Fujifilm X-T200 zwart + XC 15-45mm
Fujifilm X-T200 zwart + XC 15-45mm
699,00

Fujifilm X-T200 zwart + XC 15-45mm

699,00

Binnenkort beschikbaar.

Of 233,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 23,19 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

€139
korting
€139 korting op Capture One

Koop deze camera samen met Capture One Pro 21 Camera Bundle en ontvang direct 139 euro korting! Deze korting wordt automatisch berekend zodra je de software én een of meerdere camera's in het winkelmandje plaatst.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm X-T200 zwart + XC 15-45mm

Volwaardige systeemcamera

De Fujifilm X-T200 is een systeemcamera met een geweldige beeldkwaliteit, een volwaardige 4K-filmfunctie en een snelle werking. Ondanks het bescheiden formaat en gewicht beschikt de camera over zowel een elektronische zoeker als een extra groot scherm dat uitklap- en draaibaar is.

Verbeterde opvolger

De X-T200 is de opvolger van de X-T100 en er is een behoorlijke hoeveelheid verbeteringen. Gebleven is de resolutie van 24 miljoen pixels van de vernieuwde CMOS-sensor in APS-C formaat en de geliefde kleurkwaliteit van Fujifilm. Op het scherm na is ook het uiterlijk bijna ongewijzigd gebleven, de camera lijkt op een verkleinde spiegelreflex met retro elementen. Wat is er dan wel veranderd?

Met koperbedrading

De beeldsensor en de image processor zijn nog steeds de belangrijkste onderdelen van een digitale camera, zij leveren immers de beeldkwaliteit. Fujifilm heeft het aantal pixels van 24 miljoen niet veranderd, dat is meer dan genoeg voor (uit)vergrotingen op posterformaat. De sensor is nu wel voorzien van koperbedrading in plaats van bedrading van aluminium, waardoor de gevoeligheid en de verhouding tussen signaal en ruis is verbeterd, Je kunt nu nog beter fotograferen bij weinig licht en hoge gevoeligheden, die nu tot ISO 25.600 lopen.

Beeldsensor

Door de koperbedrading en de krachtige image processor worden de gegevens van de CMOS-sensor nu 3,5x sneller uitgelezen, waardoor de camera merkbaar sneller werkt. Dat merk je bijvoorbeeld bij de seriesnelheid, je kunt nu met een snelheid van acht beelden per seconde schieten, bij de voorganger was dat 6 bps. De hogere snelheid heeft ook de nodige (positieve) gevolgen voor de automatische scherpstelling en de videomodus.

Snelle AF

De beeldsensor is nu voorzien van maar liefst 140.000 fasedetectie AF-pixels, terwijl de X-T100 er 'slechts' 16.000 had. Deze AF-pixels zijn nu over de hele sensor verspreid in plaats van alleen in het centrum. Je hebt nu de keuze uit 425 scherpstelpunten in plaats van 91 waardoor je het scherpstelpunt in het hele beeldveld kunt plaatsen. De autofocus werkt sneller en dat is vooral het geval bij de verbeterde gezichts- en oogdetectie, ideaal bij het fotograferen van mensen. De AF kan een bewegend onderwerp nu ook veel beter volgen.

Grootste scherm

Het lcd-scherm heeft een diagonale maat van niet minder dan 3,5 inch, de grootste in deze cameraklasse. Door toepassing van een hoge resolutie van 2,76 miljoen beeldpunten en een hoge helderheid van 1000 nits is het scherm opvallend scherp en helder. Het scherm is uiteraard voorzien van aanraakfunctionaliteit waarbij de interface is vernieuwd, waardoor de camera heel intuïtief via het scherm is te bedienen.

De X-T200 is een van de weinige actuele camera's waarbij het scherm aan de zijkant is bevestigd. Hierdoor kun je het niet alleen uitklappen maar ook verdraaien. Heel handig om uit bijzondere standpunten, plat op de grond of boven je hoofd, te fotograferen of filmen. Omdat je het scherm helemaal naar voren kunt draaien is deze camera ook perfect voor liefhebbers van selfies en vlogs.

Zoeker en flits

De camera beschikt ook over een elektronische OLED-zoeker met een resolutie van 2,36 miljoen beeldpunten. Een zoeker werkt handig bij invallend zonlicht en het fotograferen via de zoeker is ook stabieler dan fotograferen met gestrekte armen via het scherm. Boven het scherm vind je de ingebouwde pop-up flitser, ideaal voor invulflits, en de flitsschoen voor het monteren van een externe systeemflitser, een microfoon of een led-lampje.

Uitgebreide filmfunctie

De X-T100 bood een 4K-filmkwaliteit maar die was nogal basaal; de framesnelheid was 15 fps, in feite te traag om bewegende onderwerpen te kunnen filmen. Dat is bij de X-T200 opgelost door een over-sampling kwaliteit en het verhogen van de maximale 4K framesnelheid tot 30fps, uiteraard met gebruik van het gehele sensorbeeld. Door de snellere uitlezing van de sensor is het beruchte 'rolling shutter' effect ook geminimaliseerd. Bij Full HD kun je met een framesnelheid van 120fps werken voor mooie slow motions.

Je beschikt over een effectieve elektronische beeldstabilisatie en de nieuwe Digital Gimbal-functie (bij 1080p) die werkt via de ingebouwde gyro-sensor. Vermeldenswaard is ook de nieuwe HDR videomodus voor een groter dynamisch bereik, de mogelijkheid om naast een microfoon ook een hoofdtelefoon (via de meegeleverde USB-C adapter) aan te sluiten en de ingebouwde trimmingfunctie waarbij je filmclips in kunt korten. Je kunt de input-sterkte van zowel de ingebouwde als de externe microfoon aanpassen.

Extra

Het is Fujifilm gelukt om ondanks de toegevoegde functies en het grotere scherm het gewicht van de camera met 80 gram te verminderen. De ontwerpers hebben ook het comfort verhoogd door het toevoegen van een handgreepje aan de voorkant, zodat je meer grip hebt. De camera biedt vier toetsen/instelwielen waar je zelf een functie aan toe kunt wijzen. Het joystickje naast het scherm is handig om door menu's te scrollen of het scherpstelpunt te verplaatsen.

Specificaties
Merk Fujifilm
Breedte 121 mm
Diepte 55.1 mm
Hoogte 83.7 mm
Gewicht 270 gram
Inclusief lens Ja
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 3:4, 16:9
Geschikt voor vloggen Ja
Type sensor APS-C
Cropfactor (x) 1.5
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 24.2
Formaat sensor (mm) 23.5 x 15.7
Maximale fotoresolutie (pixels) 6000 x 4000
Opties Gezichtsherkenning, Handmatige belichting, Zelfontspanner
Autofocuspunten 91
Autofocus type Contrast detectie, Fase detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 51200
Beelden per seconde 8
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/4000 sec
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.5
Aantal pixels display 2760000
Type display Kantelbaar display, Selfie stand, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.62
Flitsopties Accessoireschoen, Interne flitser
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/180
Videofunctie Ja
Video resolutie 4K, Full HD, HD
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 29.97
Maximale framerate 1920x1080 59.94
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 120
Video compressie H.264
Mogelijkheid filmen in LOG Nee
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 1
Type verbinding Bluetooth, FTP/FTPS, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Micro HDMI, USB-C
Model Accu NP-W126S
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm X-T200 zwart + XC 15-45mm of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice