Kenko AF DGX teleconverter 2.0x MC7 voor Nikon
Kenko AF DGX teleconverter 2.0x MC7 voor Nikon
144,95

Kenko AF DGX teleconverter 2.0x MC7 voor Nikon

144,95

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Kenko AF DGX teleconverter 2.0x MC7 voor Nikon

Kenko AF DGX Teleconverter 2x MC7 voor Nikon

Met de Kenko AF DGX teleconverter 2x verdubbel je de brandpuntsafstand van je lens. Snel, gemakkelijk en met behoud van alle functies van de lens!

Met een teleconverter, ook wel extender genoemd, kun je de brandpuntsafstand van je telelens snel verlengen. Je plaatst de teleconverter tussen objectief en body waardoor de brandpuntsafstand met een factor van 1,4 of 2x wordt vergroot. Sport-, wildlife- en vogelfotografen maken veelvuldig gebruik van extenders. Vaak komen ze - terwijl ze niet dichterbij hun onderwerp kunnen komen - net een stukje tele te kort. Een teleconverter is heel compact en binnen enkele seconden is hij gemonteerd.

Optisch fabrikant Kenko heeft een goede naam op het gebied van betaalbare extenders. Door toepassing van een hoogwaardig ontwerp met dito glas is de kwaliteit prima, mits er gebruik wordt gemaakt van een objectief met een goede beeldkwaliteit. De DGX 2x MC7 heeft een ontwerp met 7 elementen van door Hoya Corporation (de grootste fabrikant van optisch glas ter wereld) gefabriceerd glas met een meervoudige coating.

EXIF en AF

Kenko rust haar converters uit met Gate Array IC (Integrated Circuitry) waardoor alle signalen tussen lens en body actief blijven. Hierdoor zijn de opnamedata in de EXIF ook correct. Autofocus is, afhankelijk van de camera, mogelijk bij lenzen met een grootste opening van F2.8. Het gebruik van een lens met een vaste brandpuntsafstand levert doorgaans betere resultaten op dan een zoomlens. Door de tweevoudige vergroting werkt jouw 200mm tele als een 400mm. Houd er wel rekening mee dat de lichtsterkte twee stops vermindert!

Specificaties

  • Vergroting: 2.0x
  • Scherptediepte: 1/2 van gebruikte lens
  • Minimum instelafstand: gelijk aan gebruikte lens
  • Constructie: 7 elementen in 4 groepen
  • Diafragma: automatisch
  • Coating: Digital Multi Coating
  • Lichtverlies: 2 stops
  • Lengte 36 mm
  • Gewicht: 1657 g
  • Vatting: Nikon
Specificaties
Merk Kenko
Lengte 36 mm
Vergroting (x) 2.0
Lenselementen 7
Lensgroepen 4
Lensmount Nikon Reflex (F)
Gewicht 157 gram
Productbeoordelingen
1 reviews
“Alleen goed met een lichtsterke lens”
Beoordeling door Jamie (geplaatst op 07-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Alleen goed met een lichtsterke lens.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Kenko AF DGX teleconverter 2.0x MC7 voor Nikon of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice