Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500F4
Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500F4
114,95

Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500F4

114,95

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500F4

Jobu Lens Foot Canon 500F4 LF-N504

De Jobu Design lens Foot Canon 500F4 LF-C504 lensplaat is bedoeld voor het monteren van een Canon 500mm f/4 teleobjectief op een Arca-Swiss snelkoppeling. Hij vervangt de originele Canon statiefvoet en heeft een dubbel zwaluwstaartprofiel. De LF-C504 is daardoor bruikbaar met alle Arca-Swiss compatible snelkoppelingen. De LF-C504 is gemaakt van zwart geanodiseerd vliegtuigaluminium en voorzien van 1/4-inch en 3/8-inch statiefschroefgaten. Hij wordt geleverd inclusief bevestigingsschroeven en de juiste inbussleutels voor de montage.

De keuze van een lensplaat

Over het algemeen geldt voor het aanschaffen van een lensplaat dat je er eentje kiest die 1 inch (2,54 centimeter) langer is dan de statiefvoet van je objectief. Dit laat meer ruimte voor flexibel gebruik. De meeste kleinere objectieven hebben slechts één schroefgat voor het bevestigen van een lensplaat. Selecteer daarom een NX1 of NX2 plaat met een ingebouwde anti-torsie flens om te voorkomen dat het objectief tijdens het gebruik per ongeluk losdraait. De meeste middelgrote objectieven hebben twee of meer schroefgaten. Selecteer een NX3 of NX4 plaat voor deze langere statiefvoeten maar let we op dat ze een ingebouwde anti-torsie flens hebben. Voor bijzondere objectieven, objectieven voor speciale doeleinden, of als extra "alleskunner" adviseert Jobu de NXM plaat die meerdere mogelijkheden biedt voor het monteren van uw objectief.

Schommelkop, swing head of gimbal head

Een Jobu Design schommelkop, ook wel swing head of gimbal head genoemd, is ontworpen om volledige bewegingsvrijheid te bieden. De statiefkop ondersteunt een camera met objectief op hun natuurlijke balanceerpunt waardoor ze niet ongewild kantelen. In feite hang je de fotocamera met (tele)objectief in een schommelende beugel, vandaar de naam schommelkop. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld natuurfotografie, vliegtuigspotten en paardensport. Je bevestigd een schommelkop met de 3/8-inch statiefaansluiting. Voor statieven met een 1/4-inch statiefschroef kun je een verloopadapter gebruiken.

Over Jobu Design

Jobu Design is een unieke productlijn van hoogwaardige statieven, gimbal head statiefkoppen en camera-accessoires voor zowel professionele fotografen als amateurs. Jobu Design accessoires vormen de oerbetrouwbare koppeling tussen camera/objectiefcombinaties en een statief. Ze bieden professionele oplossingen voor veel voorkomende situaties waarin apparatuur veilig en zeker bevestigd dient te worden maar toch volledige bewegingsvrijheid noodzakelijk is. Deze superieure schommelkoppen, cameraplaten, lensplaten, snelkoppelingen en andere nuttige accessoires worden geproduceerd in Canada door Devonshire Manufacturing Group, Inc

Specificaties
Merk Jobu Design
Geschikt voor merk Canon
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Jobu Design Replacement Lens foot Canon 500F4 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice