Circle of Life

Webinar Circle of Life


Door Lieve Blancquaert

Geboorte, liefde en dood. Deze mijlpalen in een mensenleven zijn universeel en toch altijd en overal uniek. In een periode van zes jaar reisde de Belgische fotograaf en documentairemaker Lieve Blancquaert de wereld over, van Afrika naar India, China, de VS en Europa, om vast te leggen hoe we worden geboren, trouwen en sterven in verschillende culturen. Ze wilde weten hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt, hoe en waarom we ons met elkaar verbinden en hoe we afscheid nemen. Ze filmde en fotografeerde bijzondere rituelen, tradities en gebruiken en bundelde de beelden in een veelbesproken televisieserie en de prachtige boeken Birth Day, Wedding Day en Last Days.

‘Circle of Life’ brengt de drie grote levensverhalen samen op een nieuwe, verrassende manier. In deze webinar vertelt Lieve over deze grote projecten, maar ook over “the making of” wat vooral voor fotografen interessant is.Geboorte


Huwelijk


Dood

- WEBINAR -

Lieve Blancquaert

CIRCLE OF LIFE


25 NOVEMBER | 20:00 uur

Lieve Blancquaert

Over Lieve Blancquaert

Lieve Blancquaert is een van de bekendste Vlaamse persfotografen. Sinds 1985 werkt Blancquaert als freelancefotografe voor verschillende tijdschriften en kranten. Journalistieke fotografie is haar passie, maar ze is ook reclamefotografe. Lieve heeft vooral naam verworven door haar portretfoto's, waarbij ze de technische schoonheid van een portret met de uitstraling van de gefotografeerde wil doen samenvallen. Vaak werkt ze rond gevoelige maatschappelijke thema’s zoals ziekte en de plaats van de vrouw in de maatschappij.