Gitzo GM2542 Carbon Monopod Series 2 - 4 sections
Gitzo GM2542 Carbon Monopod Series 2 - 4 sections
399,00

Gitzo GM2542 Carbon Monopod Series 2 - 4 sections

399,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Gitzo GM2542 Carbon Monopod Series 2 - 4 sections

Gitzo GM2542 Carbon Monopod Series 2 - 4 sections

De Gitzo GM2542 Carbon Monopod Series 2 - 4 sections is een lichte en degelijke carbon monopod, met 4 segmenten, een uitgeschoven lengte van 164 cm en een draaggewicht van 30 kg. Door de geringe lengte van slechts 54 cm (in ingeschoven toestand) en het gewicht van slechts 51 gram is dit eenbeenstatief ook geschikt als reisstatief.

De Carbon Monopod Series zijn lichte en slanke eenbeenstatieven van statievenspecialist Gitzo. Door de toepassing van ultrastijve Carbon eXact buizen en grote, verbeterde G-lock Ultra vergrendelingen zijn deze monopods extreem degelijk. De eenbeenstatieven zijn voorzien van extra grote voeten met een diameter van 50 mm waardoor de monopods zeer stabiel op elke ondergrond staan. Door het geïntegreerde 'balhoofd' in de voet is het gemakkelijker om onderwerpen met een vloeiende beweging te volgen, ideaal bij het maken van filmopnamen. Je kunt de voet vervangen door andere, optionele voeten en spikes.

Innovaties

Door het Anti-Rotation Leg (ALR) systeem kun je het eenbeenstatief snel en handig openen en sluiten. Verdraai eenvoudig alle G-Lock vergrendelingen tegelijk en schuif het statief open. Het G-Lock systeem is geheel nieuw ontworpen; de werking is 20 % effectiever en sneller. Door het innovatieve ontwerp ontstaat het 'gravity lock' effect: hoe hoger het gewicht hoe beter de vergrendelingen presteren. Gitzo heeft de koolstof- oftewel carbonbuizen ook verbeterd. Er wordt nu een buis met zes lagen lagen koolstof gebruikt waardoor de buizen met behoud van een hoge sterkte 30 % lichter zijn. Aan de bovenplaat is een polsriem en een clip bevestigd, met de laatste kun je de monopod bijvoorbeeld aan je riem hangen.

Over Gitzo

Gitzo werd in 1917 door Arséne Gitzhoven in Frankrijk opgericht. Het bedrijf ontwikkelde zelf camera's, maar produceerde ook onderdelen zoals sluiters, filmcassettes en draadontspanners voor andere fabrikanten. Na een moeizame periode in de tweede wereldoorlog bloeide het bedrijf weer op. In 1950 werden statieven en statiefkoppen onder de eigen merknaam geïntroduceerd en het werd al snel de belangrijkste business van het bedrijf.

Specificaties
Merk Gitzo
Ingevouwen lengte (cm) 54
Verstelmechanisme Draairingen
Maximaal draagvermogen (kg) 30
Maximale hoogte (cm) 164
Minimale hoogte (cm) 54
Statief materiaal Carbon
Statiefkop aanwezig Nee
Type statief Monopod
Aantal pootsecties 4
Eigen gewicht statief (kg) 0.51
Productbeoordelingen
1 reviews
“Voor mijn camera en lens combi heb ik gewoon de stevigste monopod nodig, ik zag dit en heb de kwaliteitverschil tussen Gitzo en Manfrotto duidelijk gezien”
Beoordeling door Daan (geplaatst op 24-04-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Voor mijn camera en lens combi heb ik gewoon de stevigste monopod nodig, ik zag dit en heb de kwaliteitverschil tussen Gitzo en Manfrotto duidelijk gezien. Vandaar dat op Gitzo de keuze is gevallen.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Gitzo GM2542 Carbon Monopod Series 2 - 4 sections of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice