Gitzo GH2720QR Vloeistofkop serie 2
Gitzo GH2720QR Vloeistofkop serie 2
299,00

Gitzo GH2720QR Vloeistofkop serie 2

299,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Gitzo GH2720QR Vloeistofkop serie 2

GH2720QR Vloeistofkop serie 2

De GH2720QR Vloeistofkop is een lichte en compacte statiefkop, waarop je zowel een spottingscope als een camera kunt plaatsen. Deze statiefkop is ontwikkeld met vogel- en natuurliefhebbers in gedachten. Hierdoor is deze kop lichter en compacter dan de standaard videokoppen.

Geschikt voor natuurliefhebbers

Het voordeel van de GH2720QR is dat je heel precies en gecontroleerd kunt pannen en tilten. Dit gaat soepel op zowel lage als hoge snelheid. Ideaal als je snel een vogel of dier met je scope wilt volgen. Met een gewicht van nog geen 700 gram is de GH2720QR voor een vloeistofkop enorm licht. Wanneer je deze kop combineert met een Gitzo carbon statief , ben je verzekerd van een lichte en compacte statiefuitrusting met professionele kwaliteiten, die een leven lang meegaat.


Kenmerken

  • Materiaal: magnesium
  • Draagvermogen: 6 kg
  • Hoogte: 11 cm
  • Pan: 360 graden
  • Tilt: 110 graden
  • Gewicht: 700 gram
  • Inclusief snelkoppelingsplaat
Specificaties
Merk Gitzo
Maximaal draagvermogen (kg) 15
Draagvermogen (kg) 15
Eigen gewicht statiefkop (kg) 0.7
Type statiefkop Videohoofd
Statiefopties algemeen Gradenschaal
Statiefopties balhoofd 360 graden rotatie, Instelbare frictie, Quick release, Vloeistof gevuld
Type Snelkoppeling Arca Swiss
Model snelkoppelingsplaat GS5370D
Productbeoordelingen
2 reviews
“Super licht, maar wel met wat mitsen en maren. ”
Beoordeling door Hendrik (geplaatst op 13-02-2019)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Het klinkt heel wat: de lichtgewicht vogelaars kop, maar soms kun je beter wat meer tillen...
Het grote nadeel van deze kop: de weerstand van pan & tilt, de zogenaamde tension / tegendruk, zijn niet onafhankelijk van elkaar in te stellen. Met wat minder tegendruk op het horizontaal pannen, resulteert dit dus steevast in een kantellende telescoop. Dat is mateloos irritant. Dit is geen balans issue, wel is het de vraag of het met een kleine 50-60mm telescoop ook speelt.
Het ontbreken van deze onafhankelijke instelling zal ongetwijfeld bijdragen aan het lage gewicht van deze kop. Hiernaast heb ik ook de Manfrotto MVH500AH. Ok, 30% zwaarder, maar merk ik dat als de set-up over het schouder ligt? Nee. de Manfrotto kop werkt veel fijner. m.b.t het pannen en tilten.
Daarnaast heeft de Gitzo kop een niet zo ergonomisch verantwoord knopje om de statiefplaat te ontgrendelen; het is vingers slopend. Ook hierin is de Manfrotto beter.
Na slechts enkele 10-tallen keren te hebben gebruikt, lijkt de tension knop niet meer te werken op de Gitzo. Het is nu meer een "vast/los" draaiknop geworden. De vloeistof gedempte Manfrotto kop gebruik k veel vaker, deze werkt nog perfect.
Al met al ben ik niet geheel tevreden over dit Gitzo product, iets wat ik overigens niet vaak meemaak bij dit merk. Tel daar bij op de forse aanschafprijs t.o.v. de Manfrotto MVH500AH en bezint eer ge begint.
“Fijne vloeibare statiefkop, erg tevreden mee”
Beoordeling door Mathijs (geplaatst op 28-07-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Fijne vloeibare statiefkop, erg tevreden mee.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Gitzo GH2720QR Vloeistofkop serie 2 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice