Fujifilm GFX 50R + GF 50mm
Fujifilm GFX 50R + GF 50mm
3.999,00

Fujifilm GFX 50R + GF 50mm

3.999,00

Prijs zoals geconfigureerd: 3.999,00

Beschikbaarheid: Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 

Fujifilm Experience center

Cameraland is een officieel Fujifilm Experience Center. Wij hebben alle Fujifilm apparatuur en je kunt bij onze Fujifilm experts terecht voor professionele hulp en ondersteuning.

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Fujifilm GFX 50R + GF 50mm

Fujifilm GFX 50R Middenformaat Camera

De Fujifilm GFX 50R Middenformaat Camera is een compact en lichtgewicht systeem en levert de ultieme beeldkwaliteit voor alledaagse foto's en straatfotografie. Met het afstandszoeker-stijlontwerp kun je een onderwerp in het oog houden terwijl je met het andere oog door de zoeker kijkt. Hiermee kun je de sfeer van de scène rond een onderwerp perfect controleren en voelen, weergegeven in de EVF. De magnesiumlegering van de Fujifilm GFX 50R is stof- en waterbestendig en tegelijkertijd bestand tegen lage temperaturen. Ondanks de grote beeldsensor, is de camera compact, lichtgewicht en extreem duurzaam. Het GFX 50R afstandszoeker-stijlontwerp, met een gewicht van slechts 775 gram, maakt het verbazingwekkend compact en licht, ondanks dat het een digitale camera van het middenformaat is, vooral wanneer deze is uitgerust met een compacte lens.

De compacte en lichtgewicht GFX-behuizing is ontworpen met aandacht voor detail om tegelijkertijd geavanceerde functionaliteit en elegantie te bereiken. Voorbeelden hiervan zijn te zien in de geoptimaliseerde vormen van individuele componenten, de oppervlaktestructuur van de behuizing van magnesiumlegering en het gebruik van rubbermateriaal voor een comfortabelere grip. Bedieningsschijven, inclusief de sluitertijdknop, zijn gefreesd uit aluminium blokken voor een premium textuur. Er is extra aandacht besteed aan de interne structuur en er zijn fijne aanpassingen aangebracht aan individuele bewerkingen, zoals te zien is aan het klikkende gevoel en geluid. Hoe meer je de camera gebruikt, hoe comfortabeler hij wordt.

De Fujifilm 50R is uitgerust met 51,4 MP middelgrote CMOS-sensor en X-Processor Pro-beeldverwerkingsengine. Het Fujifilm GFX-systeem levert beeldkwaliteit bij de beste in de branche. Het combineert een uitstekende resolutie van 51,4 megapixels met uitzonderlijke tonen, geavanceerde kleurenreproductie en krachtige lenzen. De GFX 50R is uitgerust met de 0,77x 3,69M-punts organische EL elektronische zoeker (EVF). Dit maakt nauwkeurige scherpstelling mogelijk, ondanks de grote afmetingen van de mediumformaatsensor, die een ondiepere scherptediepte heeft dan die van een 35 mm volformaat sensor bij het maken van opnamen met dezelfde gezichtshoek.

Dit is het eerste model in het GFX-systeem dat low energy Bluetooth-technologie ondersteunt. Gemaakte opnamen kunnen eenvoudig en snel worden overgedragen naar smartphones en tablets die met de camera zijn gekoppeld via de Fujifilm Camera Remote-app. De Fujifilm GFX 50R biedt verschillende speciale accessoires waarmee een systeem kan worden gebouwd dat voldoet aan de specifieke eisen van professionals. Gebruikers kunnen de oplossing selecteren die het gemakkelijkst te gebruiken is volgens hun opnamescène en -methode.


Fujifilm GF 50mm - Compact en licht

De Fujinon GF 50mm f/3.5 R LM WR is een opvallend compacte en lichte lens voor de GFX middenformaatcamera's van Fujifilm. Door het groothoekige karakter van omgerekend 40mm is deze lens onder meer geschikt voor reportage- en straatfotografie. De lens is beschermd tegen stof, zand, spatwater en lage temperaturen.

Geweldige beeldkwaliteit

De lat ligt hoog bij middenformaat en daarom wordt elke lens voor dit opnameformaat doorgaans zo ontworpen dat er een compromisloos product wordt geleverd. Dat geldt zeker voor de Fujinon GF 50mm, al weer de tiende lens voor de Fujifilm GFX camera's. Door het optisch ontwerp met negen elementen inclusief een asferisch geslepen element geniet je van een geweldige beeldkwaliteit. De lenselementen worden op sub-micro niveau gepolijst, waardoor de resolutie zeer hoog is. Het diafragma heeft negen afgeronde lamellen waardoor de lensopening rond is, zodat je een mooie bokeh hebt, perfect voor portretopnamen.

Licht, compact en snel

De GF 50mm weegt slechts 335 gram, als hij op een GFX 50R wordt gemonteerd weegt de combinatie slechts 1110 gram, extreem licht voor een middenformaatcamera! Om deze lens een pancake te noemen gaat te ver, maar in vergelijking met andere middenformaatlenzen is hij wel behoorlijk plat. De autofocus wordt aangedreven door een geruisloos werkende lineaire motor waardoor de afstand snel en precies wordt ingesteld. De lens is op tien plaatsen weer- en stofbestendig uitgevoerd en ook nog eens bestand tegen lage temperaturen van -10 graden Celsius.


In de doos

  • Fujifilm GFX 50R Middenformaat Camera (body)
  • Fujifilm GF 50mm f/3.5 R LM WR
  • Li-ion batterij
  • Acculader
  • Beschermhoes
  • Flitsschoenafdekking
Specificaties
Merk Fujifilm
Breedte 161 mm
Diepte 66 mm
Hoogte 97 mm
Gewicht 690 gram
Lensmount Fuji Middenformaat (G)
Inclusief lens Ja
Processor X-Processor Pro
Type camera Middenformaatcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 4:3, 5:4, 16:9
Type sensor Middenformaat
Cropfactor (x) 0.79
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 51.4
Digitale achterwand mogelijk Nee
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Formaat sensor (mm) 43.8 x 32.9
Maximale fotoresolutie (pixels) 8256 x 6192
Opties Zelfontspanner
Autofocuspunten 117
Autofocus type Contrast detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 12800
Beelden per seconde 1.5
Kortste sluitertijd 1/6000 sec
Langste sluitertijd (sec) 360
Belichtingscompensatie -5 tot +5 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 2360000
Type display Kantelbaar display, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.77
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/125
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD
Maximale videoresolutie 1920 x 1080 pixels
Video compressie H.264, MPEG-4
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Ingebouwde microfoon
Type interne microfoon Stereo
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Aantal geheugenslots 2
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Micro HDMI, Micro-B USB 3.0
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Model Accu NP-T125
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Fujifilm GFX 50R + GF 50mm of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice