Fujifilm X100V Silver
Fujifilm X100V Silver
1.599,00

Fujifilm X100V Silver

1.599,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 533,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 33,98 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm X100V Silver

Eric over de Fujifilm X100V:

Lang verwachte opvolger van de X100F en ik vind het ongelovelijk knap dat ze zoveel verbeteringen hebben doorgevoerd zonder concessies te doen aan het oorspronkelijke ontwerp. Wat enorm aanspreekt is dat ik het scherm nu kan neerklappen waardoor hij voor straatfotografie nog universeler geworden is. Als je geen liefhebber van nabewerken bent ga je de X100V alleen maar meer en meer waarderen om z'n Jpeg kwaliteit. De optische zoeker, door mij zeer gewaardeerd is gebleven en op meerdere punten verbeterd. Zeker als je een Fujifilm liefhebber bent als ik zou je hem er gewoon bijkopen.


Bijzondere meetzoeker

Zoek je een compacte camera met een geweldige beeldkwaliteit, veel mogelijkheden en een handige bediening? Bekijk dan zeker de Fujifilm X100V, de nieuwste uitvoering van deze (nu al) iconische meetzoekercamera van Fujifilm.

Retro-uiterlijk

Of je de Fujifilm X100V nu koopt om de veelbelovende beeldkwaliteit, de unieke hybride zoeker of het fantastische retro-uiterlijk, je zult in ieder geval tevreden zijn. De X100V heeft de beeldkwaliteit van de Fujifilm systeemcamera's terwijl hij met zijn platte 23mm lens in je binnenzak past. Vanaf de eerste X100 in 2011, in feite de voorloper van de X systeemcamera's, trok de X100-serie de aandacht van kwaliteits- en stijlbewuste gebruikers.

Verbeterd

De X100 camera's zijn in de loop der jaren (uiteraard) steeds verbeterd en aan de technische vooruitgang aangepast. Fujifilm heeft daarbij ook geluisterd naar de opmerkingen van gebruikers en reviewers, en zo hoort het ook. De X100V is op veel punten verbeterd, er is nu bijvoorbeeld een handig uitklapbaar aanraakscherm waardoor je beter vanuit een lage of juist hoge positie kunt fotograferen of filmen. De seriesnelheid bedraagt nu maar liefst 11 (bij mechanische sluiter), 20 (elektronische sluiter) of 30 bps (elektronische sluiter met crop)!

Beeldkwaliteit

De camera is voorzien van de nieuwste uitvoering van Fujifilms befaamde X-Trans CMOS BSI sensor in het grote APS-C formaat met 26 miljoen pixels. Door de bijzondere pixelopstelling is een antimoiré oftewel low-pass filter niet nodig wat de beeldscherpte ten goede komt. Voor veel gebruikers zijn de sprekende Fujifilm kleurweergave en uitstekende bruikbaarheid van de jpeg bestanden een belangrijk voordeel. De krachtige X-processor 4 zorgt voor een betere ruis-signaal verhouding zodat je bij weinig licht kunt werken.

Nieuwe lens

Uiteraard wordt de uiteindelijke beeldkwaliteit naast de sensor ook bepaald door de genoemde beeldprocessor en de lens. Fujifilm heeft een nieuwe lens voor de X100V ontwikkeld; de 23mm f/2.0 is nog steeds compact en plat maar hij levert door toepassing van een asferisch element nu een (nog) hogere scherpte en een geminimaliseerde hoeveelheid beeldfouten. Hierdoor wordt er samen met de grote beeldsensor een geweldige beeldkwaliteit gerealiseerd.

De lens heeft een brandpunt van (naar full-frame) omgerekend 35mm, ideaal voor onder meer reportage- en straatfotografie. Je kunt de optioneel verkrijgbare, hoogwaardige WCL-X100 II (omgerekend 28mm) en TCL-X100 II (omgerekend 50mm) conversielenzen op de lens monteren om het brandpuntbereik te vergroten. Na het monteren past de camera automatisch de instellingen aan.

Hybride zoeker

Vanaf het eerste model beschikten de X100 camera's over een bijzondere hybride zoeker, waarbij je via het overhalen van een hendeltje overschakelt van een optische naar een elektronische zoeker. Het zoekersysteem is verbeterd. Bij de optische zoeker heb je nu een vergroting van 0,52x (net als bij de X-Pro3) en je kunt er voor kiezen om het beeld in het scherpstelvlak in een klein elektronisch beeldje te tonen. De elektronische zoeker beschikt nu over een contrastrijker beeld, 3,69 miljoen beeldpunten en een maximale refresh rate van 100 fps. Je geniet hierdoor van een scherp en flikkervrij zoekerbeeld.

Autofocus

Fujifilm heeft de automatische scherpstelling verbeterd. De AF is sneller geworden en dat zie je vooral bij de gezichts- en oogherkenning en de tracking van bewegende onderwerpen. Ook de gevoeligheid is verbeterd; de AF kan nu scherpstellen bij extreem weinig licht (- EV5). Mede dankzij een nieuw algoritme is de nauwkeurigheid van de scherpstelling verbetert. Het systeem beschikt over 425 scherpstelpunten en de minimum instelafstand bedraagt slechts 10cm, zodat je mooie close-ups kunt maken.

Filmmodus

De Fujifilm X100V is ook uitstekend toegerust om film te schieten. Door de maximale beeldkwaliteit van 4K/30p met 10-bit 4:2:2 uitvoer via hdmi en de beschikbaarheid van het Eterna filmprofiel ben je in staat om filmbeelden met een professionele kwaliteit te maken. Indrukwekkende slow motion clips maak je eenvoudig door over te schakelen naar de 120 fps modus met 1080p kwaliteit. De camera heeft een ingebouwde microfoon, maar je kunt ook een externe microfoon aansluiten. Een hoofdtelefoon sluit je aan via de USB C aansluiting. Je gebruikt deze aansluiting ook voor het opladen van de accu.

Degelijk en afgedicht

De X100V heeft een degelijke behuizing met een aluminium boven- en onderkap. De camera is nu afgedicht tegen stof en spatwater - een primeur voor de X100 serie, maar je kunt pas van 'weerbestendig' spreken als je de optionele AR-X100 filteradapter plus een filter op de camera gemonteerd hebt.

Specificaties
Merk Fujifilm
Hoogte 75 mm
Breedte 128 mm
Diepte 53 mm
Gewicht 478 gram
Processor X-Trans
Type camera Compact camera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 16:9
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Type sensor APS-C
Cropfactor (x) 1.6
Technologie BSI-CMOS
Resolutie (megapixels) 26
Formaat sensor (mm) 23.5 x 15.6
Maximale fotoresolutie (pixels) 6240 x 4160
Opties Gezichtsherkenning
Autofocuspunten 425
Maximale ISO 51200
Minimale ISO 160
Beelden per seconde 11
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/4000 sec
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1620000
Type display Kantelbaar display
Type viewfinder Electronisch, Optisch
Vergroting viewfinder (x) 0.52
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
Maximale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 35
Minimale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 35
Optische zoom 1
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2
Minimale scherpstelafstand (cm) 10
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale framerate 1920x1080 120
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 120
Video compressie H.264, MOV, MP4
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 1
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Microfoon, Ethernet, Micro HDMI, USB 3.1
Model Accu NP-W126S
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm X100V Silver of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice