Jobu Design Panoramic Gimbal Head
Jobu Design Panoramic Gimbal Head
599,00

Jobu Design Panoramic Gimbal Head

599,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Jobu Design Panoramic Gimbal Head

Jobu Design Panoramic Gimbal Head

De Jobu Design Panoramic Gimbal Head is gemaakt voor fotografen die op zoek zijn naar een betaalbare en goed gemaakte oplossing voor het creëren van panoramabeelden. Deze bijzondere schommelkop of swing head is daarom wezenlijk anders van ontwerp dan de overige Jobu Design schommelkoppen. De PGH-1 Panoramic Gimbal Head is gemaakt van gefreesd aluminium. Alle onderdelen zijn zwart geanodiseerd voor extreem lange slijtagebestendigheid. Alle componenten hebben schaalverdelingen in graden en millimeters, en deze zijn permanent gegraveerd met laser.

Schommelkop, swing head of gimbal head

Een Jobu Design schommelkop, ook wel swing head of gimbal head genoemd, is ontworpen om volledige bewegingsvrijheid te bieden. De statiefkop ondersteunt een camera met objectief op hun natuurlijke balanceerpunt waardoor ze niet ongewild kantelen. In feite hang je de fotocamera met (tele)objectief in een schommelende beugel, vandaar de naam schommelkop. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld natuurfotografie, vliegtuigspotten en paardensport. Je bevestigd een schommelkop met de 3/8-inch statiefaansluiting. Voor statieven met een 1/4-inch statiefschroef kun je een verloopadapter gebruiken.

Swing head met Arca-Swiss snelkopppeling

De Jobu Design PGH-1 is opgebouwd uit een horizontale panningarm op een gradenschijf met 0-360 graden markeringen op elk 7,5 graad en een verticale arm met een kantelpunt en een Arca-Swiss compatible snelkoppelingsplaat. Met de met rubber beklede bedieningsknop vergrendel je de juiste stand en de ingebouwde waterpas helpt bij het exact horizontaal zetten van je statief. De verticale arm heeft boven een vergrendelknop om de camera exact onder de juiste hoek te kunnen fixeren en onderaan een vleugelmoer om de verticale arm te kunnen verschuiven over de panningarm. Jobu heeft rollagers toegepast voor een soepel werking van het bovenste kantelpunt. Hier zijn ook weer gradenmarkeringen aangebracht.

Schommelkop met Surefoot cameraplaat

De kit bevat ook de SF-CP1 Surefoot cameraplaat met een 0-100mm schaalverdeling die het mogelijk maakt om de meeste standaardobjectieven (van fish-eye tot matig tele) precies uit te kunnen lijnen. Voor grotere objectieven met statiefgondels is deze cameraplaat niet noodzakelijk als er een voldoende lange lensplaat gebruikt wordt voor de koppeling. Voor zwaardere professionele dslr camerabody's wordt aangeraden om de SF-BP2, BP200 of BP300 cameraplaat te gebruiken om eventuele speling tegen te gaan. De Panoramic Gimbal Head weegt 1020 gram en is 20cm hoog en 22,5cm breed. Je kunt hem uit elkaar halen om de schommelkop gemakkelijker te vervoeren.

Specificaties
Merk Jobu Design
Type statiefkop Panoramakop
Statiefopties algemeen Gradenschaal
Statiefopties balhoofd 360 graden rotatie, Arca-swiss compatibel
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Jobu Design Panoramic Gimbal Head of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice