusssen objectief en body waardoor de brandpuntsafstand met een factor van 1,4 of 2x wordt vergroot. Sport-, wildlife- en vogelfotografen maken veelvuldig gebruik van extenders. Vaak komen ze - terwijl ze niet dichterbij hun onderwerp kunnen komen - net een stukje tele te kort. Een teleconverter is heel compact en binnen enkele seconden is hij gemonteerd.

Optisch fabrikant Kenko heeft een goede naam op het gebied van betaalbare extenders. Door toepassing van een hoogwaardig ontwerp met dito glas is de kwaliteit prima, mits er gebruik wordt gemaakt van een objectief met een goede beeldkwaliteit. De DG-MC7 heeft een ontwerp met 7 elementen van door Hoya Corporation (de grootste fabrikant van optisch glas ter wereld) gefabriceerd glas met een meervoudige coating.

EXIF en AF

Kenko rust haar converters uit met Gate Array IC (Integrated Circuitry) waardoor alle signalen tussen lens en body actief blijven. Hierdoor zijn de opnamedata in de EXIF ook correct. Autofocus is, afhankelijk van de camera, mogelijk bij lenzen met een grootste opening van F2.8. Het gebruik van een lens met een vaste brandpuntsafstand levert doorgaans betere resultaten op dan een zoomlens. Door de tweevoudige vergroting werkt jouw 300mm tele als een 600mm. Houd er wel rekening mee dat de lichtsterkte twee stops vermindert!

Specificaties

  • Vergroting: 2.0x
  • Scherptediepte: 1/2 van gebruikte lens
  • Minimum instelafstand: gelijk aan gebruikte lens
  • Constructie: 7 elementen in 5 groepen
  • Diafragma: automatisch
  • Coating: Digital Multi Coating
  • Lichtverlies: 2 stops
  • Lengte 36 mm
  • Gewicht: 165 g
  • Vatting: Pentax
Specificaties
Merk Kenko
Lengte 36 mm
Vergroting (x) 2.0
Lenselementen 7
Lensgroepen 5
Lensmount Pentax Reflex (K)
Gewicht 250 gram
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het werkt, maar voornamelijk met lichtsterke lenzen”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 10-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het werkt, maar voornamelijk met lichtsterke lenzen.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Kenko Converter DG MC7 2x Pentax AF of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice